Λίστα με τα κορυφαία 10 βιβλία διαχείρισης που κάθε διαχειριστής πρέπει να διαβάσει!

Λίστα των κορυφαίων 10 βιβλίων διαχείρισης

Η διοίκηση είναι ίσως μια από τις πιο συζητημένες σύγχρονες επιστήμες, αλλά όταν πρόκειται για την περιγραφή επιτυχημένων τεχνικών διαχείρισης, υπάρχει ένας αριθμός απόψεων χωρίς ιδέα για την πραγματική αξιοπιστία τους. Παρακάτω είναι η λίστα των βιβλίων για τη διαχείριση -

 1. Το ένα πράγμα που πρέπει να ξέρετε  (Λάβετε αυτό το βιβλίο)
 2. Financial Intelligence  (Λήψη αυτού του βιβλίου)
 3. Τι είναι η διαχείριση  (Λάβετε αυτό το βιβλίο)
 4. The One Minute Manager  (Λήψη αυτού του βιβλίου)
 5. Έξι καπέλα σκέψης: Μια ουσιαστική προσέγγιση στη διαχείριση επιχειρήσεων  (Λήψη αυτού του βιβλίου)
 6. Πρώτον, παραβιάστε όλους τους κανόνες: Τι κάνουν οι μεγαλύτεροι διαχειριστές του κόσμου διαφορετικά  (Λήψη αυτού του βιβλίου)
 7. Το σπουδαίο παιχνίδι της επιχείρησης: Ο μόνος λογικός τρόπος για να διευθύνει μια εταιρεία   (Λήψη αυτού του βιβλίου)
 8. The Essential Drucker  (Λήψη αυτού του βιβλίου)
 9. Οι κανόνες διαχείρισης: Ένας οριστικός κώδικας για διαχειριστική επιτυχία  (Λήψη αυτού του βιβλίου)
 10. Διαχείριση υψηλής παραγωγής  (Λήψη αυτού του βιβλίου)

Ας συζητήσουμε λεπτομερώς καθένα από τα βιβλία διαχείρισης μαζί με τα βασικά στοιχεία και τις κριτικές του.

# 1 - Το ένα πράγμα που πρέπει να γνωρίζετε

από τον Marcus Buckingham 

Κριτική βιβλίου

Μια απορροφητική δουλειά για το τι κάνει τους μεγάλους διευθυντές και τους ηγέτες επιτυχημένους σε αυτό που κάνουν, δηλαδή καθοδηγούν, παρακινούν και καθοδηγούν τους ανθρώπους. Ο συγγραφέας υποστηρίζει ότι αντί να πέσει θύμα της κοινής πλάνης ότι κάποιος πρέπει να εντοπίσει τις αδυναμίες των υπαλλήλων και να εργαστεί σε αυτούς, ένας διευθυντής αναζητά δυνατά σημεία σε ένα άτομο και επικεντρώνεται στην αξιοποίηση του ίδιου.

Αυτή η εργασία προσφέρει μεγάλη σαφήνεια στους αναγνώστες σχετικά με την έννοια και τις πρακτικές της διαχείρισης από ό, τι οι περισσότεροι άλλοι σχετικά με αυτό το θέμα όπου πολλές ιδέες παρέχονται χωρίς μεγάλη ουσία. Ένας πλούτος σχετικών και οργανωμένων πληροφοριών παρέχεται στους αναγνώστες σε αυτό το έργο και συμβουλές για το πώς να αναπτύξουν καλές δεξιότητες διαχείρισης ξεκινώντας από τη διαχείριση του εαυτού. Ένα πολύ αναγνωρισμένο έργο στη διαχείριση που θα σας βοηθούσε να γίνετε καλός διευθυντής.

Key Takeaway

Ένας πλήρης οδηγός για τη διαχείριση ανθρώπων με τον εντοπισμό των πλεονεκτημάτων τους και τη χρήση τους προς όφελος του οργανισμού γενικά. Σε αντίθεση με τα έργα όπου πολλές θεωρητικές ιδέες προωθούνται με μικρή πρακτική αξία, αυτός ο συγγραφέας υιοθετεί μια προσέγγιση από κάτω προς τη γη για να διευκρινίσει βασικές έννοιες και να βοηθήσει τους αναγνώστες να κατανοήσουν πώς να αποκτήσουν κρίσιμες δεξιότητες διαχείρισης. Ένα must-read για τους μαθητές, καθώς και τους επαγγελματίες διευθυντές σχετικά με το τι χρειάζεται για να είναι καλός διευθυντής.

<>

# 2 - Οικονομικές πληροφορίες

Από την Karen Berman και τον Joe Knight 

Κριτική βιβλίου

Ένα μοναδικό έργο στη διαχείριση που επικεντρώνεται στη σημασία της οικονομικής ευαισθητοποίησης για έναν διευθυντή ώστε να μπορεί να λαμβάνει βασικές αποφάσεις με ενημερωμένο τρόπο. Οι συγγραφείς υποστηρίζουν ότι πολλοί διευθυντές δεν γνωρίζουν σωστά τις βασικές οικονομικές έννοιες και γνωρίζουν ελάχιστα για την πηγή των οικονομικών πληροφοριών που καθιστούν τα πράγματα ακόμη πιο δύσκολα.

Προχωρώντας ένα βήμα παραπέρα, αυτό το έργο περιγράφει λεπτομερώς τις πιθανές προκαταλήψεις στις οικονομικές πληροφορίες που διατίθενται στους διαχειριστές και πώς μπορούν να λάβουν υπόψη αυτές τις προκαταλήψεις. Εξαιρετική δουλειά για μη οικονομικούς διευθυντές που θα τους βοηθούσαν να αποκτήσουν τις απαραίτητες οικονομικές δεξιότητες για να βελτιώσουν την αποτελεσματικότητά τους.

Βασικές επιλογές

Εάν ένας διευθυντής δεν γνωρίζει οικονομικά, θα επηρεάσει την ποιότητα των αποφάσεών του και οι συγγραφείς αυτού του έργου παρουσιάζουν μια αξιόπιστη προσέγγιση για την κάλυψη αυτού του κενού. Υποστηρίζει επίσης ότι ο διευθυντής πρέπει να γνωρίζει πιθανές προκαταλήψεις στις οικονομικές πληροφορίες και πώς να τα αντιμετωπίζει αποτελεσματικά. Ολοκληρώστε τις εργασίες σχετικά με τη σημασία της οικονομικής ευφυΐας στη διαχείριση.

<>

# 3 - Τι είναι η διαχείριση

Από την Joan Magretta

Κριτική βιβλίου

Ο συγγραφέας διερευνά μερικές από τις συχνά αγνοημένες πτυχές της διαχείρισης σε αυτόν τον ενημερωτικό τόμο και προσφέρει μια πλήρη επισκόπηση των βασικών εννοιών της διαχείρισης. Ένας διευθυντής μπορεί να είναι καλός σε ορισμένα από τα πράγματα που πρέπει να κάνει, αλλά η διαχείριση είναι να κάνει όλα τα συστατικά ενός ιδανικού συστήματος να ενώνονται, πράγμα που είναι αυτό το έργο.

Οι αναγνώστες θα επωφεληθούν από τις εντυπωσιακές γνώσεις που προσφέρονται σε αυτό το έργο που θα βοηθούσαν να κατανοήσουν γιατί μερικές φορές οι μικρές επιχειρήσεις ευημερούν όπου οι μεγαλύτερες δεν το κάνουν. Ένα μοναδικό έργο διαχείρισης που επαναπροσδιορίζει τη διαχείριση για φοιτητές, απλούς και διευθυντές επιχειρήσεων.

Βασικές επιλογές

Η άποψη ενός εμπιστευτή σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο οι αρχές διαχείρισης βρίσκουν εφαρμογή στον πραγματικό κόσμο και τι κάνει τους οργανισμούς να λειτουργούν σαν τίποτα άλλο. Αντί να εστιάζει σε οποιαδήποτε συγκεκριμένη πτυχή της διαχείρισης, αυτή η εργασία συζητά την ανάγκη για έναν διευθυντή να δημιουργήσει ένα αποτελεσματικό σύστημα από διάφορα στοιχεία που λειτουργούν προς όφελος μιας εταιρείας. Ένα πολύτιμο έργο για τη διαχείριση που θέτει τις σωστές ερωτήσεις και επισημαίνει τις απαντήσεις που χρειάζονται περισσότερο.

<>

# 4 - Ο διαχειριστής ενός λεπτού

Από τους Kenneth Blanchard και Spencer Johnson  

Κριτική βιβλίου

Ένα πολύ αναγνωρισμένο έργο που προσφέρει μια αποτελεσματική και εξαιρετικά προσαρμόσιμη προσέγγιση στη διαχείριση, η οποία έχει λειτουργήσει αρκετά καλά για χιλιάδες διευθυντές επιχειρήσεων για χρόνια μαζί. Οι συγγραφείς έχουν καταβάλει αξιέπαινη προσπάθεια να προετοιμάσουν μια πραγματεία που είναι ευανάγνωστη, κατανοητή και εφαρμόσιμη σταδιακά, βοηθώντας στην επίτευξη βελτιωμένης παραγωγικότητας, επαγγελματικής ικανοποίησης και ατομικής ανάπτυξης.

Υπάρχουν τρία συστατικά αυτής της προσέγγισης, συμπεριλαμβανομένων των στόχων ενός λεπτού, των πρακτικών ενός λεπτού και των επιπλήξεων ενός λεπτού, τα οποία εν τέλει ταιριάζουν μαζί, με αποτέλεσμα ένα σχεδόν τέλειο σύστημα διαχείρισης χωρίς πολύ ταλαιπωρία. Για να απλοποιήσουν τα πράγματα και να αποδείξουν την αποτελεσματικότητα αυτού του συστήματος, οι συγγραφείς έχουν αναφέρει επίσης αρκετές μελέτες στην ιατρική και στις επιστήμες συμπεριφοράς. Εν ολίγοις, αυτό το έργο προσφέρει πληθώρα πληροφοριών και στρατηγικών που έχουν δοκιμαστεί με επιτυχία από διαχειριστές σε όλο τον κόσμο.

Βασικές επιλογές

Είναι το πεμπτουσιακό έργο πρακτικής διαχείρισης για διευθυντές επιχειρήσεων που επιβλέπει μια μεγάλη ποικιλία έργων από άποψη μεγέθους και πεδίου. Δεν είναι χωρίς λόγο ότι αυτή η δουλειά εμφανίζεται με συνέπεια σε λίστες μπεστ σέλερ για τουλάχιστον δύο δεκαετίες, παρέχοντας μια εξαιρετικά οργανωμένη και αποτελεσματική προσέγγιση στη διαχείριση. Ένα must-read για διευθυντές επιχειρήσεων που είναι πρόθυμοι να βελτιώσουν την κατανόησή τους για την τέχνη και την επιστήμη της διαχείρισης.

<>

# 5 - Έξι καπέλα σκέψης: Μια ουσιαστική προσέγγιση στη διαχείριση των επιχειρήσεων 

Από τον Edward De Bono

Κριτική βιβλίου

Ένα ασυνήθιστο βιβλίο διαχείρισης για τη λήψη αποφάσεων από μια κορυφαία αρχή για την εννοιολογική σκέψη. Μερικοί άνθρωποι μπορεί να πιστεύουν ότι η διαχείριση έχει να κάνει με τις στρατηγικές και την αποτελεσματική εφαρμογή τους ή να ξέρει πώς να διαχειρίζεται ανθρώπους και πόρους, αλλά αυτός ο συγγραφέας τονίζει ξανά και ξανά ότι έχει να κάνει με το πώς σκέφτεται κάποιος. Τις περισσότερες φορές, οι μπερδεμένες ή αντιφατικές σκέψεις καθιστούν δύσκολη την επίτευξη των σωστών συμπερασμάτων και τη λήψη των σωστών επιλογών με βάση τη λογική σκέψη.

Ο συγγραφέας έχει εντοπίσει έξι τυπικούς τρόπους σκέψης που θα βοηθήσουν στην καλύτερη κατανόηση της διαδικασίας σκέψης και πώς επηρεάζει τις δυνατότητες λήψης αποφάσεων ενός διευθυντή. Ένας επαναστατικός οδηγός διαχείρισης που μπορεί να βοηθήσει τους διευθυντές να κατανοήσουν πώς η καλύτερη σκέψη μπορεί να οδηγήσει στη διαχείριση καλύτερα.

Βασικές επιλογές

Η διαχείριση είναι κάτι παραπάνω από απλή στρατηγική και διαχείριση ανθρώπων και πόρων, αλλά για σκέψη. Αυτός ο τόμος βοηθά τους αναγνώστες να αποκτήσουν μια βαθύτερη κατανόηση των διαδικασιών σκέψης μας που διαδραματίζουν καθοριστικό ρόλο στον τρόπο λήψης αποφάσεων στις επιχειρήσεις και σε άλλους τομείς της ζωής. Μια έξυπνη και εμπνευσμένη ανάγνωση για διευθυντές επιχειρήσεων, καθώς και για όσους ενδιαφέρονται να μάθουν πώς σκέφτουμε και γιατί σκέφτουμε τον τρόπο που κάνουμε.

<>

# 6 - Πρώτα, παραβιάστε όλους τους κανόνες: Τι κάνουν οι μεγαλύτεροι διαχειριστές του κόσμου διαφορετικά

Από τους Marcus Buckingham και Curt Coffman 

Κριτική βιβλίου

Ξεφεύγοντας από τη συμβατική σοφία, αυτό το καλύτερο βιβλίο διαχείρισης βασίζεται στα ευρήματα μιας τεράστιας μελέτης που διεξήγαγε ο Gallup σχετικά με το τι κάνει έναν σπουδαίο διευθυντή. Τα αποτελέσματα της μελέτης ήταν αρκετά εκπληκτικά, καθώς απέτυχε να εντοπίσει συγκεκριμένη στρατηγική που υιοθετήθηκε από οποιονδήποτε από αυτούς τους διαχειριστές, εκτός από το ότι έριξαν το βιβλίο κανόνων στη διοίκηση έξω από το παράθυρο και προσπάθησαν να ανακατασκευάσουν τον δικό τους μοναδικό τρόπο διαχείρισης ταλέντων και πόρων.

Διαπιστώθηκε ότι τείνουν να αγνοούν τη συμβατική άποψη ότι σχεδόν ο καθένας μπορεί να εκπαιδευτεί για να επιτύχει οτιδήποτε και αντ 'αυτού αναγνώρισε χρήσιμο ταλέντο και απλώς «γνώριζε» πώς να μετατρέψει αυτό το ακατέργαστο ταλέντο σε απόδοση. Αυτό το έργο μπορεί να περιγραφεί μόνο ως ένα συναρπαστικό ταξίδι σε μερικά από τα πιο επιτυχημένα μυαλά στον κόσμο της διοίκησης και ως ένα πληρωμένο.

Βασικές επιλογές

Μια ανορθόδοξη άποψη για το τι κάνει έναν διευθυντή επιτυχημένο, με βάση τη μελέτη του Gallup για μερικούς από τους καλύτερους διαχειριστές της ημέρας. Υπήρχαν λίγα ή καθόλου κοινά κριτήρια που βρέθηκαν μεταξύ μερικών από τους καλύτερους διευθυντές που μελετήθηκαν, αλλά για ένα αξιοσημείωτο πράγμα, δεν πίστευαν ότι πήγαν στο βιβλίο κανόνων. Μια πραγματικά επαναστατική άποψη σχετικά με τη σωστή «συνταγή» για να είναι εξαιρετικός διαχειριστής και το είδος των «συστατικών» που ταιριάζουν με αυτήν.

<>

# 7 - Το υπέροχο παιχνίδι της επιχείρησης: Ο μόνος λογικός τρόπος για να διευθύνει μια εταιρεία 

Από τον Jack Stack 

Κριτική βιβλίου

Σε αντίθεση με τα περισσότερα άλλα βιβλία που αφορούν πολύπλοκες στρατηγικές και έννοιες, αυτός ο συγγραφέας μοιράζεται μια επαναστατική προσέγγιση στη διαχείριση μιας επιχείρησης, που αναπτύχθηκε από τους υπαλλήλους μιας μεγάλης εταιρείας όταν ήταν σε άσχημα στενά. Ευρέως αναγνωρισμένο και επαινεμένο για την απίστευτη έκκλησή του, αυτό το έργο βοήθησε αμέτρητες επιχειρήσεις να βρουν τρόπους να επιβιώσουν και να συνεχίσουν να αναπτύσσονται σε μερικές από τις πιο δύσκολες καταστάσεις της αγοράς για όχι λιγότερο από τριάντα χρόνια.

Ο συγγραφέας το έχει καταστήσει απλό για ακόμη και έναν απλό να κατανοήσει και να εφαρμόσει τις ιδέες που παρουσιάζονται. Ένας μοναδικός, πρακτικός και εξαιρετικά αποτελεσματικός οδηγός για την αποκωδικοποίηση του «Great Game of Business» σε μια έντονα ανταγωνιστική αγορά.

Βασικές επιλογές

Ένας πρακτικός οδηγός για τη διαχείριση ανοιχτών βιβλίων που έχει αναγνωριστεί από τους ειδικούς του κλάδου για το είδος της επιτυχίας και των πλεονεκτημάτων που παρέχονται στις επιχειρήσεις. Το «The Great Game of Business» έχει να κάνει με το πώς να διαχειριζόμαστε τα πράγματα διαφορετικά και να επιτυγχάνουμε αποτελέσματα με έναν ανόητο τρόπο χωρίς να χρειάζεται να εφαρμόζουμε προηγμένες στρατηγικές διαχείρισης στη μόδα αυτές τις μέρες. Ολοκληρώστε τις εργασίες για το πώς να απλοποιήσετε τη διαχείριση, επιτυγχάνοντας παράλληλα μεγαλύτερα κέρδη και καλύτερη αφοσίωση των εργαζομένων

<>

# 8 - Το βασικό Drucker

Από τον Peter F. Drucker 

Κριτική βιβλίου

Το Essential Drucker είναι μια συλλογή τουλάχιστον είκοσι έξι επιλογών από τα έργα αυτής της θρυλικής φιγούρας, που αναγνωρίζεται ευρέως ως ο Πατέρας της σύγχρονης διαχείρισης. Ο Peter F. Drucker μοιράζεται τις πολύτιμες γνώσεις του σχετικά με τη διοίκηση και την κοινωνία για σχεδόν έξι δεκαετίες και τις εμφανίσεις του στην επιχειρηματική φιλοσοφία που τον υποστηρίζει.

Αυτό το βιβλίο προσφέρει μια πλήρη επισκόπηση του τι είναι η διαχείριση των επιχειρήσεων και πώς μπορεί κανείς να ξεπεράσει μερικές από τις πιο κοινές προκλήσεις και να τις μετατρέψει σε ευκαιρίες ανάπτυξης. Ένα ανεκτίμητο έργο για φοιτητές της διοίκησης καθώς και για διευθυντές επιχειρήσεων σχετικά με το πώς να αξιοποιήσουν στο έπακρο τους διαθέσιμους πόρους και να επιτύχουν τα επιθυμητά αποτελέσματα χωρίς να ξεσπάσουν.

Βασικές επιλογές

Αυτό το βιβλίο παρουσιάζει είκοσι έξι από τις καλύτερες επιλογές από κανέναν άλλο από τον Peter F. Drucker, τον πατέρα της σύγχρονης διοίκησης, σε ένα μέρος. Οι αναγνώστες θα βρουν τις απαντήσεις σε μια σειρά από συνήθεις ερωτήσεις, καθώς και λύσεις σε προκλήσεις που αντιμετωπίζει η διαχείριση, οι οποίες θα έχουν τεράστια πρακτική αξία. Ένας ανεκτίμητος πόρος για διευθυντικά στελέχη που αναζητούν να αντιμετωπίσουν νέες προκλήσεις που αναδύονται καθημερινά στον συνεχώς μεταβαλλόμενο επιχειρηματικό κόσμο.

<>

# 9 - Οι κανόνες διαχείρισης: Ένας οριστικός κώδικας για τη διαχειριστική επιτυχία

Από τον Richard Templar

Κριτική βιβλίου

Ένα ιδανικό βιβλίο διαχείρισης για να σας βοηθήσει να βελτιώσετε τις διαχειριστικές σας δεξιότητες και να προχωρήσετε στο δρόμο για να είστε καλύτερος διαχειριστής. Ο συγγραφέας προσφέρει μερικές πολύτιμες συμβουλές και συμβουλές για τους διευθυντές σχετικά με την έξοδο από ένα στενό σημείο και μετατρέπει τις προκλήσεις στο κεφάλι τους προς όφελος των επιχειρήσεων Ενώ οι περισσότερες από τις συμβουλές μπορεί να μην συναντηθούν ως κάτι πρωτότυπο, το πιο σημαντικό, κάνει ένα σημείο να θέσει το συχνά ξεχασμένο ερώτημα, αν παρακολουθείτε αυτό που γνωρίζετε ήδη ότι πρέπει; Όχι μόνο αυτό το έργο θα βρεθεί εξαιρετικά χρήσιμο για νέους ή επερχόμενους διευθυντές, αλλά έμπειροι διευθυντές θα μπορούν επίσης να επανεξετάσουν τις στρατηγικές και τις τεχνικές τους και να βελτιωθούν.

Βασικές επιλογές

Μια νέα προοπτική σχετικά με τα βασικά της διοίκησης για τους επερχόμενους διευθυντές και μια νέα ματιά στα βασικά για τους έμπειρους. Αυτό το βιβλίο για τη διαχείριση δεν προσφέρει τίποτα μοναδικό ή νέο, για να το πω, αλλά αναγκάζει τους αναγνώστες να καθίσουν και να λάβουν υπόψη τους πώς διαχειρίζονται τα πράγματα και τι μπορούν να κάνουν για να το αλλάξουν προς το καλύτερο. Πρέπει να διαβάσετε τόσο τους άπειρους όσο και τους βετεράνους διευθυντές για να ανακαλύψετε ξανά την τέχνη της διαχείρισης.

<>

# 10 - Διαχείριση υψηλής παραγωγής

από τον Andrew S. Grove

Κριτική βιβλίου

Συγγραφέας από τον πρώην πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της Intel, αυτό το καλύτερο βιβλίο διαχείρισης αναλύει αποτελεσματικές τεχνικές για την οικοδόμηση επιχειρήσεων από την αρχή και την αποτελεσματική διαχείριση. Διευρύνοντας το εύρος και το εύρος της διαχείρισης, αντιμετωπίζει μεθοδικά τις προκλήσεις και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η δημιουργία ομάδων υψηλής παραγωγικότητας και η βοήθεια τους να επιτύχουν το βέλτιστο επίπεδο απόδοσης, το οποίο ουσιαστικά αποτελεί τη ραχοκοκαλιά κάθε επιχείρησης.

Βασιζόμενος στην πραγματική εμπειρία διαχείρισης με μερικές από τις καλύτερες εταιρείες τεχνολογίας Silicon Valley, ο συγγραφέας προσφέρει μια φιλοσοφία διαχείρισης υψηλής απόδοσης που βρίσκεται στο επίκεντρο της επιτυχίας αυτών των επιχειρήσεων. Μια πρωτοποριακή προσέγγιση στη διαχείριση που μπορεί να κάνει θαύματα για τους διευθυντές επιχειρήσεων που επιθυμούν να προχωρήσουν.

Βασικές επιλογές

Μια συνοπτική άποψη της τέχνης της επιχειρηματικότητας που σκιαγραφεί μια πολύ αποτελεσματική προσέγγιση για τους διευθυντές επιχειρήσεων να δημιουργούν και να διαχειρίζονται επιτυχώς επιχειρήσεις. Ως πρώην πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Intel, ο συγγραφέας φέρνει την εμπειρία του στον τομέα και ασχολείται με μερικές από τις κοινές προκλήσεις στη διαχείριση των πραγμάτων. Μια ουσιαστική ανάγνωση για διευθυντές, λογιστές, συμβούλους, διευθύνοντες συμβούλους και ιδρυτές εκκίνησης για να κατανοήσουν τις αποχρώσεις της διαχείρισης.

<>

Άλλα βιβλία που μπορεί να σας αρέσουν -

 • Βιβλία διαχείρισης χαρτοφυλακίου
 • Βιβλία καλύτερων λογιστικών διαχείρισης
 • Βιβλία λογιστικής για αρχάριους
 • Κορυφαία 7 καλύτερα βιβλία διαχείρισης κινδύνων
 • Κορυφαία 10 καλύτερα βιβλία τιμολόγησης
ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΥΝΕΡΓΑΤΩΝ AMAZON

Το WallStreetMojo συμμετέχει στο Πρόγραμμα Συνεργατών Amazon Services LLC, ένα διαφημιστικό πρόγραμμα θυγατρικών που έχει σχεδιαστεί για να παρέχει μέσα στους ιστότοπους να κερδίζουν διαφημιστικά τέλη μέσω της διαφήμισης και της σύνδεσης στο amazon.com


$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found