CFA εναντίον CIPM | Ποιες είναι οι ευκαιρίες σταδιοδρομίας;

Διαφορά μεταξύ CFA και CIPM

Το CFA είναι ένα επαγγελματικό μάθημα που προσφέρεται από το Ινστιτούτο CFA και οι υποψήφιοι που επιθυμούν να παρακολουθήσουν αυτό το μάθημα θα πρέπει να λάβουν μέρος στις εξετάσεις που διεξάγονται από το ινστιτούτο σε τομείς που αφορούν τη λογιστική, τα οικονομικά, τη διαχείριση χρημάτων και την ανάλυση ασφάλειας, ενώ το CIPM είναι ένα επαγγελματικό μάθημα που προσφέρεται από το CFA Institute και οι υποψήφιοι που επιθυμούν να παρακολουθήσουν αυτό το μάθημα θα πρέπει να προκριθούν στις εξετάσεις που διεξάγονται από το ίδρυμα σε θέματα όπως απόδοση απόδοσης, μέτρηση απόδοσης, ηθικά πρότυπα κ.λπ.

Τα μαθήματα πιστοποιητικών όπως οι εξετάσεις CIPM, οι εξετάσεις CFA® και οι εξετάσεις CRM είναι ανεκτίμητοι τρόποι για να τελειοποιήσετε την τέχνη της μάθησης και της εξήγησης του περίπλοκου κόσμου των οικονομικών και των βασικών στρατηγικών του πολύ εύκολα στους επενδυτές. Το ινστιτούτο CFA® έχει σχεδιάσει δύο προγράμματα για την κάλυψη αυτών των αναγκών των επαγγελματιών χρηματοοικονομικών και είναι CFA® (Chartered Financial Analyst) και CIPM (Certificate in Investment Performance Measurement).

Εμφανίζεστε για εξετάσεις CFA Level 1; - Ρίξτε μια ματιά σε αυτό το φοβερό 70+ ώρες προετοιμασίας προπόνησης CFA επιπέδου 1

Το άρθρο διατυπώνεται με αυτήν τη σειρά:

  Τι είναι ο χάρτης του Chartered Financial Analyst (CFA);

  Το πρόγραμμα CFA® επικεντρώνεται στη διαχείριση επενδύσεων. Οι κορυφαίοι εργοδότες των ναυλωτών περιλαμβάνουν τις πιο σεβαστές χρηματοοικονομικές εταιρείες στον κόσμο, όπως, JPMorgan, Citigroup, Bank of America, Credit Suisse, Deutsche Bank, HSBC, UBS και Wells Fargo, για να αναφέρουμε μερικές. Πολλές από αυτές είναι επενδυτικές τράπεζες, αλλά το πρόγραμμα CFA® επικεντρώνεται στις γνώσεις και τις δεξιότητες που σχετίζονται περισσότερο με το παγκόσμιο επάγγελμα διαχείρισης επενδύσεων από τη σκοπιά ενός ασκούμενου.

  Οι επαγγελματίες επενδύσεων που κατέχουν τον ορισμό CFA® (ή τον χάρτη CFA®) πληρούν αυστηρές απαιτήσεις εκπαίδευσης, εργασιακής εμπειρίας και δεοντολογικής συμπεριφοράς.

  Μόνο όσοι ολοκληρώνουν τρεις εξετάσεις μεταπτυχιακού επιπέδου, τέσσερα χρόνια εργασιακής εμπειρίας και ετήσια ανανέωση μέλους (συμπεριλαμβανομένης της ηθικής και του πιστοποιητικού επαγγελματικής συμπεριφοράς) επιτρέπεται να χρησιμοποιούν την ονομασία CFA®. Συμπληρωματικοί κωδικοί και πρότυπα (όπως τα Global Investment Performance Standards και Asset Manager Code) συμβάλλουν στην ενίσχυση αυτής της επαγγελματικής διάκρισης.

  Τι είναι το Πιστοποιητικό Μέτρησης Επενδυτικής Απόδοσης (CIPM);

  Το πρόγραμμα CIPM αναγνωρίζεται παγκοσμίως για την αξιολόγηση της απόδοσής του και την εμπειρία παρουσίασης των επαγγελματιών επενδύσεων. Το πιστοποιητικό CIPM είναι ένας απίστευτος τρόπος για να αποκτήσετε προοπτική και ισχυρή βάση στις χρηματοπιστωτικές αγορές του κόσμου. Καθοδηγεί τους επαγγελματίες μέσω ενός καθορισμένου κώδικα δεοντολογίας και ενσταλάζει σε αυτούς την αξία της επιδίωξης της αριστείας στον τομέα με απαράμιλλο πάθος.

  Η ενότητα πιστοποιητικών CIPM έχει σχεδιαστεί για να παρέχει εκτεταμένες σε βάθος γνώσεις και πρακτικές δεξιότητες εργαλείων και τεχνικών διαχείρισης έργου. Το μάθημα επιτρέπει στον επαγγελματία να είναι πιο ικανός, παραγωγικός και προσανατολισμένος στο αποτέλεσμα σε όλες τις πτυχές της εκτέλεσης και του χειρισμού των γνώσεών του τόσο των σκληρών όσο και των μαλακών δεξιοτήτων. Εκπαιδεύονται για να εκτιμήσουν τις λεπτότερες αποχρώσεις του Χρόνου και του Κόστους, ενώ πληρούν την Ποιότητα, προκειμένου να σχεδιάσουν αποτελεσματικά τον έλεγχο των κινδύνων, ενώ αντιμετωπίζουν θέματα ανθρώπων όπως επικοινωνία, ομαδική εργασία, κίνητρα και διαχείριση πληροφοριών.

  CFA εναντίον CIPM Infographics

  Απαιτήσεις εξετάσεων

  CFA® CPIM
  Για να πληροί τις προϋποθέσεις για το πρόγραμμα CFA®, ένας υποψήφιος πρέπει να έχει πτυχίο πτυχίου (ή ισοδύναμο) ή να είναι στο τελευταίο έτος του προγράμματος πτυχίου πτυχίου (απαιτείται ενημέρωση για την απόκτηση του πτυχίου για να πληροί τις προϋποθέσεις για το Επίπεδο II) ή τουλάχιστον τέσσερα χρόνια επαγγελματικής εμπειρίας. Το πιστοποιητικό CFA® απονέμεται μόνο αφού ο υποψήφιος αποκτήσει εμπειρία τεσσάρων ετών ακόμη και μετά την ολοκλήρωση της εξέτασης. Δεν υπάρχει συγκεκριμένη απαίτηση εξετάσεων για το μάθημα CPIM. Η μόνη προϋπόθεση που πρέπει να πληροί ένας υποψήφιος είναι ότι πρέπει να συμφωνήσει να συμμορφώνεται με τον Κώδικα Δεοντολογίας του Συλλόγου CIPM και τα Πρότυπα Επαγγελματικής Συμπεριφοράς. Αυτό γίνεται υπογράφοντας μια δήλωση επαγγελματικής συμπεριφοράς υποψηφίων ως μέρος κάθε εγγραφής στις εξετάσεις. Αυτό γίνεται για να διασφαλιστεί ότι προστατεύονται τα υψηλά πρότυπα των εξετάσεων CIPM και ότι διατηρείται η ακεραιότητα του χαρακτηρισμού. Ο προσδιορισμός CIPM απονέμεται αφού ένας υποψήφιος ολοκληρώσει επιτυχώς τις δύο εξετάσεις: το CIPM Principles Exam και το CIPM Expert Exam.

  Συγκριτικός Πίνακας CFA vs CIPM

  Ενότητα CFA CIPM
  Η πιστοποίηση οργανώθηκε από Ινστιτούτο CFA Ινστιτούτο CFA

  Πιστοποιητικό Μέτρησης Επενδυτικής Απόδοσης (CIPM)

  Εξέταση / Παράθυρο Οι εξετάσεις CFA Level I πραγματοποιούνται κάθε μήνα Ιούνιο και Δεκέμβριο. Το επίπεδο ΙΙ και το επίπεδο ΙΙΙ πραγματοποιούνται κάθε μήνα Ιούνιος κάθε χρόνο. Υπάρχουν δύο δύσκολες εξετάσεις που πρέπει να εκκαθαριστούν το CIPM Principles Exam και το CIPM Expert Exam. Οι εξετάσεις πραγματοποιούνται δύο φορές το χρόνο.

  Το ένα παράθυρο εξετάσεων είναι την άνοιξη και το άλλο το φθινόπωρο, οπότε είναι δυνατή η ολοκλήρωση του προγράμματος σε ένα έτος.

  μαθήματα Ηθικά και Επαγγελματικά Πρότυπα

  Ποσοτικές μέθοδοι

  Οικονομικά

  Οικονομικές αναφορές και ανάλυση

  Απόδοση μέτρησης Απόδοση Απόδοση Απόδοση απόδοσης και επιλογή διαχειριστή

  Ηθικά πρότυπα

  Παρουσίαση απόδοσης και πρότυπα GIPS.

  Ποσοστό επιτυχίας Για την εκκαθάριση CFA 2015 χρειάζεστε CFA Level 1 42%, CFA level 2 46% και για CFA level 3 53%.

  CFA 2016 χρειάζεστε CFA Level 1 43%, CFA level 2 46% και για CFA level 3 54%.

  Αποτελέσματα εξετάσεων CIPM . Αποτελέσματα εξετάσεων Σεπτεμβρίου 2016

  Ποσοστό επιτυχίας αποτελεσμάτων εξετάσεων αρχών: 42%

  Ποσοστό επιτυχίας αποτελεσμάτων εξετάσεων εμπειρογνωμόνων: 52%

  Αμοιβές Η χρέωση CFA είναι περίπου 650 $ - 1380 $ συμπεριλαμβανομένης της εγγραφής και της εξέτασης. Πρόωρη εγγραφή υποψηφίου για πρώτη φορά

  575 US $ 1 Απριλίου - 31 Μαΐου

  Τυπική εγγραφή υποψηφίου για πρώτη φορά

  975 US $ 1 Ιουνίου - 31 Ιουλίου

  Επιστροφή υποψηφιότητας

  500 US $ 1 Απριλίου - 31 Ιουλίου

  Ευκαιρίες απασχόλησης Επενδυτική τραπεζική, διαχείριση χαρτοφυλακίου και έρευνα μετοχών Τράπεζες επενδύσεων, εταιρείες διαχείρισης επενδύσεων και έρευνας, εταιρείες επαλήθευσης GIPS, χορηγοί σχεδίων και εταιρείες ανάπτυξης λογισμικού μέτρησης απόδοσης

  Βασικές διαφορές

  1. Το CFA είναι η σύντομη φόρμα που χρησιμοποιείται για τον Chartered Financial Analyst. Το CIPM είναι η σύντομη φόρμα που χρησιμοποιείται για το Πιστοποιητικό Μέτρησης Επενδυτικής Απόδοσης.
  2. Το CFA οργανώνεται από το CFA Institute. Το CIMA οργανώνεται από το Ινστιτούτο CFA καθώς και το Ινστιτούτο CIPM.
  3. Ένας υποψήφιος θα πρέπει να εμφανιστεί και να προκριθεί σε τρία επίπεδα εξετάσεων που διεξάγονται από το CFA Institute. Τα τρία επίπεδα των εξετάσεων είναι Επίπεδο 1, Επίπεδο 2 και Επίπεδο 3. Στην περίπτωση ενός υποψήφιου που είναι πρόθυμος να ακολουθήσει πτυχίο CIPM, θα πρέπει να εμφανιστεί και να προκριθεί σε δύο επίπεδα εξετάσεων που διεξάγονται από την CFA και Ινστιτούτο CIPM. Τα δύο επίπεδα εξετάσεων είναι το CIPM Principles Exam καθώς και το CIPM Expert Exam.
  4. Τα μαθήματα στο μάθημα CFA είναι επενδυτικά εργαλεία, αποτίμηση περιουσιακών στοιχείων, ηθικά και επαγγελματικά πρότυπα και διαχείριση χαρτοφυλακίου και σχεδιασμός πλούτου. Τα θέματα στο μάθημα CIFM είναι Απόδοση απόδοσης, μέτρηση απόδοσης, ηθικά πρότυπα, αξιολόγηση απόδοσης και επιλογή διαχειριστή και παρουσίαση απόδοσης και πρότυπα GIPS.
  5. Ένα CFA μπορεί να υποβάλει αίτηση για τους τίτλους εργασίας του αναλυτή της έρευνας, του συμβούλου, του διαχειριστή χαρτοφυλακίου, του διευθύνοντος συμβούλου, του διαχειριστή κινδύνου, του υπεύθυνου σχέσεων, του χρηματοοικονομικού συμβούλου και του εταιρικού οικονομικού αναλυτή Ένα CIPM μπορεί να υποβάλει αίτηση για ευκαιρίες εργασίας σε μια τράπεζα επενδύσεων, εταιρείες επαλήθευσης GIPS, εταιρείες διαχείρισης επενδύσεων και έρευνας και εταιρείες ανάπτυξης λογισμικού μέτρησης απόδοσης ή μπορεί ακόμη και να υποβάλει αίτηση για τίτλους εργασίας χορηγών σχεδίων, μέτρηση απόδοσης κ.λπ.
  6. Οι εξετάσεις CFA δεν είναι τόσο δύσκολες όσο οι εξετάσεις CIPM.
  7. Ένας υποψήφιος μπορεί να ολοκληρώσει τις εξετάσεις CIPM του / της σε ένα χρόνο, εφόσον αυτός ή αυτή πληροί τα δύο επίπεδα με μία κίνηση. Τόσο η εξέταση CIPM Principles όσο και η εξέταση CIPM Expert διεξάγονται δύο φορές κάθε χρόνο. Αυτές οι εξετάσεις διεξάγονται τόσο την άνοιξη όσο και τη φθινοπωρινή περίοδο. Έτσι, ένας υποψήφιος μπορεί εύκολα να εμφανιστεί για το τελευταίο επίπεδο των εξετάσεων (CIPM Expert Exam) μόλις αυτός ή αυτή έχει προκριθεί στο πρώτο επίπεδο (CIPM Principles Exam) χωρίς να χρειάζεται να περιμένει μια συγκεκριμένη χρονική περίοδο. Στην περίπτωση των εξετάσεων CFA, ένας υποψήφιος δεν παίρνει τη μόχλευση για να εμφανιστεί και να προκριθεί στο μάθημα σε ένα έτος, καθώς υπάρχουν επίπεδα για αυτό το μάθημα και οι εξετάσεις για καθένα από αυτά δεν διεξάγονται τον ίδιο χρόνο.

  Γιατί να ακολουθήσετε τον ορισμό CFA;

  Τα διαφοροποιημένα οφέλη από την απόκτηση της ονομασίας CFA® περιλαμβάνουν:

  • Πραγματική εμπειρία
  • Αναγνώριση καριέρας
  • Ηθική γείωση
  • Παγκόσμια κοινότητα
  • Απαίτηση εργοδότη

  Η απόλυτη ζήτηση για τον χάρτη CFA® μιλά για τη διαφορά που κάνει. Πραγματοποιήθηκαν περισσότερες από 160.000 εγγραφές εξετάσεων CFA® για τις εξετάσεις του Ιουνίου 2015 (35% στην Αμερική, 22% στην Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική και 43% στην Ασία-Ειρηνικό).

  Για περισσότερες πληροφορίες, ανατρέξτε στο- CFA® Programs

  Γιατί να ακολουθήσετε το CIPM;

  Το CIPM είναι ένα εξαιρετικά επικεντρωμένο μάθημα με ένα αυστηρό υλικό μελέτης που επικεντρώνεται σε ευρεία θέματα όπως η μέτρηση της απόδοσης, η απόδοση και η αξιολόγηση. Είναι ένας εξειδικευμένος τομέας με τον τομέα της διαχείρισης χαρτοφυλακίου να είναι ο πυρήνας, επιτρέποντάς σας να αποκτήσετε δεξιότητες που δείχνουν την ικανότητά σας στον τομέα των οικονομικών μέσω της απόκτησης κάποιου πολύτιμου συνόλου δεξιοτήτων στο πρόγραμμα πιστοποιητικών.

  Αυτές οι δεξιότητες είναι χρήσιμες και εκτιμώνται από τους εργοδότες καθώς και από τους πελάτες, αυξάνοντας την εμπιστοσύνη στην ικανότητά σας να παρουσιάζετε νέες επενδυτικές στρατηγικές στο τραπέζι με πιστοποιημένα καλά αποτελέσματα. Το πρόγραμμα είναι μια πολύτιμη μαθησιακή εμπειρία εάν η δουλειά σας απαιτεί τη χρήση τέτοιων ειδών.

  Προτεινόμενα άρθρα

  Αυτός ήταν ένας οδηγός για CFA εναντίον CIPM. Εδώ συζητάμε τη διαφορά μεταξύ CFA και CIPM μαζί με τα γραφήματα και τον συγκριτικό πίνακα. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα από τα ακόλουθα άρθρα -

  • CFA εναντίον CIMA
  • Clartias ή CFA ή και τα δύο;
  • CFA ή FRM ή και τα δύο;
  • CFA ή CPA ή και τα δύο;
  • Claritas εναντίον IMC
  • <

  $config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found