Εξετάσεις ACCA | Πλήρης οδηγός για αρχάριους στις εξετάσεις ACCA

Συμβουλές για τις εξετάσεις ACCA

Ρίξτε μια ματιά στις αναλυτικές λεπτομέρειες σχετικά με το πρόγραμμα, τα κριτήρια, τη μορφή των εξετάσεων, τα τέλη, τις στρατηγικές για την αντιμετώπιση των προσόντων ACCA. Αυτός ο περιεκτικός οδηγός θα σας βοηθήσει να κατανοήσετε και να κατανοήσετε καλύτερα το μάθημα. Ελπίζω να σας βοηθήσει να ξεκαθαρίσετε όλες τις αμφιβολίες σας και να σας βοηθήσει να λάβετε μια τεκμηριωμένη απόφαση Το παρακάτω είναι η δομή του άρθρου:

  Γιατί το ACCA είναι ένα για λογιστές;


  • Το ACCA ως προσόν αυξάνεται πολύ γρήγορα και σε όλο τον κόσμο με ευκαιρίες μαθητές και μέλη σε περισσότερες από 170 χώρες.
  • Αυτή η πιστοποίηση παρέχει στους εργοδότες τη διαβεβαίωση ότι δικαιούστε όλες τις πτυχές μιας επιχείρησης.
  • Σας δίνει καλύτερες προοπτικές εργασίας και ανάπτυξη στην ανώτερη ανώτερη διοίκηση.
  • Είναι ο μεγαλύτερος και ταχύτερα αναπτυσσόμενος παγκόσμιος λογιστικός οργανισμός με περισσότερα από 3.20.000 μέλη και μαθητές σε διάφορα μέρη του κόσμου.
  • Το πιο σημαντικό σας δίνει προσωπική ικανοποίηση στην απόκτηση επιχειρηματικών δεξιοτήτων.

  Γνωρίζατε ότι αυτά τα κριτήρια της πιστοποίησης ACCA σάς δίνουν έναν πολύ ισχυρό λόγο να θέλετε να έχετε αυτήν την πιστοποίηση, ακόμη και αν θα πρέπει να επενδύσετε ένα καλό χρηματικό ποσό και χρόνο που περιλαμβάνει επίσης πολλές θυσίες;

  Σχετικά με την πιστοποίηση ACCA


  Η ένωση των ορκωτών πιστοποιημένων λογιστών είναι ένας πολύ ικανός και κορυφαίος παγκόσμιος λογιστικός φορέας, τα προσόντα σας σας αναγνωρίζουν ως υπάλληλος που έχει την ικανότητα σε όλες τις πτυχές μιας επιχείρησης. Ο όρος Ορκωτός Πιστοποιημένος Λογιστής προστατεύεται νόμιμα, καθώς οποιοσδήποτε ισχυρίζεται ότι είναι ορκωτός πιστοποιημένος λογιστής πρέπει να είναι μέλος του ACCA.

  • Ρόλος: Επαγγελματίες τραπεζίτες, σύμβουλοι, ελεγκτές, φορολογία και νομικοί.
  • Εξετάσεις: Το ACCA αποτελείται συνολικά από 14 γραπτές εξετάσεις στα Αγγλικά, μαζί με μια επιχειρηματική εμπειρία που είναι αρκετά σχετική. Μπορούν να συμμετάσχουν 4 εξετάσεις σε κάθε μέρος, το οποίο συνήθως διαρκεί περίπου 2 έως 3 χρόνια. Ωστόσο, ο μέγιστος χρόνος για την εκκαθάριση του ACCA είναι 10 χρόνια.
  • Ημερομηνίες εξετάσεων ACCA: Αυτές οι εξετάσεις πραγματοποιούνται δύο φορές το χρόνο, δηλαδή τον Ιούνιο και τον Δεκέμβριο.
  • Επιλεξιμότητα: η εγγραφή σε διαφορετικές χώρες έχει διαφορετικά κριτήρια επιλεξιμότητας για αυτό το μάθημα και επίσης ο υποψήφιος πρέπει να έχει σχετική εμπειρία για να έχει αυτήν την πιστοποίηση.

  Κριτήρια ολοκλήρωσης προσόντων ACCA


  • Η πιστοποίηση ACCA χωρίζεται σε 2 μέρη, το 1ο μέρος είναι βασικά τα οποία υποδιαιρούνται σε μια ενότητα γνώσης και μια ενότητα δεξιοτήτων. Η ενότητα γνώσης έχει τρία έγγραφα, ενώ η ενότητα δεξιοτήτων έχει 6.  
  • Το δεύτερο μέρος είναι οι επαγγελματίες, το οποίο χωρίζεται στην βασική ενότητα και τις επιλογές. Η ενότητα βασικών έχει 3 έγγραφα και οι επιλογές έχουν 4 από τις οποίες ο υποψήφιος πρέπει να επιλέξει δύο.
  • Ο υποψήφιος πρέπει να εκκαθαρίσει και τα 14 χαρτιά που μπορεί να επιλέξει όσα χαρτιά θέλει να εκκαθαρίσει σε ένα μέρος, έως και 4 έγγραφα μπορούν να εμφανιστούν σε ένα μέρος.
  • Κανονικά το μάθημα μπορεί να καλυφθεί σε 2 έως 3 χρόνια, ωστόσο ο σύλλογος δίνει στους υποψηφίους χρονικό διάστημα 10 ετών για να ολοκληρώσουν τη δεδομένη πιστοποίηση.
  • Για να εγγραφείτε για αυτήν την πιστοποίηση πρέπει να έχετε ελάχιστη εργασιακή εμπειρία 3 ετών σε σχετικούς τομείς. Η ACCA πιστεύει ότι συσχετίζει τη γνώση των βιβλίων με τις πρακτικές γνώσεις και την εφαρμόζει.

  Γιατί να συνεχίσετε το ACCA;  


  1. Το ACCA σας προσφέρει καλύτερες προοπτικές απασχόλησης και εμφανίζει επίσης την ικανότητά σας σε όλες τις πτυχές της επιχείρησης.
  2. Σας δίνει τον ορισμό ενός ορκωτού πιστοποιημένου λογιστή που είναι νομικός όρος και μπορεί να ληφθεί μόνο από τα μέλη του ACCA.
  3. Η ACCA ανοίγει τις πόρτες σας σε μια ανώτερη διοικητική θέση καθώς δίνει στους εργοδότες μια διαβεβαίωση για την απόδοσή σας.
  4. Είναι προφανές ότι έχετε τις δεξιότητες και τις ικανότητες που εργάζονται οι εργοδότες στον τομέα των τραπεζικών, ελεγκτικών, συμβουλευτικών, νομικών και φορολογικών.
  5. Εκτός από την απόκτηση απλής επαγγελματικής γνώσης στη χρηματοδότηση και τη λογιστική, ο υποψήφιος αποκτά επίσης πολύτιμες στρατηγικές δεξιότητες διαχείρισης ενός οργανισμού.
  6. Μαζί με τη θεωρία αυτή η πιστοποίηση πιστεύει επίσης ότι τα χρησιμοποιεί στην πρακτική ζωή.
  7. Τα διεθνή πρότυπα λογιστικής και ελέγχου είναι η βάση αυτής της πιστοποίησης.

  Μορφή και πρόγραμμα σπουδών ACCA


  Εξέταση ACCA ACCA Μέρος Ι Εξέταση

  (θεμελιώδες επίπεδο)

  Εξετάσεις ACCA μέρος II (επαγγελματικό επίπεδο)
  Επικεντρώνεται Λογιστής στην επιχείρηση, Λογιστική Διοίκησης, Χρηματοοικονομική Λογιστική,

  Εταιρικό και επιχειρηματικό δίκαιο, Διαχείριση απόδοσης, Φορολογία, Χρηματοοικονομικές Αναφορές, Έλεγχος και διασφάλιση, Χρηματοοικονομική διαχείριση.

  Κίνδυνος και ηθική διακυβέρνησης, Εταιρική αναφορά, Επιχειρηματική ανάλυση, Προηγμένη οικονομική διαχείριση, Προηγμένη διαχείριση απόδοσης, Προκαταρκτική φορολογία, Προκαταρκτικός έλεγχος και διασφάλιση
  Μορφή εξετάσεων Γραπτή εξέταση Γραπτή εξέταση
  Ποσοστό επιτυχίας 50% βαθμολογία σε όλα τα θέματα 50% βαθμολογία σε όλα τα θέματα
  Διάρκεια Η διάρκεια ποικίλλει για κάθε χαρτί Η διάρκεια ποικίλλει για κάθε χαρτί

  Εξετάσεις ACCA Μέρος I (Θεμελιώδες επίπεδο)

  Αυτό το μέρος έχει συνολικά 9 έγγραφα για να παρευρεθούν ή να εμφανιστούν, περιλαμβάνει τα βασικά στοιχεία των ερμηνευτών όπως η λογιστική και η διαχείριση.

  • Το ACCA μέρος 1 εξετάζει τη λογιστική στο σύνολό της, συμπεριλαμβανομένων των επιχειρήσεων, της διαχείρισης και των οικονομικών. Το επίκεντρο εστιάζεται επίσης στους εταιρικούς και επιχειρηματικούς νόμους, στη διαχείριση των επιδόσεων, στη φορολογία, στις χρηματοοικονομικές αναφορές, στη διασφάλιση ελέγχου και στη χρηματοοικονομική διαχείριση.
  • Σε αντίθεση με άλλες σύγχρονες διαδικτυακές εξετάσεις, αυτή η εξέταση είναι γραπτή εξέταση καθώς ελέγχει την ικανότητα του υποψηφίου
  • Για να καταργήσετε σε κάθε μέρος της εξέτασης ο υποψήφιος χρειάζεται 50% βαθμούς
  • Η διάρκεια κάθε εξέτασης διαφέρει

  Εξετάσεις ACCA Μέρος II (Επαγγελματικό επίπεδο)

  Για να καθαρίσετε αυτό το επίπεδο πρέπει να εμφανιστεί για 5 χαρτιά από τα οποία 3 έγγραφα είναι απαραίτητα, ενώ στα δύο τελευταία επίπεδα υπάρχουν επιλογές από τις οποίες μπορείτε να διαλέξετε.

  • Το ACCA μέρος II επικεντρώνεται στην ηθική και τον κίνδυνο διακυβέρνησης, την ανάλυση των επιχειρήσεων και τις εταιρικές αναφορές, καθώς και την προηγμένη οικονομική διαχείριση, διαχείριση επιδόσεων, έλεγχο και διασφάλιση και φορολογία.
  • Σε αντίθεση με άλλες σύγχρονες διαδικτυακές εξετάσεις, αυτή η εξέταση είναι γραπτή εξέταση καθώς ελέγχει την ικανότητα του υποψηφίου
  • Για να καταργήσετε σε κάθε μέρος της εξέτασης ο υποψήφιος χρειάζεται 50% βαθμούς
  • Η διάρκεια κάθε εξέτασης διαφέρει

  Τέλη πιστοποίησης ACCA


  Εκτός από το τέλος εγγραφής για να εμφανιστεί το ACCA για την εξέταση, πρέπει να πληρώσετε ένα συγκεκριμένο τέλος. Μπορούμε να σας βοηθήσουμε να κατανοήσετε καλύτερα τη δομή των τελών εξέτασης με τις παρακάτω σημειώσεις.

  Επίπεδο εξετάσεων   Τέλος συμμετοχής στις εξετάσεις
  Γνώση F1, F2, F3 Νωρίς 72 £
  Πρότυπο 76 £
  αργά 231 £
  Δεξιότητες F4, F5, F6, F7, F8, F9 Νωρίς 93 £
  Πρότυπο 98 £
  αργά 257 £
  Επαγγελματικά P1, P2, P3 και επίσης οποιοδήποτε 2 από P4, P5, P6, P7 Νωρίς 110 £
  Πρότυπο 116 £
  αργά 277 £

  Όπως μπορείτε να δείτε και να παρατηρήσετε στο παραπάνω γράφημα, πρέπει να βεβαιωθείτε ότι εγγράφεστε στις εξετάσεις σας εγκαίρως για να αποφύγετε την καθυστερημένη χρέωση που είναι αρκετά υψηλή κοντά στα 100 £ έως 200 £. Ως εκ τούτου, πρέπει να βεβαιωθείτε ότι εγγράφεστε εγκαίρως, αυτό θα σας εξοικονομήσει πολλά χρήματα όπως σε καθυστερημένες χρεώσεις. Το παραπάνω διάγραμμα είναι αυτονόητο.

  Πάνω απ 'όλα, το υλικό της μελέτης και οι ήχοι της μελέτης στο σπίτι είναι δωρεάν κατά την εγγραφή σε εξετάσεις ACCA. Αυτό σημαίνει ότι δεν θα καταλήξετε να δαπανάτε στο υλικό μελέτης.

  Το ποσοστό επιτυχίας για τις εξετάσεις ACCA


  Επειδή η επόμενη απόσχιση της εξέτασης θα λήξει τον Ιούνιο του 2016, ας σας δώσουμε το ποσοστό επιτυχίας για την εξέταση ACCA Ιουνίου 2015

  Πηγή γεγονότων: ACCA Global

  Στρατηγικές εξετάσεων ACCA


  Θυμηθείτε ότι υπάρχει μόνο ένας κανόνας καθαρή και πρωτότυπη σκληρή δουλειά σε οποιαδήποτε επαγγελματική εξέταση δεν υπάρχουν συντομεύσεις. Εάν θέλετε να φτάσετε εκεί και να πάρετε το σωστό πτυχίο, πρέπει να εργαστείτε εξαιρετικά σκληρά και αφοσιωμένα. Παρακάτω αναφέρονται μερικές συμβουλές που μπορούν να σας βοηθήσουν να φτάσετε εκεί νωρίτερα.

  1. Πριν λάβετε οποιαδήποτε κίνηση σταδιοδρομίας ή οποιαδήποτε απόφαση σταδιοδρομίας σχεδιάζετε παρόμοια προτού αρχίσετε να σπουδάζετε για ένα επαγγελματικό μάθημα όπως το ACCA, πρέπει να σχεδιάσετε το ίδιο. Πρώτα απ 'όλα σχεδιάστε πόσα χαρτιά θα θέλατε να διαγράψετε σε μία συνεδρίαση. Το σχέδιο για το πώς να το μελετήσετε κλπ. Ο προγραμματισμός είναι εξαιρετικά σημαντικός.
  2. Πρέπει να γνωρίζετε τι μελετάτε και πώς μελετάτε. Ως εκ τούτου, είναι εξαιρετικά σημαντικό να γνωρίζουμε πολύ καλά το πρόγραμμα σπουδών και τη δομή του μαθήματος.
  3. Κατανοήστε την προσέγγιση των εξεταστών ως προς την εξέταση. που σημαίνει ότι πρέπει να γνωρίζετε τι περιμένει ο εξεταστής ως απάντηση.
  4. Μελέτη μόνο και μόνο από το εγκεκριμένο κείμενο ή το υλικό μελέτης του ACCA. Έχουν ένα καθορισμένο και προγραμματισμένο πρόγραμμα σπουδών που θέλουν να μελετήσετε και να κατανοήσετε. Ως εκ τούτου, πρέπει να επικεντρωθείτε στο υλικό μελέτης τους και να σπουδάσετε από το ίδιο.
  5. Έχετε έναν καθορισμένο στόχο να μελετάτε ένα μέρος της εργασίας καθημερινά. Ένας καθορισμένος στόχος θα σας βοηθήσει να κατανοήσετε καλύτερα και επίσης να ολοκληρώσετε το μερίδιό σας εγκαίρως.
  6. Μην προσπαθήσετε να απομνημονεύσετε αντί να κατανοήσετε τις έννοιες και τη λογική πίσω από αυτό που σας ζητείται να μελετήσετε. Αυτό θα σας βοηθήσει να εξηγήσετε καλύτερα τον εαυτό σας.
  7. Σε περίπτωση που έχετε κολλήσει κάπου ή δεν μπορείτε να καταλάβετε κάτι, μπορείτε να ανατρέξετε στα μαθήματα ήχου και βίντεο, λάβετε βοήθεια για το διαθέσιμο θέμα.
  8. Πολύ σημαντικά έγγραφα πρακτικής επιλύουν όσο το δυνατόν περισσότερα και κατανοούν καλύτερα το πού στέκεστε. Μην ξεχάσετε να λύσετε τις προηγούμενες εξετάσεις. Αυτό θα βοηθήσει πραγματικά.
  9. Ελέγξτε τις εκθέσεις του εξεταστή που δημοσιεύονται σε ιστότοπους και αναζητήστε επίσης τα σχήματα σήμανσής τους ή τις στρατηγικές σήμανσής τους. θα καταλάβετε πόσα πρέπει να εστιάσετε σε ποιο μέρος του τμήματος.
  10. Αναλύστε τις εξετάσεις, τις συνεντεύξεις των εξεταστών και τα τεχνικά μέρη του υλικού και αναθεωρήστε αναλόγως. Η αναθεώρηση είναι σημαντική καθώς θα σας βοηθήσει να θυμάστε όλα όσα έχετε μελετήσει.

  Ενώ καταβάλλετε όλες τις προσπάθειές σας στη σωστή μελέτη, μην ξεχάσετε να ελέγξετε τον εαυτό σας, μην ΠΑΝΙΚΟΣ !!!. Και βεβαιωθείτε ότι έχετε ξεκουραστεί πολύ πριν από την εξέταση.


  $config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found