Πρακτική άσκηση επενδυτικής τραπεζικής | Κορυφαίες συμβουλές για να διασφαλίσετε ότι θα αποκτήσετε ένα!

Οδηγός πρακτικής επένδυσης τραπεζικής

Η πρακτική της επενδυτικής τραπεζικής προσφέρεται από πολλές επενδυτικές τράπεζες και η διάρκεια κυμαίνεται μεταξύ 3 μηνών και 2 ετών καθώς εξαρτάται πλήρως από το προφίλ που επιλέγετε ως ασκούμενο. Και αν ολοκληρώσετε επιτυχώς την πρακτική σας, σίγουρα θα δείτε τον εαυτό σας ως επενδυτή τραπεζίτης σύντομα. Εάν η απόδοσή σας μπορεί να απορροφηθείτε ως μόνιμος υπάλληλος της επενδυτικής τράπεζας, συνεχίζετε την πρακτική σας με ... δεν ξέρετε ποτέ.

Γιατί η Investment Bank προσφέρει πρακτική άσκηση;

Οι εταιρείες ή οι επενδυτικές τράπεζες διατηρούν τις κενές θέσεις τους διότι πρέπει να κάνουν ρυθμίσεις για να πληρώσουν για νέες προσλήψεις όταν η αγορά δεν ευνοεί τις τσέπες τους. Σε τέτοιες καταστάσεις, υπάρχουν απολύσεις που δεν εκτελούν υπαλλήλους για να προσλάβουν νέο ταλέντο. Ωστόσο, αυτό μπορεί να είναι μια win-win κατάσταση για εσάς, φίλε μου.

Σε μια κατάσταση όπου οι επενδυτικές τράπεζες θέλουν να προσφέρουν επενδυτικούς επενδυτικούς τραπεζικούς για να αποκτήσουν μελλοντικούς επενδυτές τραπεζίτες, πρέπει να το αρπάξετε και, φυσικά, θα το κάνετε. Ωστόσο, αυτή η κατάσταση θα είναι επωφελής για τις τράπεζες επενδύσεων;

Δύο βασικά οφέλη για τις τράπεζες εδώ είναι

  1. Τα πρακτικά είναι πολύ φθηνότερα και οικονομικά για την εταιρεία σε σύγκριση με τους εργαζόμενους πλήρους απασχόλησης ή τους μόνιμους υπαλλήλους.
  2. Και το δεύτερο όφελος είναι εάν είστε εξαιρετικός ερμηνευτής που θα φροντίσουν να σας προσφέρουν μόνιμη εργασία. Πρέπει να εξαργυρώσετε τα οφέλη τους για να επιτύχετε αυτόν τον κλάδο την κατάλληλη στιγμή.

Γνωρίστε και κατανοήστε τον κλάδο της επενδυτικής τραπεζικής

Πριν μπείτε σε οποιοδήποτε μάθημα ή οποιαδήποτε εργασία μπορεί να θέλετε να μάθετε για αυτό. Ο κόσμος σήμερα λειτουργεί με τη βοήθεια του Διαδικτύου και των μηχανών αναζήτησης. Χρησιμοποιήστε το Διαδίκτυο για να ερευνήσετε τη βιομηχανία που θα θέλατε να εισαγάγετε ως επενδυτική τραπεζική πρακτική.

Πρέπει να βεβαιωθείτε ότι γνωρίζετε τους διάφορους τομείς της επενδυτικής τραπεζικής. Ίσως θέλετε να επιλέξετε ποιο πεδίο θέλετε να εισαγάγετε ως επενδυτικός τραπεζίτης από ένα από τα παρακάτω

  1. Εταιρική χρηματοδότηση
  2. Εξαγορές και συγχωνεύσεις
  3. Κεφαλαιαγορές
  4. Συναλλαγές και πωλήσεις

Πρέπει να βεβαιωθείτε ότι γνωρίζετε τις κορυφαίες τράπεζες επενδύσεων σε όλο τον κόσμο και τις καλύτερες επιδόσεις στην περιοχή σας. Η πορεία της σταδιοδρομίας ενός επενδυτή τραπεζίτης διαρκεί αλλά όχι λιγότερο τα διαφορετικά προφίλ που προσφέρονται σε έναν επενδυτή.

Μαζί με τη γνώση του ταξιδιού ενός επενδυτή τραπεζίτη πρέπει να γνωρίζετε το πρόγραμμα εργασίας και τον κίνδυνο που ενέχει η εργασία. Η κύρια δουλειά ενός επενδυτή τραπεζίτης είναι να διαχειρίζεται τα χρήματα από τους επενδυτές του κυρίως επενδυτές υψηλού προφίλ. Πρέπει να διαχειριστεί μια σκληρή δουλειά και ως εκ τούτου εργάζεται για περίπου 60 έως 90 ώρες εβδομαδιαίως. Αναμφίβολα πληρώνεται ένας όμορφος μισθός συμπεριλαμβανομένων των κινήτρων.

Αναπτύξτε τις δεξιότητές σας στην επενδυτική τραπεζική

Θέλετε να υποβάλετε αίτηση για πρακτική άσκηση επενδυτικής τραπεζικής, σίγουρα θα κριθείτε βάσει των οικονομικών σας δεξιοτήτων. Εάν είστε πτυχιούχος χρηματοοικονομικών, θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι έχετε διαβάσει το μάθημα του κολεγίου μία φορά για να προετοιμαστείτε προτού υποβάλετε αίτηση για αυτήν την υποψηφιότητα. Εάν καθόλου δεν είστε πτυχιούχος χρηματοοικονομικών και θα θέλατε να υποβάλετε αίτηση για αυτόν τον ορισμό, πρέπει να βεβαιωθείτε ότι έχετε πάρει τις σωστές βασικές αρχές χρηματοδότησης προτού υποβάλετε αίτηση για πρακτική άσκηση.

Ξεκινήστε γνωρίζοντας τα βασικά της χρηματοδότησης, για παράδειγμα, κατανοήστε τις τάσεις της αγοράς και των επενδύσεων, της μακροοικονομικής και της μικροοικονομίας και των περιβαλλόντων τους, των χρηματοοικονομικών συμφωνιών και των μηχανισμών που εμπλέκονται σε αυτές τις συμφωνίες κ.λπ. προσωπικά.

Εκτός από τις χρηματοοικονομικές σας δεξιότητες, πρέπει να βεβαιωθείτε ότι έχετε συγκεκριμένες εταιρικές δεξιότητες που θα σας βοηθήσουν να αντιμετωπίσετε τους συναδέλφους σας, τους ηλικιωμένους, τους πελάτες σας και τη διαχείριση του οργανισμού. Η ανάπτυξη αυτών των δεξιοτήτων απαιτεί πολύ χρόνο και πρακτική. Ωστόσο, διασφαλίζει ότι έχετε μια ισχυρή επαγγελματική στάση για να εργαστείτε ως επενδυτικός τραπεζίτης. Βασικές δεξιότητες αντιμετώπισης ανθρώπων ή ίσως διαφορετικών τύπων ανθρώπων, δεξιότητες επικοινωνίας, διαπροσωπικές δεξιότητες και φυσικά αναλυτικές δεξιότητες. Πρέπει επίσης να έχετε δημιουργικές δεξιότητες μαζί με την ικανότητα να δείχνετε τη δημιουργικότητά σας στα οικονομικά, καθώς και το ενδιαφέρον να αναλαμβάνετε πρωτοβουλίες ως υπάλληλος, ως συνεργάτης και ως μέλος της ομάδας.

Κατώτατη γραμμή - Το βιογραφικό σας Investment Banking θα πρέπει να έχει σκληρές δεξιότητες όπως το Excel, Λογιστική, Αποτιμήσεις, DCF, Σχετικές αποτιμήσεις, Συγκρίσιμα Comps, Χρηματοοικονομικά μοντέλα, Συγχωνεύσεις και εξαγορές.

Το CFA Level 1 θα είναι ένα κερασάκι στο κέικ για μια επενδυτική τραπεζική πρακτική.

Για την ανάπτυξη δεξιοτήτων επενδυτικής τραπεζικής, μπορείτε επίσης να εξετάσετε αυτό το μάθημα Investment Banking

Αναπτύξτε ένα βιογραφικό Επενδυτικών Τραπεζών

Το βιογραφικό σας πρέπει να είναι ειλικρινές και όσο το δυνατόν ακριβέστερο. Μια επαγγελματική περίληψη για το τι είστε το σύνολο των δεξιοτήτων σας, τις ικανότητες, τα δυνατά σημεία και την καταλληλότητά σας ως επενδυτικός τραπεζίτης πρέπει να επισημανθεί στο βιογραφικό σας.

Επικοινωνήστε και εμφανίστε το βιογραφικό σας σε απλή γλώσσα με σύντομες και απλές προτάσεις. Ο ερευνητής δεν θα εντυπωσιαστεί από τη γλώσσα σας αλλά από τις δεξιότητές σας. Μαζί με τις ευθύνες είστε έτοιμοι να αναλάβετε ως ασκούμενο.

Για να ανταποκριθείτε στα πρότυπα ενός επενδυτή τραπεζίτη μπορείτε να προσθέσετε μια συνοδευτική επιστολή στην αίτηση πρακτικής άσκησης. Ωστόσο, η συνοδευτική επιστολή σας πρέπει να είναι πολύ μεγάλη, γιατί ο ερευνητής θα το κοιτάξει μόνο και δεν θα το διαβάσει λεπτομερώς.

Αυτά τα δύο έγγραφα λειτουργούν ως η πρώτη σας εντύπωση μπροστά από τη διοίκηση ή το ανθρώπινο δυναμικό της εταιρείας. Επομένως, πρέπει να το κάνετε σωστά, ανόητα λάθη, ορθογραφικά λάθη και λανθασμένες πληροφορίες είναι ένα απλό ΟΧΙ…

Το πρώτο σας έγγραφο είναι το πιο σημαντικό για να πάρετε το ίδιο σωστό πριν κάνετε αίτηση για πρακτική άσκηση.

Εφαρμόστε τόσο online όσο και εκτός σύνδεσης

Η κυκλοφορία του βιογραφικού σας θα είναι η επόμενη δουλειά σας αφού το βιογραφικό σας είναι έτοιμο. Αυτές τις μέρες η κυκλοφορία του βιογραφικού σας έχει γίνει πολύ εύκολη αφού το Διαδίκτυο είναι διαθέσιμο. Μπορείτε να διαβάσετε περαιτέρω για να δείτε μερικούς τρόπους με τους οποίους μπορείτε να κυκλοφορήσετε το βιογραφικό σας και να κάνετε τον εαυτό σας αναγνωρίσιμο.

Διαδικτυακή κυκλοφορία βιογραφικών

Δεδομένου ότι η διαθεσιμότητα του Διαδικτύου έχει έρθει σε επαφή με τον οργανισμό για να βεβαιωθείτε ότι έχετε στείλει τότε το βιογραφικό σας έχει γίνει πολύ απλό. Το Διαδίκτυο έχει τους ακόλουθους τρόπους για να σας βοηθήσει να βρείτε μια πρακτική επένδυσης τραπεζικής.

Πύλες εργασίας

Υπάρχουν πολλές διαθέσιμες πύλες εργασίας που μπορούν να σας βοηθήσουν να αναζητήσετε online επιλογές πρακτικής άσκησης από τον αγαπημένο σας προσωπικό. Δημιουργήστε έναν λογαριασμό σε αυτές τις πύλες και δημοσιεύστε τα βιογραφικά σας. Αναζητήστε ευκαιρίες πρακτικής άσκησης και υποβάλετε αίτηση για το ίδιο διαδικτυακά.

Δημοσίευση στους ιστότοπους της εταιρείας

Οι εταιρείες έχουν τους τύπους των ανοιγμάτων που δημοσιεύονται στον ιστότοπο της εταιρείας τους με την επιλογή σταδιοδρομίας. Δημιουργήστε μια λίστα με 10 ή περισσότερες κορυφαίες τράπεζες επενδύσεων και δημοσιεύστε το βιογραφικό σας στον ιστότοπό τους. Εάν υπάρχει σχετικό άνοιγμα ισχύουν για το ίδιο.    

Εδώ είναι η λίστα των κορυφαίων εταιρειών τραπεζικών επενδύσεων που θα σας βοηθήσουν να ξεκινήσετε - 

  • Τράπεζα Επενδύσεων Boutique
  • Τράπεζες επενδύσεων Bulge Bracket
  • Τράπεζες επενδύσεων μεσαίας αγοράς   
Μεσα ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ

Ένας από τους πιο διάσημους τρόπους μετάδοσης του βιογραφικού σας είναι τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Εγγραφείτε σε αυτούς τους επαγγελματικούς ιστότοπους κοινωνικών μέσων όπως το LinkedIn, το Twitter κ.λπ., θα πρέπει επίσης να είστε ενεργοί σε άλλους ιστότοπους όπως το Facebook, το Google Plus για να βεβαιωθείτε ότι δεν θα χάσετε μια ομάδα που έχει ένα άνοιγμα σχετικό για εσάς.

Εκκίνηση βιογραφικού χωρίς σύνδεση

Όταν οι άνθρωποι δεν είχαν το Διαδίκτυο είχαν ακόμα δουλειές. Ναι, φυσικά οι εργασίες δεν ήταν προσβάσιμες και διαθέσιμες τόσο εύκολα. Ωστόσο, ήταν μερικοί τρόποι για να περάσετε από μια εταιρεία για μια σχετική εργασία.

Συνεντεύξεις στο Πανεπιστήμιο

Οι εταιρείες που εισέρχονται στο κολέγιο σας, για να σας προσφέρουν μια πρακτική άσκηση είναι μια καταπληκτική και απόλυτη ευκαιρία να εισέλθετε ως ασκούμενος με μια επενδυτική τράπεζα ως επενδυτική τράπεζα. Ωστόσο, πρέπει να βεβαιωθείτε ότι έχετε σπάσει τη συνέντευξή τους. Προετοιμαστείτε με τα στοιχεία της εταιρείας, το ιστορικό του κλάδου και το προφίλ σας για να βεβαιωθείτε ότι δεν θα χάσετε την ευκαιρία.

Εάν ξεπεράσετε τώρα, θα εξοικονομήσετε τις άλλες ταλαιπωρίες της μεταφοράς του βιογραφικού σας στις τράπεζες μέσω διαφόρων πηγών.

Επικοινωνήστε με συμβούλους εργασίας

Ένας από τους τρόπους για τη δουλειά της δεκαετίας του '90 είναι η συνάντηση με συμβούλους. Αυτός ο τρόπος για να εστιάζεσαι ήταν ένας τρόπος να βρεις δουλειά λίγο πριν από την εισαγωγή του Διαδικτύου. Ωστόσο, αυτός ο τρόπος για να έρθετε σε επαφή με τους προσλήψεις είναι πολύ διάσημος ακόμη και σήμερα. Ο καλύτερος τρόπος για να δείξετε την παρουσία σας είναι να συναντηθείτε με τις εταιρείες συμβούλων μία φορά την εβδομάδα, καθώς γνωρίζουν τις ευκαιρίες πρακτικής άσκησης επενδυτικής τραπεζικής στην αγορά.

Όταν πρόκειται για εταιρείες παροχής συμβουλών ή εταιρείες, ενδέχεται να υπάρχουν χρεώσεις. Ορισμένες εταιρείες ενδέχεται να σας χρεώσουν ένα τέλος συμμετοχής, μερικές ενδέχεται να σας χρεώσουν ένα τέλος μετά την τοποθέτησή σας και ενώ ορισμένες εταιρείες ενδέχεται να μην σας χρεώσουν καθόλου, θα λάβουν χρεώσεις τοποθέτησης από την επενδυτική τράπεζα στην οποία θα τοποθετήσετε.

Οι πιθανότητες εδώ είναι υψηλές να τοποθετηθούν, επειδή ο σύμβουλος θα σας στέλνει για συνεντεύξεις. Η εμφάνιση για συνεντεύξεις και η ευκαιρία να σας οδηγήσει σίγουρα στην επιτυχία.

Δικτύωση

Για να εισέλθετε σε οποιαδήποτε επιχείρηση πρέπει να έχετε ένα ισχυρό δίκτυο. Το Διαδίκτυο αυτές τις μέρες έκανε τη δικτύωση απλή. Ωστόσο, εκτός από το Διαδίκτυο, πρέπει να δημιουργήσετε ένα δίκτυο για τον εαυτό σας. Όσον αφορά τη δικτύωση, δεν πρέπει να βασίζεστε μόνο στο διαδίκτυο ή σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης. Καταβάλλετε την επιπλέον προσπάθεια και συναντήστε ανθρώπους με τους επενδυτικούς τραπεζικούς τομείς. Αυτή η προσπάθεια θα βοηθήσει επίσης στο μέλλον για εσάς και την καριέρα σας. Συνεχίστε να διατηρείτε επαφή με τις επαφές σας καθώς αυτός ο κλάδος παρέχει συνεχώς ευκαιρίες.

Καθώς δημιουργείτε ένα δίκτυο, πρέπει να επιβεβαιώσετε εάν θέλετε να ζήσετε σε αυτόν τον κλάδο και να αναπτυχθείτε. Εάν ναι, βεβαιωθείτε ότι δεν θα χάσετε αυτές τις επαφές, καθώς αυτές οι επαφές θα σας βοηθήσουν όχι μόνο να διατηρήσετε και να μεγαλώσετε, αλλά και να αποκτήσετε θέσεις εργασίας σε κάθε επίπεδο της καριέρας σας σε αυτόν τον κλάδο.

Προετοιμαστείτε για τη συνέντευξή σας στην επενδυτική τραπεζική πρακτική

Ποτέ δεν ξέρετε ποια εταιρεία θα ήθελε να σας προσλάβει ως ασκούμενος; Δεν ξέρετε ποτέ ποια προσφορά κάνουν; Ως εκ τούτου, είναι πολύ σημαντικό να είστε πάντα έτοιμοι. Εάν ξεπεράσετε την απόδοση, ενδέχεται να έχετε την ευκαιρία να γίνετε ένας από τους μόνιμους εργαζόμενους. Εάν είστε προετοιμασμένοι για τη συνέντευξή σας, ίσως μπορείτε να αντιμετωπίσετε μια συνέντευξη από τις καλύτερες επενδυτικές τράπεζες χωρίς δισταγμό. Ποτέ δεν ξέρεις αν έρχεται επειγόντως μια συνέντευξη. Εάν είστε προετοιμασμένοι δεν θα χρειαστεί να κάνετε την προετοιμασία της τελευταίας στιγμής.

Προετοιμαστείτε για τη σταδιοδρομία όχι μόνο της χρηματοοικονομικής βιομηχανίας και της επενδυτικής τραπεζικής, αλλά και τη μελέτη των καλύτερων επενδυτικών τραπεζών παγκοσμίως και τοπικά. Μελετήστε για την επενδυτική τράπεζα στην οποία πρέπει να αντιμετωπίσετε τη συνέντευξη. Διατηρήστε τα δεδομένα και τα στατιστικά σας έτοιμα, καταγράψτε στο μυαλό σας για να τα πυροβολήσετε στον ερευνητή.

Αφού το βιογραφικό σας σημείωμα και η συνοδευτική επιστολή σας συναντηθείτε προσωπικά για πρώτη φορά πρέπει να είναι πραγματικά αξιοσημείωτη για τον ερευνητή. Δημιουργήστε μια εντύπωση για να σκοτώσετε και να διατηρήσετε στην αγορά. Το να είσαι προετοιμασμένος για τη συνέντευξή σου σίγουρα θα σου δώσει το πλεονέκτημα να είσαι προετοιμασμένος πριν μπεις σε μια συνέντευξη για επενδυτική τραπεζική.

Εκτός από την προετοιμασία της συνέντευξής σας, βεβαιωθείτε ότι είστε αρκετά ευπρόσδεκτοι για να παρακολουθήσετε μια συνέντευξη πρακτικής. Υποθέτουμε ως διευθυντής ή φοιτητής οικονομικών ότι πρέπει να έχετε επίγνωση της παρουσίασης ενός επενδυτή. Ένας τραπεζίτης είναι πάντα πολύ επαγγελματικά ντυμένος, ο οποίος είναι κυρίως επίσημος. Χωρίς επιλογή περιστασιακού επιδέσμου, οι επενδυτές τραπεζίτες ντύνονται επίσημα για να ντύνονται επαγγελματικά καθώς αυτό τους καθιστά ευπαρουσίαστους και

Επομένως, η συνέντευξή σας δεν περιλαμβάνει μόνο την προετοιμασία σας για τη χρηματοδότηση, τον επενδυτικό τραπεζικό κλάδο, την επενδυτική τράπεζα με την οποία έχετε συνέντευξη, περιλαμβάνει επίσης την προετοιμασία σας για το πώς φαίνεστε και μεταφέρετε τον εαυτό σας ως επενδυτικός τραπεζίτης που είναι η επαγγελματική σας πλευρά. Όχι άλλο να φαίνεται και να συμπεριφέρεται σαν μαθητής.

Μερικές φορές οι συνεντεύξεις για την επενδυτική τραπεζική βασίζονται σε πεζούς, ρίξτε μια ματιά σε αυτές τις μελέτες περίπτωσης επενδυτικής τραπεζικής για περισσότερες λεπτομέρειες.

συμπέρασμα

Η απόκτηση μιας πρακτικής επενδυτικής τραπεζικής μπορεί να μην είναι τόσο εύκολη όσο αναζητά τους υποψηφίους να έχουν έναν τεράστιο διαγωνισμό. Ωστόσο, η ασταθής παγκόσμια οικονομία έχει κάνει τη δουλειά σε αυτόν τον κλάδο.

Η ολοκλήρωση περιλαμβάνει έναν αριθμό υπολογισμών όπως ο σωστός χρόνος, ο σωστός τύπος δεξιοτήτων, η σωστή κατανόηση της βιομηχανίας, η δημιουργία ενός επαγγελματικού βιογραφικού και η διάδοση σε ολόκληρο τον κλάδο με διάφορα μέσα. Τόσο οι μέθοδοι διαδικτύου όσο και εκτός σύνδεσης θα πρέπει να χρησιμοποιούνται για να μην γνωρίζετε ποτέ ποια μέθοδος μπορεί να κάνει θαύματα.


$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found