FRM vs Actuary - Ποιο είναι καλύτερο; | WallstreetMojo

Διαφορά μεταξύ FRM και Actuary

Το FRM είναι το πλήρες έντυπο του Financial Risk Manager και οργανώνεται από την GARP (Παγκόσμια Ένωση Επαγγελματιών Κινδύνου), ΗΠΑ και άτομα με αυτό το πτυχίο μπορούν να εξασφαλίσουν εργασία σε IT, KPOs, Hedge Funds, Banks κ.λπ. ενώ το Actuary οργανώνεται από την CAS (Casualty Actuarial Society) και SOA (Society of Actuaries) και άτομα με αυτό το πτυχίο μπορούν να υποβάλουν αίτηση για εργασία σε ασφαλιστικές εταιρείες.

Υπάρχει μια κοινή ερώτηση μεταξύ των μαθητών που θα ήθελαν να είναι επαγγελματίες κινδύνου. Τι πρέπει να επιλέξω, FRM ή Actuary; Αυτό το άρθρο θα απαντήσει στο ερώτημά σας. Σε αυτό το άρθρο, θα συζητήσουμε σε βάθος και τις δύο αυτές πιστοποιήσεις, ώστε να μπορείτε να λάβετε μια τεκμηριωμένη απόφαση σχετικά με το τι πρέπει να κάνετε. Πρέπει να συνειδητοποιήσετε ότι τα πεδία και των δύο αυτών μαθημάτων είναι διαφορετικά. Δεν θα πάνε όλοι σε σε βάθος μαθήματα. Ομοίως, δεν θα διασκεδάσουν όλοι την ιδέα να κάνουν ένα μάθημα που αγγίζει το επίπεδο διαχείρισης κινδύνου. Επιλέξτε λοιπόν ανάλογα με τις ανάγκες σας. Ακολουθούν ορισμένες λεπτομέρειες, για να ξεκινήσω.

 • Το πρόγραμμα σπουδών του Αναλογιστή είναι πολύ πιο σε βάθος από το FRM. Αυτό δεν σημαίνει ότι το FRM γρατσουνίζει στην επιφάνεια. Αλλά το Actuary πηγαίνει βαθύτερα.
 • Ακόμα κι αν θέλετε να πάτε και στα δύο μαθήματα, είναι συνετό να μην πάτε και για τα δύο. Διότι ακόμη και αν το πρόγραμμα σπουδών του FRM & Actuary αποτελείται από διαχείριση κινδύνων, είναι διαφορετικού τομέα και χρειάζονται ξεχωριστή εστίαση.
 • Εάν θέλετε να πάτε στον ασφαλιστικό τομέα, θα πρέπει να πάτε στο Actuary. Το πρόγραμμα σπουδών του αναλογιστή είναι τεράστιο και μόλις ξεκαθαρίσετε 3-4 έγγραφα στην αρχή, μπορείτε να πάρετε δουλειά στον ασφαλιστικό τομέα. Ναι, ένας αναλογιστής είναι τόσο πολύτιμος.
 • Εάν σκέφτεστε την πιστοποίηση FRM, δεν αρκεί να κάνετε μόνο FRM. Θα πρέπει να εξετάσετε το ενδεχόμενο να κάνετε FRM μόλις αποκτήσετε MBA στα Χρηματοοικονομικά ή CFA. Το CFA plus FRM δημιουργεί έναν θανατηφόρο συνδυασμό και θα ήταν ευκολότερο για εσάς να πάρετε δουλειά επίσης. Αν και το πεδίο εφαρμογής του CFA και του FRM είναι δραστικά διαφορετικό, κάνοντας αυτά τα δύο μαθήματα θα σας βοηθήσουν να δείτε τη μεγάλη εικόνα και θα είστε καλύτερα εξοπλισμένοι για την επίλυση μεγαλύτερων ζητημάτων στη χρηματοδότηση.

FRM vs Actuary Infographics


Χρόνος ανάγνωσης: 90 δευτερόλεπτα

Ας καταλάβουμε τη διαφορά μεταξύ αυτών των δύο ροών με τη βοήθεια αυτού του FRM vs Actuary Infographics.

Περίληψη FRM vs Actuary

Ενότητα FRM Αναλογιστής
Πιστοποιήσεις που οργανώθηκαν από Η πιστοποίηση FRM είναι μια από τις πιο περιζήτητες και δημοφιλείς διεθνείς πιστοποιήσεις στον κόσμο. Προσφέρεται από την Global Association of Risk Professionals (GARP), ΗΠΑ. Μπορείτε να κάνετε τις πιστοποιήσεις αναλογιστή σας από δύο φημισμένα ινστιτούτα στον κόσμο - το πρώτο είναι από το Casualty Actuarial Society (CAS) και το δεύτερο από το Society of Actuaries (SOA). Τώρα υπάρχει επίσης η ευκαιρία να σπουδάσετε αναλογιστική επιστήμη στην αποφοίτησή σας.
Αριθμός επιπέδων Για να περάσετε το FRM, πρέπει να διαγράψετε εξετάσεις που βασίζονται σε δύο πρακτικές. Η εξέταση FRM Part I επικεντρώνεται σε εργαλεία για την εκτίμηση του κινδύνου. Ο κύριος στόχος του FRM Part II είναι η εφαρμογή εργαλείων. Σε περίπτωση αναλογιστών υπάρχουν πολλά επίπεδα που πρέπει να ξεκαθαρίσετε γι 'αυτό χρειάζονται 6-10 χρόνια για να ολοκληρώσετε τις αναλογιστικές πιστοποιήσεις. Αν πρόκειται για πιστοποίηση αναλογιστή (Συνεργάτης της Εταιρείας Αναλογιστών & Συνεργάτης της Εταιρείας Αναλογιστών) από το SOA, τότε πρέπει να περάσετε από δέκα ξεχωριστές ενότητες. Αλλά αν το κάνετε από το CAS, εάν θέλετε να φτάσετε μέχρι το Associate, πρέπει να ολοκληρώσετε έξι εξετάσεις. Για υποτροφία, πρέπει να συμμετάσχετε σε άλλες τρεις εξετάσεις.
Τρόπος / Διάρκεια Εξετάσεων Στο Μέρος Ι των εξετάσεων FRM, πρέπει να απαντήσετε σε 100 ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής. Δύο πράγματα που πρέπει να λάβετε υπόψη κατά τη διάρκεια της εξέτασης FRM Μέρος Ι. Πρώτον, πρέπει να το δώσετε το πρωί και δεύτερο, πρέπει να ολοκληρώσετε την εξέταση εντός 4 ωρών. Στο Μέρος II, πρέπει να απαντήσετε σε 80 ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής. Και έως ότου διαγράψετε το Μέρος Ι, δεν θα σας επιτραπεί να συμμετάσχετε στο Μέρος II. Έτσι, είναι συνετό να μην συμμετέχετε και στις δύο εξετάσεις σε μια μέρα. Στην περίπτωση των αναλογιστών, τα πράγματα είναι λίγο διαφορετικά. Υπάρχουν πολλές εξετάσεις που πρέπει να περάσετε. Εάν κάνετε αναλογιστή από το SOA, σε κάθε εξέταση πρέπει να απαντήσετε σε ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής (MC) και γραπτές απαντήσεις (WA). Ο μέγιστος χρόνος για οποιαδήποτε εξέταση είναι 5,5 ώρες και ο ελάχιστος χρόνος είναι 2 ώρες και 15 λεπτά. Το εύρος κάθε εξέτασης είναι διαφορετικό, επομένως η διάρκεια κάθε εξέτασης ποικίλλει επίσης. Σε περίπτωση CAS πρέπει επίσης να απαντήσετε σε ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής και γραπτές απαντήσεις και η διάρκεια κάθε εξέτασης ποικίλλει (από 1,5 έως 4 ώρες διάρκεια).
Παράθυρο εξετάσεων Το 2017, οι εξετάσεις FRM θα προσφερθούν στις 20 Μαΐου 2017 και στις 18 Νοεμβρίου 2017. Στο SOA, πρέπει να καθίσετε τον Μάιο και τον Οκτώβριο-Νοέμβριο για εξετάσεις. Σε περίπτωση CSA, πρέπει να συμμετάσχετε στις εξετάσεις τον Μάιο.
μαθήματα Θέματα Εξετάσεων Μέρος Ι:

Ποσοτική ανάλυση

Χρηματοοικονομικές αγορές και προϊόντα

Θεμέλια διαχείρισης κινδύνων

Μοντέλα αποτίμησης και κινδύνου

Θέματα Εξετάσεων Μέρος II:

Μέτρηση και διαχείριση κινδύνων αγοράς

Μέτρηση και διαχείριση πιστωτικού κινδύνου

Λειτουργική και ολοκληρωμένη διαχείριση κινδύνων

Διαχείριση κινδύνων και διαχείριση επενδύσεων

Τρέχοντα ζητήματα στις χρηματοοικονομικές αγορές

1. Οικονομικά Μαθηματικά

2. Χρηματοοικονομικά

3. Εφαρμοσμένες στατιστικές

4. Κατασκευή και αξιολόγηση αναλογιστικών μοντέλων

Ποσοστά επιτυχίας Το ποσοστό επιτυχίας του FRM Part I και Part II είναι αρκετά υψηλό. Το 2015, το ποσοστό επιτυχίας του FRM Μέρος I ήταν 43% (Μάιος) και 49,2% (Νοέμβριος). Για το Μέρος II, το ποσοστό επιτυχίας ήταν 52% (Μάιος) και 62,1% (Νοέμβριος).

Το 2016, το ποσοστό επιτυχίας του FRM Part I ήταν 44,8% και το FRM Part II ήταν 54,3%

Το ποσοστό επιτυχίας για τις εξετάσεις αναλογιστή (όλα τα μαθήματα σε σωρευτικούς όρους) είναι περίπου 50%.
Αμοιβές Νέος υποψήφιος - Εξέταση FRM Μέρος Ι

Χρεώσεις πρόωρης εγγραφής :

1 Δεκεμβρίου 2016 - 31 Ιανουαρίου 2017

750 $

Τέλος εγγραφής 400 $

Χρέωση εξέτασης 350 $

Τυπικά τέλη εγγραφής:

1 Φεβρουαρίου 2017 - 28 Φεβρουαρίου 2017

875 $

Τέλος εγγραφής 400 $

Χρέωση εξέτασης 475 $

Τέλη καθυστερημένης εγγραφής:

1 Μαρτίου 2017 - 15 Απριλίου 2017

1050 $

Τέλος εγγραφής 400 $

Έξοδα εξέτασης 650 $

Εξετάσεις S: - Υποψήφιοι 425 $, φοιτητές πλήρους απασχόλησης $ 340

Εξετάσεις 5, 6, 7, 8 και 9: - Υποψήφιοι 650 $, Φοιτητές πλήρους απασχόλησης 520 $

Διαδικτυακά μαθήματα Επανεξέταση 1 & 2 †: - Υποψήφιοι 315 $, Φοιτητές πλήρους απασχόλησης 315 $

ΕΞΕΤΑ ST9: - Υποψήφιοι 650 $, φοιτητές πλήρους απασχόλησης 625 $

Άλλες χρεώσεις

Επιστροφή χρημάτων (Εξετάσεις S, 5-9 και ST9) 100 $

Αλλαγή του εξεταστικού κέντρου 60 $

Ειδικό Εξεταστικό Κέντρο 60 $

Διαδικτυακά μαθήματα 1 / CA1 και 2 / CA2: Επικοινωνήστε με τα Ινστιτούτα για χρεώσεις που ισχύουν.

Ευκαιρίες εργασίας / τίτλοι εργασίας Μόλις ολοκληρώσετε το FRM, θα έχετε τη δυνατότητα να αποκτήσετε ευκαιρίες σε IT, KPOs, Banks, Hedge Funds κ.λπ. Σε περίπτωση αναλογιστών, το καλύτερο μέρος για εργασία είναι στον ασφαλιστικό κλάδο.

Τι είναι το Financial Risk Manager (FRM);


 • Το FRM είναι μια από τις πιο περιζήτητες πιστοποιήσεις κινδύνου στον κόσμο. Είτε επιδιώκετε μια καριέρα στα χρηματοοικονομικά είτε θέλετε να μπείτε στον τομέα των χρηματοοικονομικών, η πιστοποίηση FRM θα λειτουργήσει ως καταλύτης, επειδή οι άνθρωποι που κάνουν πιστοποιήσεις FRM είναι αυτοί που είναι σοβαροί για να είναι επαγγελματίες κινδύνου.
 • Το FRM δεν είναι μια εύκολη πιστοποίηση, όπως πιστεύουν οι περισσότεροι μαθητές πριν μπουν στο. Για να ολοκληρώσετε το FRM, πρέπει να λάβετε μέρος σε δύο αυστηρά, πρακτικά προσανατολισμένα έγγραφα που περιλαμβάνουν βασικά θέματα στη διαχείριση χρηματοοικονομικού κινδύνου. Επίσης, πρέπει να έχετε δύο χρόνια εμπειρίας διαχείρισης χρηματοοικονομικού κινδύνου για να επωφεληθείτε από το πιστοποιητικό FRM.
 • Το FRM συχνά δεν γίνεται αντιληπτό σύμφωνα με την αξία των εταιρειών, επειδή υπάρχει αναντιστοιχία μεταξύ του προγράμματος σπουδών και των εξετάσεων. Η εξέταση είναι πολύ πιο εύκολη από το βάθος του προγράμματος σπουδών. Έτσι, για να κερδίσετε ένα σήμα, δεν πρέπει να μελετάτε μόνο για τις εξετάσεις, αλλά και για να γνωρίζετε το θέμα μέσω και μέσω.
 • Το καλύτερο μέρος του FRM είναι ότι ο καθένας μπορεί να καθίσει για FRM. Δεν υπάρχουν κριτήρια επιλεξιμότητας για συμμετοχή στο FRM.

Τι είναι το Actuary;


 • Ο αναλογιστής είναι επαγγελματίας που χρησιμοποιεί αναλυτικές μεθόδους για να κατανοήσει τις οικονομικές συνέπειες του κινδύνου. Οι επαγγελματίες του αναλογιστή δεν είναι μόνο σπουδαίοι στις οικονομικές θεωρίες, αλλά έχουν επίσης βάθος γνώσεων στα μαθηματικά και τις στατιστικές. Εάν θα θέλατε να πάτε για έναν αναλογιστή, σκεφτείτε την τάση σας για αυτά τα δύο θέματα.
 • Οι επαγγελματίες του αναλογιστή επικεντρώνονται σε έναν συγκεκριμένο τύπο κινδύνου. Αντιμετωπίζουν βασικά κινδύνους που σχετίζονται με ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά προγράμματα. Μόλις καταλάβουν τον κίνδυνο αυτών των τομέων, αξιολογούν την πιθανότητα αυτών των γεγονότων, βρίσκουν εφευρετικότητα για να μειώσουν την πιθανότητα και τέλος, προσπαθούν να μειώσουν τον αντίκτυπο αυτών των πιθανών γεγονότων.
 • Είναι μια από τις πρόσφατα εξελιγμένες καριέρες χρηματοδότησης. Επομένως, εάν μπορείτε να γίνετε αναλογιστής (θα γνωρίζετε την τεχνογνωσία σε ένα λεπτό), θα μετρηθείτε μεταξύ των υψηλότερων μισθών στη χώρα.
 • Για να γίνετε αναλογιστής, πρέπει να περάσετε μια σειρά από εξετάσεις μέσω του Casualty Actuary Society ή του Society of Actuaries. Μπορεί να χρειαστούν περίπου 6-10 χρόνια για να περάσετε όλες τις εξετάσεις. Αλλά αφού περάσετε μερικές εξετάσεις σε επίπεδο εισόδου, μπορεί να προσληφθείτε ως επαγγελματίας σε επίπεδο εισόδου. Στη συνέχεια, μπορείτε να λάβετε μεταγενέστερες εξετάσεις ενώ εργάζεστε ως αναλογιστής βοηθός.

Βασικές διαφορές - FRM εναντίον Actuary


Υπάρχουν πολλές διαφορές μεταξύ FRM και Actuary. Η μόνη ομοιότητα είναι ότι και οι δύο απευθύνονται σε επαγγελματίες κινδύνου.

 • Ένταση: Εάν σκέφτεστε πόσο βαθιά πρέπει να κάνετε σε κάθε πιστοποίηση, ο αναλογιστής είναι πολύ έντονος από το FRM. Φυσικά, λέγεται ότι πρέπει να μελετήσετε τουλάχιστον 200 ώρες για να προετοιμαστείτε για FRM. αλλά για έναν αναλογιστή, είναι πολύ περισσότερο επειδή πρέπει να λάβετε μέρος σχεδόν σε 8-9 εξετάσεις.
 • Το επίκεντρο των θεμάτων: Με μια καλή γνώση της χρηματοοικονομικής θεωρίας και της αποτίμησης, θα μπορούσατε να κάνετε δύο εξετάσεις FRM. Αλλά για να γίνεις αναλογιστής, δεν αρκεί μόνο η γνώση στη χρηματοοικονομική θεωρία. Πρέπει επίσης να έχετε σε βάθος γνώση των μαθηματικών και των στατιστικών.
 • Προοπτική: Η κύρια διαφορά μεταξύ FRM και Actuary δεν είναι προσανατολισμένη στο θέμα αλλά σε προοπτική. Στην περίπτωση του FRM, πρέπει να είστε πιο γενικευμένοι από τους ειδικούς, ενώ αν είστε σε ένα αναλογιστικό επάγγελμα επιστήμης, η έμφασή σας θα ήταν η ειδικότητα. Επιπλέον, όταν αποφασίσετε να κάνετε FRM, αυτό συμβαίνει συνήθως επειδή έχετε έντονο ενδιαφέρον για τις επιχειρήσεις και τη χρηματοδότηση, ενώ το αναπόσπαστο μέρος της αναλογιστικής επιστήμης είναι να αξιολογήσετε τον κίνδυνο ασφαλιστικών / συνταξιοδοτικών / συνταξιοδοτικών προγραμμάτων και να λάβετε μέτρα για τη μείωση κίνδυνος.
 • Αξία στην αγορά: Η αξία του κατόχου πιστοποίησης FRM είναι φυσικά μεγάλη. Αλλά αν οι αναλογιστές έχουν μεγαλύτερη αξία στην αγορά για δύο βασικούς λόγους. Πρώτα απ 'όλα, το Actuary είναι σχετικά νέο επάγγελμα στη χρηματοδότηση (φυσικά, έχει ξεκινήσει εδώ και πολύ καιρό, αλλά πολύ λίγοι το πήγαν στο παρελθόν). Ο δεύτερος λόγος είναι αν κάνετε Actuary με όλη σας την καρδιά, δεν χρειάζεστε άλλα προσόντα για να πάρετε δουλειά. Αλλά σε περίπτωση FRM, πρέπει να έχετε τουλάχιστον MBA στο Finance για να μετρήσετε.
 • Η διαφορά μισθού: Σε παγκόσμιο επίπεδο, δεν υπάρχει μεγάλη διαφορά στο μισθό τόσο του FRM όσο και του Actuary. Αλλά το Actuary πληρώνεται ελαφρώς υψηλότερα από τους επαγγελματίες του FRM. Κατά μέσο όρο, το Actuary κερδίζει περίπου 200.000 US $ ετησίως, ενώ ένας επαγγελματίας FRM κερδίζει περίπου 175.000 US $ ετησίως.

Γιατί να ακολουθήσετε FRM;


 • Ο πρώτος λόγος για την επιδίωξη του FRM είναι τα κριτήρια επιλεξιμότητας. Το μόνο που χρειάζεται να έχετε είναι η προθυμία σας να κάνετε το μάθημα και είστε μέσα. Δεν χρειάζεται να ακολουθήσετε τίποτα άλλο για να συμμετάσχετε στις εξετάσεις.
 • Ο δεύτερος λόγος που πρέπει να ακολουθήσετε το FRM είναι το πρόγραμμα σπουδών του. Έχει μόνο δύο επίπεδα. Φυσικά, πρέπει να περάσετε από αυστηρή μελέτη εάν θέλετε να μπείτε, αλλά είναι μόνο δύο επίπεδα και εννέα θέματα.
 • Ο τρίτος λόγος για τον οποίο πρέπει να ακολουθήσετε το FRM είναι η διεθνής φήμη του. Πολύ λίγα μαθήματα έχουν τέτοιου είδους βασιλική φήμη στον κόσμο.
 • Ο τέταρτος και τελευταίος λόγος είναι ότι τα τέλη αυτού του μαθήματος είναι πολύ λογικά αν το συγκρίνετε με άλλα διεθνή μαθήματα. Επιπλέον, σας βοηθά να τοποθετείτε εύκολα αν έχετε περάσει αρκετά καλά το πρόγραμμα σπουδών.

Γιατί να ακολουθήσω το Actuary;


 • Εάν θέλετε να ακολουθήσετε ένα ειδικό προφίλ, ένας αναλογιστής είναι για εσάς. Ο αναλογιστής είναι μια σκληρή πορεία για τον ασφαλιστικό κίνδυνο. Και μόλις κάνετε αυτό το μάθημα, θα είστε ειδικός στον τομέα του ασφαλιστικού κινδύνου.
 • Το πρόγραμμα σπουδών του αναλογιστή είναι πολύ περιεκτικό. Έτσι, μόλις επιμείνετε και ολοκληρώσετε όλες τις εξετάσεις σας, μπορείτε να πάτε. Επιπλέον, καθώς ο αναλογιστής είναι ένα σχετικά νέο επάγγελμα, θα έχετε περισσότερες ευκαιρίες στην αγορά.
 • Εάν κάνετε αναλογιστή από το CAS ή το SOA, τότε θα είστε διεθνώς πιστοποιημένοι. Και η πιστοποίησή σας θα ισχύει σε οποιοδήποτε σημείο του κόσμου.

Στην τελική ανάλυση, είναι προφανές ότι αν θέλετε να μελετήσετε ένα ειδικό προφίλ και έχετε την προθυμία να αφιερώσετε 6-10 χρόνια της ζωής σας, μπορείτε να επιλέξετε Actuary. Ή εάν θέλετε να συνεχίσετε την καριέρα σας στο προφίλ κινδύνου σε τράπεζες και για μεγάλα κεφάλαια, το FRM είναι η σωστή επιλογή για εσάς.


$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found