10 καλύτερα βιβλία έρευνας πίστωσης | WallstreetMojo

Λίστα των κορυφαίων 10 καλύτερων ερευνητικών βιβλίων πίστωσης

Εάν θέλετε ποτέ να αποκτήσετε την πιστωτική έρευνα ως δεξιότητα, δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος από την κατάδυση στα καλύτερα βιβλία που είναι διαθέσιμα στον κόσμο της πληροφορίας. Παρακάτω είναι η λίστα τέτοιων βιβλίων για την πιστωτική έρευνα -

 1. Βασικές αρχές της Πιστωτικής και Πιστωτικής Ανάλυσης: Εταιρική Ανάλυση Πιστωτικών  (Αποκτήστε αυτό το βιβλίο)
 2. Βασικές αρχές της Standard & Poor's of Corporate Credit Analysis  (Αποκτήστε αυτό το βιβλίο)
 3. Εγχειρίδιο Credit Professional  (Αποκτήστε αυτό το βιβλίο)
 4. Πιστωτική Ανάλυση: Ένας πλήρης οδηγός  (Λάβετε αυτό το βιβλίο)
 5. Ένας πραγματιστής οδηγός για τη μόχλευση χρηματοδότησης: Ανάλυση πιστώσεων για ομόλογα και τραπεζικό χρέος  (Λήψη αυτού του βιβλίου)
 6. Παγκόσμια Ανάλυση Πιστωτικών  (Αποκτήστε αυτό το βιβλίο)
 7. Εταιρική Ανάλυση Πιστωτικών: Διαχείριση Πιστωτικού Κινδύνου  (Λάβετε αυτό το βιβλίο)
 8. Ανάλυση πιστωτικών ομολόγων: Πλαίσιο και μελέτες περιπτώσεων  (Λήψη αυτού του βιβλίου)
 9. Πιστωτική Ανάλυση  (Λήψη αυτού του βιβλίου)
 10. Προχωρημένη Ανάλυση Πιστωτικών  (Λάβετε αυτό το βιβλίο)

Ας συζητήσουμε λεπτομερώς καθένα από τα βιβλία της πιστωτικής έρευνας μαζί με τα βασικά στοιχεία και τις κριτικές του.

# 1 - Βασικές αρχές ανάλυσης πιστώσεων και πιστώσεων: Ανάλυση εταιρικής πίστωσης

των Arnold Ziegel & Ronna Ziegel

Αν θέλετε να κατανοήσετε τις βασικές έννοιες της πιστωτικής ανάλυσης, αυτό είναι το πρώτο βιβλίο που πρέπει να διαβάσετε. Ας ρίξουμε μια ματιά στην κριτική και τις καλύτερες επιλογές.

Κριτική βιβλίου

Ας υποθέσουμε ότι δεν έχετε ιδέα σχετικά με την πιστωτική ανάλυση. Τι θα έκανες? Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να παραλάβετε αυτό το βιβλίο και να διαβάσετε το εξώφυλλο για κάλυψη. Ο συγγραφέας έχει γράψει το βιβλίο όχι μόνο για άτομα που έχουν εμπειρία στον τομέα, αλλά ειδικά για εκείνους που έχουν μικρή ή καθόλου έκθεση στην επιχείρηση πιστωτικής ανάλυσης. Μέσα σε μόλις 163 σελίδες, θα εξηγήσει όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε στην πιστωτική ανάλυση σε θεμελιώδες επίπεδο. Εάν θέλετε να ξεκινήσετε με οποιοδήποτε βιβλίο για να δημιουργήσετε τα θεμέλια σας για την πιστωτική ανάλυση, μην ψάχνετε άλλο από αυτό το βιβλίο.

Best Takeaways από αυτό το βιβλίο Best Credit Research

Υπάρχουν λίγα πράγματα για τα οποία θα πρέπει να αγοράσετε αυτό το καλύτερο βιβλίο έρευνας πίστωσης

 • Ο συγγραφέας υπήρξε έμπειρος επαγγελματίας στον ίδιο κλάδο που τον κάνει να συνειδητοποιήσει την αξία της πιστωτικής ανάλυσης. Και έτσι, χρησιμοποιεί πολύ διαυγή γλώσσα για να εξηγήσει τις βασικές έννοιες που έχουν επίσης πρακτικές συμβολές.
 • Αυτό το βιβλίο προορίζεται για αρχάριους και έτσι προσθέτει τεράστια αξία σε άτομα που είναι πρόθυμοι να ξεκινήσουν με την πιστωτική ανάλυση.
 • Αυτό το βιβλίο έχει δημιουργήσει ένα εξαιρετικό πλαίσιο στο οποίο μπορείτε να δημιουργήσετε την περαιτέρω δομή της γνώσης σας. Λέγεται ότι ένα καλό θεμέλιο είναι η βάση για την οικοδόμηση εξαιρετικών δεξιοτήτων.
<>

# 2 - Βασικές αρχές Standard & Poor's of Corporate Credit Analysis

των Blaise Ganguin & John Bilardello

Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα σχετικά με την πιστωτική ανάλυση αφού δημιουργήσετε τις θεμελιώδεις γνώσεις σας, αυτό είναι.

Κριτική βιβλίου

Εάν έχετε λίγο οικονομικό πνεύμα, αυτό είναι το βιβλίο που πρέπει να διαβάσετε για να κατανοήσετε τα βασικά της πιστωτικής ανάλυσης. Πολλοί άνθρωποι που έχουν διαβάσει αυτό το βιβλίο έχουν αξιολογήσει ότι τους βοήθησε να κατανοήσουν την αγορά και πώς λειτουργεί η πιστωτική ανάλυση για να ξεκινήσουν τη δουλειά τους ως πιστωτικοί αναλυτές. Το βιβλίο έχει τακτοποιηθεί με έναν συγκεκριμένο τρόπο που μπορείτε να καλέσετε «προσέγγιση από πάνω προς τα κάτω». Ξεκινά με το πιο πρόσφατο θέμα και σταδιακά αποκαλύπτει την πραγματικότητα της βιομηχανίας με συνοπτικό τρόπο. Εάν θέλετε να βασίσετε τις γνώσεις σας στην πιστωτική ανάλυση, αυτό είναι το βιβλίο που πρέπει να διαβάσετε.

Καλύτερες επιλογές από αυτό το βιβλίο με κορυφαίες έρευνες

Υπάρχουν λίγα πράγματα που βοηθούν αυτό το βιβλίο να ξεχωρίζει -

 • Αυτό το κορυφαίο ερευνητικό βιβλίο πίστωσης είναι χρήσιμο όχι για τους αρχάριους, αλλά για άτομα που είναι επαγγελματίες σε οποιοδήποτε χρηματοοικονομικό τομέα. Θα διδάξει συστηματικά κάποιον να ανακαλύψει τη λειτουργική και οικονομική δύναμη ενός δανειολήπτη.
 • Το βιβλίο είναι γεμάτο πρακτικά παραδείγματα που θα σας βοηθήσουν να συνδεθείτε με τις θεμελιώδεις έννοιες και θα μπορούσατε επίσης να κατανοήσετε τις τελευταίες τάσεις του κλάδου.
 • Αυτό το βιβλίο έχει γραφτεί από εμπειρογνώμονες της βιομηχανίας που έχουν ασχοληθεί με αυτόν τον τομέα για περισσότερο από μια δεκαετία.
<>

# 3 - Εγχειρίδιο Credit Professional

από το Ίδρυμα Credit Research

Αυτό το βιβλίο είναι ένα στολίδι και αυτός είναι ο λόγος που έχουμε συμπεριλάβει αυτό το βιβλίο στη λίστα των καλύτερων βιβλίων μας σχετικά με την πιστωτική ανάλυση.

Κριτική βιβλίου

Εάν θέλετε να έχετε έναν οδηγό εύχρηστο στην πιστωτική ανάλυση όλη την ώρα, αυτό είναι το βιβλίο που πρέπει να επιλέξετε. Αυτή είναι μια παλιά έκδοση, αλλά περιλαμβάνει όλες τις βασικές αρχές που πρέπει να γνωρίζετε για να ευδοκιμήσετε στον κλάδο της πιστωτικής έρευνας. Αυτό το βιβλίο έχει μιλήσει πολύ για πίστωση, λογαριασμούς εισπρακτέους και οικονομική διαχείριση πελατών. Εάν αντιμετωπίζετε οποιοδήποτε πρόβλημα στην πιστωτική ανάλυση, θα πρέπει να επιστρέψετε σε αυτό το βιβλίο ξανά και ξανά.

Best Takeaways από αυτό το βιβλίο Best Credit Research

Υπάρχουν τρία πράγματα για τα οποία πρέπει να μεταφέρετε αυτό το βιβλίο παντού -

 • Αυτό το καλύτερο βιβλίο για την πιστωτική έρευνα είναι πολύ περιεκτικό και πολύ λίγοι τίτλοι θα σας προσφέρουν καθοδήγηση για την πιστωτική έρευνα σε τέτοιο επίπεδο.
 • Αυτό το βιβλίο έχει πολύ λογικές τιμές. Επομένως, εάν θέλετε να το διατηρήσετε ως οδηγό αναφοράς, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για το να διακυβεύσετε μια περιουσία.
 • Δεν θα μάθατε μόνο να αναλύετε την πίστωση. μάλλον θα μάθατε επίσης πώς να γράφετε πιστωτική πολιτική.
<>

# 4 - Πιστωτική Ανάλυση: Ένας πλήρης οδηγός

από τον Roger H. Hale

Αυτό το κορυφαίο ερευνητικό βιβλίο συνιστάται για όποιον θέλει να αναφέρει έναν εύχρηστο οδηγό αρκετά συχνά κατά τις αναλύσεις του.

Κριτική βιβλίου

Αυτό το βιβλίο ξεχώρισε τη δοκιμασία του χρόνου. Γράφτηκε πριν από 20 χρόνια για επαγγελματίες πίστωσης. Οι αναγνώστες που έχουν σεβάσει αυτό το βιβλίο με την πάροδο των ετών ανέφεραν ότι αυτό το βιβλίο είναι απαραίτητο για κάθε επιχείρηση που ασχολείται με πιστωτικές αναλύσεις. Τι άλλο περιμένετε από έναν τόμο; Αλλά μην περιμένετε πάρα πολλά από αυτό το βιβλίο, επειδή δεν θα καλυφθούν πρόσφατες τάσεις σε αυτό το βιβλίο. Αν ψάχνετε για βασικές αρχές που δεν έχουν αλλάξει όλα αυτά τα χρόνια, αυτό είναι το βιβλίο που δεν πρέπει να χάσετε.

Καλύτερες επιλογές από αυτό το βιβλίο με κορυφαίες έρευνες

 • Το μόνο πράγμα που χωρίζει αυτό το βιβλίο από άλλα είναι το βάθος με το οποίο εξηγεί τις έννοιες. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι αυτό το βιβλίο γράφτηκε πριν από 20 χρόνια και έχει παραμείνει σχετικό ακόμη και τώρα.
 • Αυτό το βιβλίο μπορεί να διαβαστεί εύκολα αν θέλετε να γίνετε αυτοδίδακτος επαγγελματίας πιστωτικής ανάλυσης. Η γλώσσα είναι διαυγής και μπορείτε να διαβάσετε αυτό το βιβλίο μόνοι σας.
<>

# 5 - Ένας πραγματιστής οδηγός για τη μόχλευση χρηματοδότησης: Ανάλυση πίστωσης για ομόλογα και τραπεζικό χρέος

(χαρτόδετο χαρτόνι) (Εφαρμοσμένη εταιρική χρηματοδότηση)

από τον Robert S.  Kerchief

Αυτό είναι ένα βιβλίο που θα αλλάξει για πάντα τον τρόπο που βλέπετε την Credit Analysis. Αυτό είναι ιδιαίτερα χρήσιμο για πιστωτικούς αναλυτές που προσδιορίζουν τα ομόλογα και το τραπεζικό χρέος.

Κριτική βιβλίου

Εάν δεν είστε άνετοι με το βιβλίο «χωρίς θεωρία», αυτό δεν είναι το σωστό βιβλίο για εσάς. Επειδή αυτό ισχύει μόνο για άτομα που αναζητούν ρεαλιστικές λύσεις αντί για γλωσσικές λέξεις και ευχάριστες γλώσσες! Αυτό δεν σημαίνει ότι είναι περίπλοκο και χρήσιμο μόνο για άτομα που έχουν γνώση στη γλώσσα προγραμματισμού. Οχι! Αυτό το βιβλίο είναι για εσάς εάν γνωρίζετε πώς να τροφοδοτείτε δεδομένα σε ένα υπολογιστικό φύλλο. Και αυτό δεν είναι κάτι που θα αισθανόσασταν να το διαβάσεις. Αυτό είναι μινιμαλιστικό και θα μάθατε μόνο το κρέας, όχι οτιδήποτε άλλο. Αλλά αυτό το βιβλίο δεν είναι για εσάς εάν μόλις ξεκινήσετε. Εάν γνωρίζετε ήδη τη θεωρία, αυτό το βιβλίο είναι ο τέλειος σύμμαχος για όλους σας.

Καλύτερες επιλογές από αυτό το κορυφαίο βιβλίο για την Credit Research

 • Αυτό είναι μόνο 288 σελίδες και τελειώσατε να διαβάζετε. Επιπλέον, αυτό το κορυφαίο πιστωτικό ερευνητικό βιβλίο είναι γραμμένο μόνο για να μιλήσει για πράγματα που έχουν σημασία στις αναλύσεις πιστώσεων για ομόλογα και τραπεζικά χρέη.
 • Αυτό το βιβλίο βασίζεται μόνο σε πρακτικά παραδείγματα και σχεδόν καθόλου θεωρίες. Έτσι, οι επαγγελματίες που θα ήθελαν να μάθουν τα παξιμάδια της προηγμένης πιστωτικής ανάλυσης θα μπορούσαν να το κάνουν με ευκολία.
 • Σε σύγκριση με την αξία που παρέχει αυτό το βιβλίο, η τιμή του βιβλίου είναι πολύ λογική. Οι αναγνώστες αυτού του βιβλίου ανέφεραν ότι αυτό είναι ένα βιβλίο που πρέπει να διαβαστεί εάν θέλετε να ευδοκιμήσετε στην πιστωτική ανάλυση. Τι άλλο θα μπορούσατε να περιμένετε από ένα βιβλίο αυτού του μεγέθους;
<>

# 6 - Ανάλυση παγκόσμιας πίστωσης

από τον David Stimpson

Αυτό το βιβλίο είναι παλιό, αλλά θα σας βοηθήσει να κατανοήσετε βασικές έννοιες.

Κριτική βιβλίου

Αυτό το κορυφαίο βιβλίο για την πιστωτική έρευνα είναι ένα χρυσό βιβλίο για τη φιλοσοφία της πιστωτικής ανάλυσης. Επιπλέον, αυτό το βιβλίο βασίζεται στη φιλοσοφία της Moody's στην πιστοληπτική ικανότητα. Μπορεί να μην λειτουργεί ως υποκατάστατο οποιουδήποτε σύγχρονου βιβλίου σχετικά με την πιστωτική ανάλυση, αλλά θα σας βοηθήσει να κατανοήσετε τις βασικές αρχές και κάνει εξαιρετική δουλειά που το εξηγεί αυτό. Το μόνο ζήτημα είναι ότι αυτό το βιβλίο γράφτηκε εδώ και πολύ καιρό. Εάν ο Moody σκέφτεται να ενημερώσει το βιβλίο με τη δεύτερη έκδοση, θα γίνει ένας πολύτιμος πόρος για πιστωτικούς αναλυτές σε όλο τον κόσμο.

Best Takeaways από αυτό το καλύτερο βιβλίο για την Credit Credit

 • Οι βασικές αρχές είναι τα κλειδιά αυτού του βιβλίου. Αυτό δεν είναι ένα βιβλίο που θα σας βοηθήσει να καταλάβετε οτιδήποτε πρακτικά. Αλλά αν μιλάτε για ποιοτική κατανόηση, αυτό το βιβλίο είναι ένας εξαιρετικός πόρος.
 • Αυτό το βιβλίο είναι για εσάς αν θέλετε να ρίξετε μια ματιά στα βασικά και δεν ενδιαφέρεστε πολύ για την πρακτική εφαρμογή. Μπορείτε να πείτε, εάν ξεκινάτε σε αυτήν την επιχείρηση, αυτό το βιβλίο θα σας βοηθήσει να καθαρίσετε τις ομίχλες στο μυαλό σας.
<>

# 7 - Ανάλυση εταιρικής πίστωσης: Διαχείριση πιστωτικού κινδύνου

(Σειρά διαχείρισης κινδύνων) 

από τον Brian Coyle

Αυτό το καλύτερο βιβλίο για την πιστωτική έρευνα είναι ιδιαίτερα χρήσιμο εάν ψάχνετε για πιστωτικές αναλύσεις που σχετίζονται με τη διαχείριση πιστωτικού κινδύνου.

Κριτική βιβλίου

Αυτό το βιβλίο δεν είναι μόνο γραμμένο για πιστωτικούς αναλυτές. Εάν είστε διαχειριστές κινδύνων, διαχειριστές κεφαλαίων, σύμβουλοι επενδύσεων ή λογιστές, αυτό το βιβλίο είναι πολύ σημαντικό για εσάς. Το καλύτερο μέρος αυτού του βιβλίου είναι ότι εξηγεί την έννοια με την κατάλληλη έμφαση στην ανάλυση περιπτωσιολογικής μελέτης που θα σας βοηθήσει να συσχετιστείτε με τον πρακτικό κόσμο. Αυτό είναι ένα βιβλίο που γράφεται ιδιαίτερα με έμφαση στη διαχείριση πιστωτικού κινδύνου. Προσφέρει επίσης μια διεθνή προοπτική όσον αφορά τον πιστωτικό κίνδυνο. Υπάρχει όμως ένα μειονέκτημα - αυτό το βιβλίο γράφτηκε πριν από 16 χρόνια και πολλά πράγματα έχουν αλλάξει στη βιομηχανία από τότε.

Καλύτερες επιλογές από αυτό το κορυφαίο βιβλίο για την Credit Research

Να τι θα βγάζατε από αυτό το βιβλίο -

 • Θα μπορούσατε να μάθετε για τον καθορισμό των συνολικών εταιρικών στόχων για την πιστοληπτική ικανότητα και την εφαρμογή ενός συστήματος ανάλυσης πιστώσεων.
 • Θα μάθετε επίσης πώς να πάτε για εξωτερική ανάθεση. Σε αυτόν τον ενιαίο τόμο, θα μπορείτε επίσης να ανατρέξετε σε πολλές αναλύσεις περιπτωσιολογικών μελετών και δείγματα προγραμμάτων ανάλυσης πιστώσεων.
<>

# 8 - Ανάλυση πιστωτικών ομολόγων: Πλαίσιο και μελέτες περιπτώσεων

από τον Frank J. Fabozzi

Αυτό το βιβλίο έχει ληφθεί ως οδηγός για πιστωτικούς αναλυτές. Ας δούμε την κριτική και τις καλύτερες επιλογές για να κατανοήσουμε τι προσφέρει αυτό το βιβλίο εν συντομία.

Κριτική βιβλίου

Υπάρχουν δύο τύποι βιβλίων που διατίθενται στην αγορά για πιστωτική ανάλυση. Ένας τύπος βιβλίου είναι εκείνοι που θα μιλήσουν για μια συγκεκριμένη πτυχή της πιστωτικής ανάλυσης και θα το αναλύσουν σε βάθος. Και ένα άλλο είδος βιβλίου θα αυξήσει το εύρος των γνώσεών σας. Αυτό το βιβλίο εμπίπτει στα βιβλία που θα αυξήσουν το εύρος των γνώσεών σας σχετικά με την πιστωτική ανάλυση. Αν ψάχνετε για ένα σε βάθος βιβλίο, αυτό δεν είναι ένα. Κάθε κεφάλαιο σε αυτό το βιβλίο δεν συγχαίρει το ένα το άλλο και μιλά μόνο για ένα συγκεκριμένο θέμα σε ένα συγκεκριμένο κεφάλαιο. Πάρτε αυτό το βιβλίο, εάν σκοπεύετε να αναθεωρήσετε και να ανανεώσετε τις παλιές έννοιες που έχετε ήδη κυριαρχήσει. Αυτό δεν είναι ένα βιβλίο που θα είναι πολύ χρήσιμο για αρχάριους. Αλλά θα βοηθήσει έναν επαγγελματία να επεκτείνει τη βάση γνώσεων.

Best Takeaways από αυτό το καλύτερο βιβλίο για την Credit Credit

 • Αυτό το καλύτερο βιβλίο για την πιστωτική έρευνα είναι μια σύνοψη ορισμένων εξαιρετικών στοιχείων σχετικά με την πιστωτική ανάλυση που συγκεντρώνονται σε έναν τόμο.
 • Αυτό το βιβλίο θα αυξήσει το εύρος των γνώσεών σας και θα σας βοηθήσει να αποκτήσετε νέες προοπτικές σχετικά με την πιστωτική ανάλυση.
 • Αυτό το βιβλίο έχει λάβει σειρά μελετών περιπτώσεων, ώστε να μπορείτε να συσχετίσετε και να ανανεώσετε τις θεμελιώδεις έννοιες σας και να εφαρμόσετε όλα όσα μαθαίνετε.
<>

# 9 - Ανάλυση πίστωσης

από τον William Charles Schluter

Αυτό το βιβλίο είναι ένας πλήρης οδηγός για την πιστωτική ανάλυση.

Κριτική βιβλίου

Αυτό το βιβλίο δεν είναι παλιό, αλλά γράφτηκε πριν από λίγα χρόνια. Ωστόσο, εξακολουθεί να σχετίζεται με το ακροατήριο χρηματοδότησης σήμερα. Αυτό το βιβλίο είναι αρκετά περιεκτικό και έχει περισσότερες από 450 σελίδες. Θα βρείτε κάθε θεμελιώδη έννοια που πρέπει να γνωρίζετε στην πιστωτική ανάλυση. Μπορεί να είναι ένας εξαιρετικός οδηγός για όσους θέλουν να χτίσουν τη βάση γνώσεων τους στην πιστωτική ανάλυση.

Best Takeaways από αυτό το βιβλίο Best Credit Research

 • Αυτό το βιβλίο έχει πολύ λογικές τιμές, δεδομένου του αντικειμένου και του αριθμού των σελίδων που περιέχονται.
 • Αυτό το βιβλίο μπορεί να είναι ένας καλός σύμμαχος για πιστωτικούς αναλυτές καθ 'όλη τη διάρκεια της καριέρας τους.
<>

# 10 - Προχωρημένη Πιστωτική Ανάλυση

από τους Keith Checkley & Timothy Jury

Αυτό το βιβλίο προορίζεται για επαγγελματίες. Ας ρίξουμε μια ματιά στην κριτική και τις καλύτερες επιλογές.

Κριτική βιβλίου

Αυτό το βιβλίο δεν είναι για αρχάριους. Εάν έχετε λίγα χρόνια εμπειρίας ως επαγγελματίες, θα πρέπει να διαλέξετε αυτό το βιβλίο. Όπως υποδηλώνει το όνομα, θα βρείτε προηγμένες έννοιες και σύνθετα παραδείγματα σε αυτό το βιβλίο. Αρκετά βολικό και γεμάτο πρακτικά παραδείγματα, αυτό το βιβλίο θα σας βοηθήσει να κάνετε το πνευματικό άλμα από έναν μέσο πιστωτικό αναλυτή σε έναν εξαιρετικά συνηθισμένο. Το μόνο ζήτημα είναι ότι αυτό το βιβλίο είναι λίγο παλιό, γραμμένο το 1996.

Best Takeaways από αυτό το βιβλίο Best Credit Research

 • Αυτό το βιβλίο είναι ειδικά γραμμένο για προχωρημένους μαθητές. Έτσι, η ιδιαιτερότητα του κοινού βοηθά αυτό το βιβλίο να ξεχωρίζει.
 • Θα σας βοηθήσει να κατανοήσετε περίπλοκες έννοιες με διαυγή τρόπο.
<>

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found