Βασική ρήτρα (Σημασία) | Πώς λειτουργεί το Key Man Clause;

Τι είναι η ρήτρα Key Man;

Το Key Man Clause είναι μια ρήτρα που χρησιμοποιείται σε μια σύμβαση η οποία χρησιμοποιείται για ένα ή περισσότερα «βασικά άτομα» (κύριο πρόσωπο της σύμβασης, συνήθως διαχειριστής κεφαλαίων ή βασικός συνεργάτης) για να κάνει ή να μην κάνει συγκεκριμένη ενέργεια και μπορεί να οδηγήσει σε τερματισμό η σύμβαση παραβιάζεται και εμφανίζεται κυρίως σε εταιρείες περιορισμένης εταιρικής σχέσης, οργανισμούς επιχειρηματικών κεφαλαίων και εταιρείες αμοιβαίων κεφαλαίων.

Εξήγηση

Είναι μια σημαντική ρήτρα για μια επιχείρηση επενδύσεων που τους απαγορεύει να πραγματοποιούν επενδύσεις όταν τα βασικά στελέχη δεν είναι διαθέσιμα επειδή δεν αφιερώνουν χρόνο στις επενδύσεις. Λέει ότι εάν απουσιάζουν ορισμένοι αριθμοί στελεχών, η εταιρεία επενδύσεων δεν θα μπορεί να πραγματοποιήσει νέες επενδύσεις έως ότου αντικατασταθούν πρώτα αυτά τα βασικά στελέχη.

Μπορεί να υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους τα στελέχη δεν είναι σε θέση να εκτελέσουν τα καθήκοντά τους αρκετά καλά. Δεδομένου ότι η διαχείριση των επενδύσεων είναι ένα τεράστιο έργο, τα βασικά στελέχη (που είναι υπεύθυνα) επενδύουν ένα μεγάλο μέρος του χρόνου. Όταν δεν μπορούν να το κάνουν αυτό, σύμφωνα με την ρήτρα του βασικού ανθρώπου, θα πρέπει να αντικατασταθούν.

Τώρα, ας δούμε τις πιθανές αιτίες για τις οποίες τα βασικά στελέχη δεν είναι σε θέση να παρέχουν αρκετό χρόνο στη διαχείριση επενδύσεων.

Πότε θα εφαρμοστεί η ρήτρα Key Man;

Μεταξύ αυτών των αιτιών, μερικές είναι αναπόφευκτες αιτίες και μερικές είναι αποφεύξιμες αιτίες.

  • Θάνατος: Εάν το βασικό άτομο πεθάνει, δεν μπορεί να κάνει τίποτα γι 'αυτό. Σε αυτήν την περίπτωση, αυτή η ρήτρα θα ισχύει.
  • Υποφέρει από μακροχρόνια αναπηρία: Αυτή είναι επίσης μια από τις αναπόφευκτες αιτίες. Τι θα έκανε το βασικό στέλεχος εάν πάσχει από αναπηρία ή ασθένεια;
  • Το βασικό στέλεχος έχει εγκαταλείψει τη δουλειά: Εάν το στέλεχος έχει μια νέα δουλειά με καλύτερες προοπτικές, δεν μπορεί να κάνει τίποτα από μια εταιρεία επενδύσεων.
  • Ο διευθυντής απολύεται: Εάν ο βασικός εκτελεστικός απολυθεί για οποιονδήποτε λόγο, αυτή η ρήτρα θα ισχύει.
  • Κάνει άλλα καθήκοντα πιο αποτελεσματικά: Εάν το βασικό στέλεχος κάνει μια άλλη εργασία πιο αποτελεσματικά από τη διαχείριση των επενδύσεων, τότε είναι καιρός να αφαιρεθεί και να αντικατασταθεί από κάποιον πιο υπεύθυνο.
  • Το στέλεχος καταδικάζεται για έγκλημα: Πρόκειται για σοβαρή απειλή για έναν οργανισμό. Τι γίνεται αν οι πελάτες γνωρίσουν ότι ο διαχειριστής επενδύσεων είναι εγκληματίας; Τι θα έκανε η εταιρεία επενδύσεων; Η ρήτρα Keyman θα εφαρμοστεί και εδώ.

Γιατί είναι σημαντικό;

  • Διακυβεύεται τεράστιο χρηματικό ποσό: Για μια εταιρεία επενδύσεων, είναι τεράστια ευθύνη να διαχειρίζεται τις επενδύσεις. Και δεν διαχειρίζονται μόνο τις επενδύσεις ενός ή δύο πελατών. Ο αριθμός είναι τεράστιος, συχνά πάνω από ένα εκατομμύριο ή ένα δισεκατομμύριο δολάρια. Σε αυτήν την περίπτωση, εάν τα στελέχη που διαχειρίζονται τις επενδύσεις δεν είναι ειλικρινείς (ή έχουν αναπόφευκτα ζητήματα). τότε η εταιρεία επενδύσεων πρέπει να τα αντικαταστήσει.
  • Η φήμη της επιχείρησης επενδύσεων: Εάν η επιχείρηση επενδύσεων αποφασίσει να μην τις αντικαταστήσει, τότε θα αμφισβητηθεί η αποτελεσματικότητα της επιχείρησης επενδύσεων. Και αυτό δεν είναι καθόλου καλό για τις μελλοντικές προοπτικές της συγκεκριμένης εταιρείας επενδύσεων.
  • Η εταιρεία επενδύσεων πρέπει να παράγει βασική ρήτρα: Τώρα πολλές νεοσύστατες επιχειρήσεις, ιδρύματα, οι επενδυτές ζητούν τη ρήτρα βασικού ανθρώπου ως εγγύησή τους πριν από την απασχόληση μιας εταιρείας επενδύσεων. Αυτές οι νεοσύστατες επιχειρήσεις, τα ιδρύματα, οι επενδυτές θέλουν να διασφαλίσουν ότι η εταιρεία επενδύσεων θα φροντίσει ιδιαίτερα για τις επενδύσεις τους και δεν θα επέτρεπε σε κανένα στέλεχος να χειριστεί την επένδυση έως ότου το άτομο είναι το πιο καταρτισμένο και επιλέξιμο. Σήμερα, αυτή η ρήτρα έχει καταστεί υποχρεωτική ρήτρα που πρέπει να σκεφτεί κάθε επιχείρηση επενδύσεων.

Πώς να εφαρμόσετε μια βασική ρήτρα Man Man;

Εάν διευθύνετε μια εταιρεία επενδύσεων (ή έναν επενδυτή και θέλετε να καταλάβετε πώς λειτουργεί), ακολουθούν τρία πράγματα που πρέπει να έχετε υπόψη -

Προσθέστε την «βασική ρήτρα» σε όλους όσους συνάπτονται με σύμβαση με την εταιρεία

Πρώτα απ 'όλα, πρέπει να εξετάσετε τη σύμβαση εκείνων που λαμβάνουν βασικές αποφάσεις για επενδύσεις πελατών. Και τότε πρέπει να προσθέσετε τη βασική ρήτρα στο συμβόλαιό τους. Αργότερα, πρέπει να δημιουργήσετε μια εντολή ότι όλοι όσοι συμμετέχουν στην επιχείρηση επενδύσεων θα πρέπει να έχουν αυτή τη ρήτρα παρεμβληθεί στις συμβάσεις τους.

Ασφάλιση Keyman:

Εάν είστε μια μικρή εταιρεία και δεν μπορείτε πραγματικά να αναλάβετε τον κίνδυνο αντικατάστασης των περιορισμένων πόρων σας, τότε η αγορά ασφάλισης βασικών ανθρώπων είναι το σωστό. Εάν είστε μια μεγάλη εταιρεία και έχετε άφθονους πόρους και προϋπολογισμό για να αντικαταστήσετε τους βασικούς σας φορείς λήψης αποφάσεων, δεν χρειάζεται να αγοράσετε βασική ασφάλιση.

Σκεφτείτε το χειρότερο σενάριο

Η προσθήκη της βασικής ρήτρας στο συμβόλαιο των βασικών σας υπευθύνων λήψης αποφάσεων και η αγορά βασικής ασφάλισης ανθρώπου είναι ένα εξαιρετικό σημείο εκκίνησης. Αλλά πρέπει επίσης να προετοιμαστείτε για τα χειρότερα σενάρια. Εάν μπορείτε να γράψετε ένα σχέδιο έκτακτης ανάγκης και να το ακολουθήσετε, θα είστε έτοιμοι για οποιαδήποτε χειρότερη περίπτωση.