CFA vs ACCA | Ποια επαγγελματική πιστοποίηση είναι κατάλληλη για εσάς;

Διαφορά μεταξύ CFA και ACCA

Η πλήρης μορφή της CFA είναι Chartered Financial Analyst και CFA ινστιτούτο που διοργανώνει αυτό το μάθημα και άτομα με αυτό το πτυχίο μπορούν να υποβάλουν αίτηση για θέσεις εργασίας ως διαχειριστής χαρτοφυλακίου, ερευνητής αναλυτής, σύμβουλος, υπεύθυνος σχέσεων, διαχειριστής κινδύνων, διευθύνων σύμβουλος κ.λπ. ενώ το ACCA σημαίνει Association of Ορκωτοί Ορκωτοί Λογιστές και Σύνδεσμοι Ορκωτών Ορκωτών Λογιστών διοργανώνουν αυτό το μάθημα και οι υποψήφιοι με αυτό το πτυχίο μπορούν να υποβάλουν αίτηση για θέσεις εργασίας λογιστή, εσωτερικού ελεγκτή, διαχειριστή χρηματοοικονομικών, φορολογικής διαχείρισης και οικονομικού συμβούλου.

Για να αναπτυχθεί μια σταδιοδρομία στα χρηματοοικονομικά, έχει καταστεί σχεδόν απαραίτητη η απόκτηση σχετικού πτυχίου ή διαπιστευτηρίου για τις απαιτούμενες γνώσεις και δεξιότητες που μπορούν να είναι χρήσιμες σε έναν εξειδικευμένο τομέα της χρηματοδότησης. Υπάρχουν διάφορα προγράμματα πιστοποίησης διαθέσιμα για φοιτητές, επαγγελματίες εισόδου και έμπειρους επαγγελματίες, σχεδιασμένοι να αναπτύσσουν και να επικυρώνουν συγκεκριμένες δυνατότητες προς όφελος των επαγγελματιών χρηματοοικονομικών. Τα CFA και ACCA είναι δύο τέτοια εξειδικευμένα προγράμματα πιστοποίησης διεθνούς φήμης. Η μία πλευρά CFA έχει να κάνει με τη Διαχείριση Επενδύσεων, η ACCA είναι πιο λεπτομερής λογιστική και ελεγκτική.

Κατά τη διάρκεια αυτού του άρθρου, θα παράσχουμε λεπτομερείς πληροφορίες για το CFA και το ACCA μαζί με μια συζήτηση σχετικά με τα πλεονεκτήματά τους για να βοηθήσουμε όσους ενδιαφέρονται να κάνουν μια ενημερωμένη επιλογή.

Τι είναι το CFA;

Προσφέρεται από το Chartered Financial Analysts (CFA) Institute, είναι ένα από τα πιο ανταγωνιστικά χρηματοοικονομικά διαπιστευτήρια, που θεωρείται ευρέως το «χρυσό πρότυπο» της χρηματοοικονομικής ανάλυσης και της διαχείρισης των επενδύσεων. Είναι αναμφίβολα ένα από τα πιο αυστηρά προγράμματα πιστοποίησης στη χρηματοδότηση, το οποίο καλύπτει αρκετούς βασικούς τομείς γνώσης στη χρηματοδότηση, καθιστώντας το το καλύτερο για όσους ενδιαφέρονται να αναπτύξουν μια καριέρα ως χρηματοοικονομικός αναλυτής ή στον τομέα της επενδυτικής τραπεζικής.

Παρόλο που ένα MBA στα Χρηματοοικονομικά από ένα από τα κορυφαία ινστιτούτα θα μπορούσε να είναι τα προτιμώμενα διαπιστευτήρια για κορυφαίες επενδυτικές τράπεζες, η CFA Charter έρχεται σε λίγο.

Τι είναι το ACCA;

Είναι ένα πολύτιμο διαπιστευτήριο που προσφέρεται από έναν παγκόσμιο φορέα για επαγγελματίες λογιστές, την Ένωση Ορκωτών Ορκωτών Λογιστών (ACCA), για να βοηθήσει στην οικοδόμηση βασικών λογιστικών δεξιοτήτων και στην επικύρωση των δυνατοτήτων των επίδοξων επαγγελματιών χρηματοοικονομικών.

Πρόκειται για ένα πολυεπίπεδο πρόγραμμα πιστοποίησης που επικεντρώνεται κυρίως σε τομείς γνώσης που σχετίζονται με τη λογιστική, τη φορολογία και τον έλεγχο. Αν και δεν είναι στο ίδιο επίπεδο με το CFA όσον αφορά τη φήμη, είναι ένα ευρέως αναγνωρισμένο διαπιστευτήριο που μπορεί να βοηθήσει τους σπουδαστές ή τους επαγγελματίες της λογιστικής να ενισχύσουν σημαντικά τις προοπτικές σταδιοδρομίας τους.

CFA vs ACCA Infographics

Απαιτήσεις εισαγωγής CFA και ACCA

  • Για CFA που χρειάζεστε: Για να προκριθείτε στο CFA, ένας υποψήφιος πρέπει να έχει πτυχίο Bachelor (ή θα πρέπει να είναι στο τελευταίο έτος του πτυχίου Bachelor) ή 4 χρόνια επαγγελματικής εργασιακής εμπειρίας ή 4 χρόνια τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και επαγγελματική επαγγελματική εμπειρία.
  • Για το ACCA που χρειάζεστε: Για να πληροίτε τις προϋποθέσεις για το ACCA, πρέπει να έχετε ολοκληρώσει 10 + 2 από τη ροή του εμπορίου, φοιτητές που παρακολουθούν αποφοίτηση στο εμπόριο και εκείνους που έχουν ολοκληρώσει BA ή B.Sc. με Ίδρυμα στη Λογιστική μπορεί να πληροί τις προϋποθέσεις.

Συγκριτικός Πίνακας CFA vs ACCA

Ενότητα CFA ACCA
Η πιστοποίηση οργανώθηκε από Το CFA προσφέρεται από το Chartered Financial Analysts (CFA) Institute Η πιστοποίηση ACCA προσφέρεται από την Ένωση Ορκωτών Ορκωτών Λογιστών (ACCA)
Αριθμός επιπέδων CFA: Το CFA έχει 3 επίπεδα εξετάσεων, καθένα από τα οποία χωρίζεται σε δύο συνεδρίες εξετάσεων (πρωινές και απογευματινές συνεδρίες)

CFA Μέρος I: Πρωινή συνεδρία: 120 ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής

Απογευματινή συνεδρία: 120 ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής

CFA Μέρος II: Πρωινή συνεδρία: 10 ερωτήσεις σετ αντικειμένων

Απογευματινή συνεδρία: 10 ερωτήσεις σετ στοιχείων

CFA Μέρος III: Πρωινή συνεδρία: Ερωτήσεις δομημένης απάντησης (δοκίμιο) (συνήθως μεταξύ 8-12 ερωτήσεων) με μέγιστο 180 πόντους.

Απογευματινή συνεδρία: 10 ερωτήσεις σετ στοιχείων

Οι εξετάσεις ACCA χωρίζονται σε δύο επίπεδα: Βασικές αρχές και Επαγγελματική. Κάθε ένα από αυτά τα επίπεδα, εάν διαιρείται σε δύο ενότητες, επίπεδο Βασικών αρχών που αποτελείται από ενότητες Γνώσης και Δεξιότητες και Επαγγελματικό επίπεδο που αποτελείται από βασικά στοιχεία Επιλογών και Επιλογών. Στο επίπεδο Επαγγελματίας, πρέπει να καταργήσετε και τις 3 εξετάσεις στην ενότητα Essentials, αλλά πρέπει να κάνετε μόνο 2 από τις 4 εξετάσεις που αναφέρονται στην ενότητα Επιλογές.
Τρόπος / διάρκεια της εξέτασης Σε επίπεδα CFA Μέρος I, II, III, υπάρχουν πρωινές και απογευματινές συνεδρίες 3 ωρών η καθεμία ACCA: Η διάρκεια των εξετάσεων για 3 εργασίες στην ενότητα Γνώση του επιπέδου Βασικές αρχές είναι 2 ώρες το καθένα. Όλες οι άλλες εξετάσεις έχουν διάρκεια 3 ωρών
Παράθυρο εξετάσεων Οι εξετάσεις επιπέδου CFA Part I, II & III διεξάγονται το πρώτο Σάββατο του Ιουνίου κάθε έτους, ενώ οι εξετάσεις Part I μπορούν επίσης να ληφθούν τον Δεκέμβριο Οι εξετάσεις ACCA διεξάγονται τους μήνες Μάρτιο, Ιούνιο και Σεπτέμβριο κάθε έτους.
μαθήματα Το πρόγραμμα σπουδών περιεχομένου CFA αποτελείται από 10 ενότητες με αυξανόμενο επίπεδο δυσκολίας, από εξετάσεις CFA Part I έως Part II & Part III, αντίστοιχα.

Αυτές οι 10 ενότητες αποτελούνται από: -

1) Ηθικά και Επαγγελματικά Πρότυπα

2) Ποσοτικές μέθοδοι

3) Οικονομικά

4) Χρηματοοικονομικές αναφορές και ανάλυση

5) Εταιρική χρηματοδότηση

6) Διαχείριση χαρτοφυλακίου

7) Επενδύσεις μετοχών

8) Σταθερό εισόδημα

9) Παράγωγα

10) Εναλλακτικές Επενδύσεις

ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ (ΕΝΝΟΙ ΧΑΡΤΕΣ ΣΥΝΟΛΟ)

Η γνώση

1) Λογιστής στην επιχείρηση

2) Λογιστική διαχείρισης

3) Χρηματοοικονομική Λογιστική

Δεξιότητες

1) Εταιρικό και Επιχειρηματικό Δίκαιο

2) Διαχείριση απόδοσης

3) Φορολογία

4) Οικονομικές αναφορές

5) Έλεγχος και διασφάλιση

6) Οικονομική διαχείριση

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ (ΠΕΝΤΕ ΧΑΡΤΕΣ ΣΕ ΣΥΝΟΛΟ)

Είδη πρώτης ανάγκης

1) Διακυβέρνηση, Κίνδυνος και Ηθική

2) Εταιρική αναφορά

3) Ανάλυση επιχειρήσεων

Επιλογές (δύο προς συμπλήρωση)

1) Προηγμένη οικονομική διαχείριση

2) Προηγμένη διαχείριση επιδόσεων

3) Προηγμένη φορολογία

4) Προηγμένος έλεγχος και διασφάλιση

Ποσοστό επιτυχίας Το 14ετές μέσο ποσοστό επιτυχίας και για τα τρία επίπεδα CFA (από το 2003 έως το 2016) ήταν 52%. ACCA Δεκέμβριος 2016 τιμές εισόδου: - 82% F1; 63% F2; 71% F3; 82% F4; F5 40%; 52% F6; F7 50%; F8 40%; F9 45%; P1 49%; P2 51%; P3 49%; P4 33%; P5 30%; P6 34%; P7 31%

Ανατρέξτε στον σύνδεσμο για το ποσοστό επιτυχίας ACCA:

Αμοιβές 1.380 $ 450 £
Τι παίρνετε μετά την ολοκλήρωση της εξέτασης πιστοποιητικού Κάτοχος Χάρτη CFA (με επιτυχή ολοκλήρωση και των 3 επιπέδων εξετάσεων) Στο υψηλότερο επίπεδο, μπορεί κανείς να κερδίσει συνδρομή ACCA συμπληρώνοντας:

1) Τουλάχιστον 14 εξετάσεις (τουλάχιστον 5 εξετάσεις, συμπεριλαμβανομένων ειδικών εξαιρέσεων).

2) Ολοκληρώνοντας 36 μήνες πρακτικής εργασιακής εμπειρίας σε σχετικό επαγγελματικό ρόλο.

3) Ολοκλήρωση της επαγγελματικής ενότητας δεοντολογίας.

Ευκαιρίες εργασίας / Τίτλοι εργασίας Η CFA είναι ένα διαπιστευτήριο υψηλού προφίλ που επικεντρώνεται σε εξειδικευμένους τομείς που σχετίζονται με τη χρηματοοικονομική ανάλυση και τη διαχείριση των επενδύσεων. Έχει μεγαλύτερη σημασία για τους επαγγελματίες που ενδιαφέρονται να προωθήσουν την καριέρα τους στην ανάλυση μετοχών, τη διαχείριση χαρτοφυλακίου ή την επενδυτική τραπεζική μαζί με άλλους σχετικούς τομείς. Μερικοί από τους σχετικούς ρόλους εργασίας περιλαμβάνουν:

Τραπεζίτες Επενδύσεων

Διαχειριστές χαρτοφυλακίου

Αναλυτές ερευνών Equity

Το ACCA επικεντρώνεται σε βασικές λογιστικές δεξιότητες, αλλά καλύπτει επίσης ευρύτερους τομείς γνώσεων, εξοπλίζοντας τους συμμετέχοντες με τα απαραίτητα σετ γνώσεων και δεξιοτήτων για ρόλους που σχετίζονται με τη χρηματοοικονομική διαχείριση, τη συμβουλευτική των επιχειρήσεων και την οργανωτική διαχείριση. Μερικοί από τους ρόλους εργασίας για τους οποίους προετοιμάζει έναν συμμετέχοντα περιλαμβάνουν:

Λογιστής

Ο εσωτερικός ελεγκτής

Διαχείριση Φορολογίας

Οικονομικός διευθυντής

Οικονομικός σύμβουλος

Γιατί να συνεχίσετε το CFA;

Οι επαγγελματίες χρηματοδότησης που συμμετέχουν στην έρευνα μετοχών, στη χρηματοοικονομική μοντελοποίηση, στη διαχείριση επενδύσεων και σε άλλους τομείς μπορούν να επωφεληθούν πολύ κερδίζοντας CFA Charter. Μπορεί να συμβάλει στην ενίσχυση των προοπτικών σταδιοδρομίας, εξοπλίζοντας τους με εξειδικευμένες γνώσεις περί σύνθετων τομέων στη χρηματοδότηση και προσθέτοντας την αξιοπιστία τους στα μάτια των κορυφαίων εργοδοτών της βιομηχανίας.

Για τους επαγγελματίες που δεν επενδύουν, μπορεί να αποδειχθεί ότι έχει μεγάλο πλεονέκτημα ως αξιόπιστο διαπιστευτήριο που φέρνει πολλή αξιοπρέπεια και ανοίγει νέους δρόμους ανάπτυξης.

Γιατί να συνεχίσετε το ACCA;

Συνεργαζόμενη με περισσότερους από 8.500 εργοδότες παγκοσμίως, η ACCA ανοίγει παγκόσμιες ευκαιρίες εργασίας τόσο για φοιτητές όσο και για επαγγελματίες. Οι φοιτητές και οι επαγγελματίες του χρηματοοικονομικού τομέα που ενδιαφέρονται να αποκτήσουν εξειδικευμένες γνώσεις χρηματοδότησης και λογιστικής μπορούν να επιλέξουν το ACCA.

Οι απαιτήσεις συμμετοχής δεν είναι τόσο αυστηρές. Το πρόγραμμα σπουδών του καλύπτει τη λογιστική, τη φορολογία και τον έλεγχο μαζί με πολλούς άλλους κρίσιμους τομείς, όπως νόμο, επιχειρηματικές μελέτες, οικονομική διαχείριση, χρηματοοικονομικές αναφορές και επαγγελματικά και ηθικά πρότυπα

συμπέρασμα

Το CFA είναι ένα εξαιρετικά εξειδικευμένο διαπιστευτήριο, κατάλληλο για επαγγελματίες του χρηματοοικονομικού τομέα που επιδιώκουν να αναπτύξουν ικανότητες εμπειρογνωμόνων σε τομείς που σχετίζονται με την οικονομική ανάλυση και την έρευνα μετοχών. Ωστόσο, το ACCA είναι μια λογιστική πιστοποίηση ευρείας βάσης και ταιριάζει καλύτερα σε φοιτητές ή επαγγελματίες που επιθυμούν να προωθήσουν τις προοπτικές τους ως επαγγελματίας λογιστής ή ελεγκτής.

Και τα δύο διαπιστευτήρια αναγνωρίζονται παγκοσμίως, αλλά η CFA είναι μίλια μπροστά από το ACCA όσον αφορά την ποιότητα και την αξία του ως επαγγελματικό διαπιστευτήριο. Το CFA Charter είναι πολύ πιο δύσκολο να επιτευχθεί σε σύγκριση με το ACCA Qualification, αλλά μπορεί πραγματικά να τον αξίζει.

Ωστόσο, η CFA είναι πιο κατάλληλη για έμπειρους επαγγελματίες χρηματοοικονομικών που επιθυμούν να ειδικευτούν σε μια συγκεκριμένη περιοχή, ενώ το ACCA είναι το καλύτερο για επαγγελματίες εισόδου ή μεσαίου επιπέδου που επιθυμούν να διευρύνουν τους ορίζοντες σταδιοδρομίας τους, αποκτώντας χρήσιμες δεξιότητες στη λογιστική και τον έλεγχο.


$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found