Βιβλία Αναλογιστών | Κορυφαία 8 καλύτερα βιβλία επιστήμης για τους επιστήμονες

Λίστα με τα 8 καλύτερα βιβλία αναλογιστών 

Παρακάτω είναι η λίστα με τα κορυφαία βιβλία για τους αναλογιστές που πρέπει να διαβάσετε εάν σκέφτεστε να μπείτε στο πεδίο των αναλογιστών -

 1. Οδηγός επιβίωσης Actuaries: Πώς να πετύχετε σε ένα από τα πιο επιθυμητά επαγγέλματα (Λάβετε αυτό το βιβλίο)
 2. Achieving Your Pinnacle: Ένας Οδηγός Καριέρας για Αναλογιστές (Λήψη αυτού του βιβλίου)
 3. Αναλογιστικά Μαθηματικά  (Λάβετε αυτό το βιβλίο)
 4. Κατανόηση της ασφαλιστικής βιομηχανίας: Μια επισκόπηση για όσους εργάζονται με και σε έναν από τους πιο ενδιαφέροντες και ζωτικούς κλάδους του κόσμου (Λάβετε αυτό το βιβλίο)
 5. Πρακτική θεωρία κινδύνου για αναλογιστές (Chapman & Hall / CRC Monographs on Statistics & Applied Probability) (Λήψη αυτού του βιβλίου)
 6. Αναλογιστική Επιστήμη: Ένα στοιχειώδες εγχειρίδιο (Λήψη αυτού του βιβλίου)
 7. Μοντελοποίηση παλινδρόμησης με αναλογιστικές και χρηματοοικονομικές εφαρμογές (Διεθνής σειρά για την αναλογιστική επιστήμη) (Λήψη αυτού του βιβλίου)
 8. Γενικευμένα Γραμμικά Μοντέλα για Ασφαλιστικά Δεδομένα (Διεθνής Σειρά για την Αναλογιστική Επιστήμη) (Λάβετε αυτό το βιβλίο)

Ας συζητήσουμε λεπτομερώς κάθε ένα από τα βιβλία των αναλογιστών μαζί με τα βασικά στοιχεία και τις κριτικές του.

# 1 - Οδηγός επιβίωσης Actuaries: Πώς να πετύχετε σε ένα από τα πιο επιθυμητά επαγγέλματα

από τον Fred Szabo

Εισαγωγή

Εάν ανυπομονείτε για κάτι που θα σας δώσει μια στοιχειώδη ιδέα για το τι είναι ο αναλογιστής, διαλέξτε αυτό το βιβλίο. Θα σας βοηθήσει να κατανοήσετε τις βασικές αρχές και πώς να προετοιμαστείτε για εξετάσεις αναλογιστών.

Κριτική βιβλίου

Το καλύτερο μέρος αυτού του βιβλίου είναι ότι δεν βασίζεται στις ιδέες και τις εμπειρίες του συγγραφέα. Τα δεδομένα που παρουσιάζονται στο βιβλίο έχουν δοκιμαστεί και μετά τη συλλογή των δεδομένων γράφεται το βιβλίο. Αυτό το βιβλίο δεν ισχύει για κάποιον που βρίσκεται στην αναλογιστική για χρόνια. Αλλά είναι πιο χρήσιμο για αρχάριους ή άτομα που δεν έχουν καμία απολύτως εμπειρία στο να εργάζονται καθόλου στο αναλογιστήριο. Καθώς αυτό το βιβλίο έχει συγκεντρώσει δεδομένα από άτομα που βρίσκονται στη βιομηχανία αναλογιστών για χρόνια, έχει γίνει ο πιο χρήσιμος οδηγός για μαθητές που ειδικεύονται στην αναλογιστική επιστήμη.

Best Takeaway από αυτό το βιβλίο Actuaries

Θα βρείτε πολλές χρήσιμες πληροφορίες σε αυτό το κορυφαίο βιβλίο αναλογιστών. Ωστόσο, τα ακόλουθα είναι τα καλύτερα πακέτα -

 • Αυτό θα μιλήσει λεπτομερώς για τις εξετάσεις Society of Actuaries (SOA) και Casualty Actuarial Society (CAS).
 • Θα σας δώσει μια σαφή περιγραφή μεταξύ θεωρίας και πρακτικής και θα βοηθήσει τους αναγνώστες να κατανοήσουν πώς να μάθουν τόσο ποσοτικές όσο και ποιοτικές δεξιότητες για να πετύχουν στις αναλογιστικές εξετάσεις.
 • Έχει καλύψει ιδέες και προοπτικές από περισσότερους από 50 αναλογιστές και αναλογιστές μαθητές, οι οποίοι έχουν κάνει αυτόν τον πόρο τον πιο περιζήτητο.
<>

# 2 - Επίτευξη της κορυφής σας: Ένας οδηγός καριέρας για τους αναλογιστές

από τον Tom Miller

Εισαγωγή

Αυτό το κορυφαίο βιβλίο αναλογιστών είναι ένας οδηγός για την εκμάθηση πραγμάτων που έχετε μάθει λάθος για τους αναλογιστές. Ρίξτε μια ματιά στην κριτική και τις καλύτερες επιλογές του βιβλίου.

Κριτική βιβλίου

Αυτό το κορυφαίο βιβλίο αναλογιστών δεν είναι ένα ολοκληρωμένο βιβλίο όπως φαίνεται να περιμένετε. Αλλά αν θέλετε να μπείτε σε αναλογιστές ή να έχετε περάσει ήδη μερικές εξετάσεις, τότε αυτό το βιβλίο θα προσθέσει τεράστια αξία σε εσάς. Διαλέξτε αυτό το βιβλίο για να καταλάβετε πώς λειτουργούν πραγματικά οι αναλογιστές στην επιχείρηση. Δεν θα απαντήσει σε όλες τις ερωτήσεις σας. Ωστόσο, θα λειτουργεί ως οδηγός για άτομα που δεν έχουν καμία απάντηση σχετικά με τους αναλογιστές.

Best Takeaway από αυτό το βιβλίο Actuaries

 • Υπάρχει παραπληροφόρηση εκεί έξω στον κόσμο του αναλογιστή. Ο συγγραφέας έχει γράψει αυτό το βιβλίο για να ξεπεράσει τους μύθους και να δώσει στους μαθητές τις καλύτερες πληροφορίες που πρέπει να γνωρίζουν.
 • Αυτός είναι ένας οδηγός καριέρας που θα βοηθήσει τους μαθητές να μάθουν πώς να πραγματοποιούν αναζητήσεις εργασίας για αναλογιστές, πώς να αλλάζουν από την ασφάλιση σε συμβουλευτικές υπηρεσίες και τι ακριβώς αναζητούν οι πελάτες όταν κοιτάζουν τον αναλογιστικό υποψήφιο.
<>

# 3 - Αναλογιστικά Μαθηματικά

από τους Newton L. Bowers, Hans U. Gerber, James C. Hickman, Donald A. Jones & Cecil J. Nesbitt

Εισαγωγή

Αυτό το βιβλίο είναι απαραίτητο για κάθε αναλογιστή μαθητή. Ας δούμε την κριτική και τις καλύτερες επιλογές.

Κριτική βιβλίου

Αυτό το βιβλίο περιστρέφεται γύρω από διαμάχες και αφορά τη χρησιμότητά του στο αναλυτικό πρόγραμμα. Στην πραγματικότητα, κάθε μαθητής CAS ή SOA πρέπει να περάσει από αυτό το υλικό ως μέρος του προγράμματος σπουδών του. Έτσι, περιμένουν ότι αυτό το βιβλίο εξυπηρετεί όλους τους σκοπούς τους. Αλλά η αλήθεια είναι ανεξάρτητα από το πόσο περιεκτικό μπορεί να είναι ένα βιβλίο, δεν θα είναι ποτέ σε θέση να απαντήσει σε όλες τις ερωτήσεις σας. Αυτό το βιβλίο είναι ένα στολίδι ενός βιβλίου. Ωστόσο, εάν θέλετε να κατανοήσετε την αξία αυτού του βιβλίου, πρέπει να αφιερώσετε χρόνο και να διαβάσετε αργά. Εάν δεν έχετε υπόβαθρο στα μαθηματικά, θα ήταν δύσκολο για σας να καταλάβετε σε ορισμένες περιπτώσεις. Αλλά είναι όμορφα γραμμένο και μπορεί να θεωρηθεί ως ένα σε βάθος υλικό για τα αναλογιστικά μαθηματικά.

Best Takeaway από αυτό το βιβλίο Best Actuaries

 • Είναι γραμμένο για άτομα που πρέπει να μελετήσουν αναλογιστικά μαθηματικά και τίποτα άλλο. Έτσι θα ήταν πιο σχετικό για εσάς αν αποφασίσετε να σπουδάσετε αναλογιστή.
 • Είναι ένα πρωτοπόρο για μαθητές που θα ήθελαν να κατανοήσουν τις απρόβλεπτες και αναλογιστικές προσεγγίσεις μαθηματικής προσέγγισης. Αλλά λίγο υπόβαθρο στα μαθηματικά σίγουρα θα βοηθούσε.
<>

# 4 - Κατανόηση του ασφαλιστικού κλάδου

Μια επισκόπηση για όσους εργάζονται με και σε μια από τις πιο ενδιαφέρουσες και ζωτικές βιομηχανίες στον κόσμο

από την AM Best Company

Εισαγωγή

Εάν βρίσκεστε σε αναλογιστές, καλύτερα να μάθετε για τον ασφαλιστικό κλάδο. Διαφορετικά, θα ήταν πραγματικά δύσκολο για εσάς να κάνετε το σημάδι σας στο αναλογιστήριο.

Κριτική βιβλίου Actuaries

Αν ψάχνετε για κάτι που θα σας πει τις βασικές έννοιες και θα συζητήσετε με μεγάλη λεπτομέρεια την ορολογία, πρέπει να διαλέξετε αυτό το κορυφαίο βιβλίο αναλογιστών. Δεν θα σας διδάξει να πουλήσετε, να αναλάβετε ή να προσαρμόσετε, αλλά έχει να κάνει με τον ασφαλιστικό κλάδο και πώς γενικά λειτουργεί. Οι μαθητές που ενδιαφέρονται για τους αναλογιστές πρέπει να διαβάσουν αυτό το βιβλίο για να πάρουν μια ιδέα για το πώς λειτουργεί η ασφαλιστική βιομηχανία προκειμένου να εξοικειωθούν με αυτό.

Το καλύτερο πακέτο από αυτό το βιβλίο

 • Θα μάθετε τέσσερις τομείς ασφάλισης - ιδιοκτησία / ατύχημα (ασφάλιση ζημιών), ζωή, υγεία και αντασφάλιση. Έτσι θα μάθετε πολλά για τη βιομηχανία.
 • Θα μάθετε επίσης πώς λειτουργεί ο ασφαλιστικός κλάδος, δημιουργεί έσοδα και δίνει ευκαιρίες στους ανθρώπους.
<>

# 5 - Πρακτική θεωρία κινδύνου για αναλογιστές

(Chapman & Hall / CRC Monographs on Statistics & Applied Probability)

από τους CD Daykin, T. Pentikainen & Martti Pesonen

Εισαγωγή

Αυτό το υλικό καλύπτει βασικά θέματα στο αναλογιστή. Δεν είναι ακριβώς για να πάρει μια επισκόπηση, αλλά να κατανοήσει λεπτομερώς τη θεωρία κινδύνου.

Κριτική βιβλίου Actuaries

Αυτό είναι το απόλυτο κορυφαίο βιβλίο αναλογιστών εάν θέλετε να πάρετε τα χέρια σας στο στοχαστικό μοντέλο της ασφαλιστικής επιχείρησης. Εάν ενδιαφέρεστε να μελετήσετε σε βάθος την κατανομή πιθανότητας, διαλέξτε αυτό το βιβλίο. Το υλικό χωρίζεται σε δύο μέρη. Το πρώτο μέρος ασχολείται με τον ασφαλιστικό κλάδο βραχυπρόθεσμα. Και το δεύτερο μέρος απεικονίζει το μακροπρόθεσμο του ίδιου. Αλλά αυτό το βιβλίο δεν είναι για όλους. Είναι πολύ προηγμένο και χρειάζεστε σημαντικές γνώσεις στον τομέα για να κατανοήσετε την αξία του βιβλίου.

Το καλύτερο πακέτο από αυτό το βιβλίο

 • Πολλά βιβλία δεν μιλούν για πρακτικές θεωρίες. Αυτό το βιβλίο επικεντρώνεται αποκλειστικά σε πρακτικές πτυχές της θεωρίας κινδύνου.
 • Εδώ δεν θα βρείτε μόνο έννοιες θεωριών κινδύνου, αλλά θα μάθετε και για προσομοίωση και μοντελοποίηση που είναι απόλυτης σημασίας στον κόσμο των αναλογιστών.
 • Αυτό το βιβλίο δεν περιλαμβάνει πολλά μαθηματικά, αλλά έχει παράσχει αρκετά διαγράμματα για να κατανοήσει πλήρως τις έννοιες. Και το βιβλίο περιλαμβάνει επίσης νέα στοιχεία του ασφαλιστικού κλάδου.
<>

# 6 - Αναλογιστική Επιστήμη: Ένα στοιχειώδες εγχειρίδιο

από τον Glen Ninian

Εισαγωγή

Αυτό το καλύτερο βιβλίο αναλογιστών μπορεί να εκτιμηθεί μόνο από επιλεγμένους. Γιατί; Κοιτάξτε την κριτική και τις καλύτερες επιλογές για να μάθετε περισσότερα.

Κριτική βιβλίου Actuaries

Αυτό το βιβλίο δεν είναι νέο και το έχουμε συμπεριλάβει για να ενθαρρύνουμε τους μαθητές να διευρύνουν τη βάση γνώσεων τους. Αυτό το βιβλίο δημοσιεύθηκε για πρώτη φορά το έτος 1923. Επιμελείται και παρουσιάζεται στους μαθητές για έναν και μόνο λόγο. Η σημασία του βιβλίου περιστρέφεται μόνο για πολιτιστικές διαφορές. Και αν διαβάσετε αυτό το βιβλίο, θα μπορούσατε να πάρετε μια επισκόπηση του πώς η αναλογιστική επιστήμη έχει πραγματικά εξελιχθεί με τα χρόνια. Μπορεί να μην είναι απαραίτητο, αλλά αν είστε λάτρεις του αναλογιστή, θα πρέπει να το διαβάσετε.

Το καλύτερο πακέτο από αυτό το βιβλίο

 • Πολύ λίγα βιβλία έχουν καλύψει την πολιτιστική επιστήμη πίσω από τους αναλογιστές. Έτσι, δεν μπορείτε να χάσετε αυτό το βιβλίο.
 • Δεύτερον, το καλύτερο μέρος είναι ότι αυτό το βιβλίο έχει επιβιώσει σχεδόν έναν αιώνα. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να καταλάβετε πόση αξία θα έχετε με την ανάγνωση αυτού του βιβλίου.
<>

# 7 - Μοντελοποίηση παλινδρόμησης με αναλογιστικές και οικονομικές εφαρμογές

(Διεθνής Σειρά για την Αναλογιστική Επιστήμη)

από τον Edward W. Frees

Εισαγωγή

Αυτό το καλύτερο βιβλίο αναλογιστών δεν είναι για όλους. Είναι αυστηρά για αναλογιστές και άτομα που θέλουν να είναι σε οικονομική ανάλυση.

Κριτική βιβλίου Actuaries

Αυτός είναι ένας βασικός οδηγός για τη μοντελοποίηση παλινδρόμησης που σχετίζεται βασικά με τους αναλογιστές και την οικονομική ανάλυση. Αυτό δεν είναι για αρχάριους και για να μπορέσετε να διαβάσετε αυτό το βιβλίο, χρειάζεστε μια καλή βάση για τις βασικές έννοιες. Επομένως, μην το παραλάβετε αν είστε νέοι σε αναλογιστές και προσπαθείτε να κατανοήσετε τη στοιχειώδη επιστήμη. Επειδή είναι αρκετά προηγμένο από ό, τι φαίνεται. Μοντέλα όπως εκθετική εξομάλυνση, Box-Jenkins είναι για προχωρημένους επιπέδου υποψηφίους.

Best Takeaway από αυτό το βιβλίο Best Actuaries

 • Αυτό το βιβλίο ισχυρίζεται ότι βοηθά τόσο τους ενδιάμεσους όσο και τους προχωρημένους μαθητές αναλογιστών. Αλλά λίγα μοντέλα που χρησιμοποιούνται στο βιβλίο είναι ειδικά για προχωρημένους μαθητές.
 • Θα βρείτε σύνολα δεδομένων με λεπτομερείς περιγραφές, σενάρια στατιστικού λογισμικού σε SAS και R. Και θα μάθετε επίσης πώς να γράφετε στατιστικές αναφορές.
<>

# 8 - Γενικευμένα γραμμικά μοντέλα για δεδομένα ασφάλισης

(Διεθνής Σειρά για την Αναλογιστική Επιστήμη)

των Piet De Jong & Gillian Z. Heller

Εισαγωγή

Αυτό είναι επίσης ένα από τα βασικά θέματα που πρέπει να μελετηθούν σε αναλογιστές. Ας δούμε την κριτική και τις καλύτερες επιλογές αυτού του καλύτερου βιβλίου αναλογιστών.

Κριτική βιβλίου

Οι άνθρωποι που έχουν περάσει από το βιβλίο ανέφεραν ότι αυτό είναι ένα εξαιρετικό θεμελιώδες βιβλίο για τα Γενικευμένα Γραμμικά Μοντέλα. Εάν είστε αρχάριος και δεν έχετε ιδέα σχετικά με τα στατιστικά στοιχεία, τα πρώτα κεφάλαια αυτού του βιβλίου θα σας βοηθήσουν πολύ στην κατανόηση του τελευταίου μέρους του βιβλίου. Έτσι μπορούμε να πούμε ότι αυτό το βιβλίο απευθύνεται σε όλους όσους θα ήθελαν να μάθουν τη μικροσκοπική GLM των ασφαλιστικών δεδομένων. Υπάρχει όμως ένα μειονέκτημα σε αυτό το βιβλίο. Αυτό το βιβλίο δεν είναι πολύ προηγμένο. Είναι για δημοτικούς και ενδιάμεσους μαθητές. Έτσι, οι μαθητές που θα ήθελαν να αποκτήσουν προηγμένες γνώσεις μπορεί να το απογοητεύσουν.

Best Takeaway από αυτό το Top Actuaries Book

 • Πολύ λίγα βιβλία έχουν ασχοληθεί με τα ζητήματα GLM των ασφαλιστικών δεδομένων. Αυτό το βιβλίο θα ήταν τεράστια βοήθεια αν είστε νέοι σε αυτό το θέμα και θέλετε να μάθετε λεπτομερώς το GLM.
 • Οι αναλογιστές πρέπει να είναι πρακτικοί και κάτι που οι μαθητές μπορούν να βασίζονται. Αυτό το βιβλίο δεν μιλά μόνο για θεμελιώδεις έννοιες. Περιλαμβάνει επίσης ασκήσεις και πρακτική βάσει δεδομένων, έτσι ώστε οι μαθητές να μπορούν να μάθουν το εμπόριο.
<>
Αποκάλυψη συνεργατών Amazon

Το WallStreetMojo συμμετέχει στο Πρόγραμμα Συνεργατών Amazon Services LLC, ένα διαφημιστικό πρόγραμμα θυγατρικών που έχει σχεδιαστεί για να παρέχει μέσα στους ιστότοπους να κερδίζουν διαφημιστικά τέλη μέσω της διαφήμισης και της σύνδεσης στο amazon.com


$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found