Καταμέτρηση σειρών στο Excel | 6 τρόποι μέτρησης του αριθμού σειρών στο Excel

Πώς να μετρήσετε τον αριθμό σειρών στο Excel;

Εδώ είναι οι διαφορετικοί τρόποι μέτρησης σειρών στο excel χρησιμοποιώντας τον τύπο, σειρές με δεδομένα, κενές γραμμές, σειρές με αριθμητικές τιμές, σειρές με τιμές κειμένου και πολλά άλλα πράγματα που σχετίζονται με την καταμέτρηση του αριθμού σειρών στο excel.

Μπορείτε να κάνετε λήψη αυτού του προτύπου Count Rows Excel εδώ - Πρότυπο Count Rows Excel

# 1 - Γραμμές καταμέτρησης Excel που έχουν μόνο τα δεδομένα

Αρχικά θα δούμε πώς να μετράμε τις σειρές αριθμών στο excel που έχει τα δεδομένα. Σε γενικές γραμμές, ενδέχεται να υπάρχουν κενές σειρές μεταξύ των δεδομένων, αλλά συχνά πρέπει να τα αγνοούμε και να βρούμε ακριβώς πόσες σειρές περιέχουν τα δεδομένα σε αυτά.

Μπορούμε να μετρήσουμε έναν αριθμό σειρών που έχουν δεδομένα επιλέγοντας απλώς το εύρος των κελιών στο excel. Ρίξτε μια ματιά στα παρακάτω δεδομένα.

Έχω συνολικά 10 σειρές (περιοχή με σύνορα). Σε αυτήν τη σειρά 10, θέλω να μετρήσω ακριβώς πόσα κελιά έχουν δεδομένα. Δεδομένου ότι πρόκειται για μια μικρή λίστα σειρών, μπορούμε εύκολα να μετρήσουμε τον αριθμό των σειρών. Όμως, όταν πρόκειται για την τεράστια βάση δεδομένων, δεν είναι δυνατόν να μετρήσετε χειροκίνητα. Αυτό το άρθρο θα σας βοηθήσει με αυτό.

Αρχικά, επιλέξτε όλες τις σειρές του excel.

Στην πραγματικότητα, αυτό δεν μου λέει πόσες σειρές περιέχουν τα δεδομένα εδώ. Τώρα ρίξτε μια ματιά στο δεξί κάτω μέρος της οθόνης excel, δηλαδή μια γραμμή κατάστασης.

Ρίξτε μια ματιά στην κόκκινη περιοχή, λέει COUNT ως 8 που σημαίνει ότι στις 10 επιλεγμένες σειρές 8 υπάρχουν δεδομένα.

Τώρα θα επιλέξω μια ακόμη σειρά στο εύρος και θα δω τι θα μετρήσει.

Έχω επιλέξει συνολικά 11 σειρές, αλλά το πλήθος λέει 9 ενώ έχω δεδομένα μόνο σε 8 σειρές. Όταν εξετάζουμε προσεκτικά τα κελιά, η 11η σειρά περιέχει ένα κενό σε αυτό.

Ακόμα κι αν δεν υπάρχει τιμή στο κελί και έχει μόνο το space excel θα αντιμετωπίζεται ως το κελί που περιέχει τα δεδομένα.

# 2 - Μετρήστε όλες τις σειρές που έχουν τα δεδομένα

Τώρα ξέρουμε πώς να ελέγξουμε γρήγορα πόσες σειρές περιέχουν πραγματικά τα δεδομένα. Αλλά αυτός δεν είναι ο δυναμικός τρόπος μέτρησης σειρών που έχουν δεδομένα. Πρέπει να εφαρμόσουμε τη συνάρτηση COUNTA για να μετρήσουμε πόσες σειρές περιέχουν τα δεδομένα.

Εφαρμόστε τη συνάρτηση COUNTA στο κελί D3.

Έτσι ο συνολικός αριθμός σειρών περιέχει τα δεδομένα είναι 8 σειρές. Ακόμη και αυτός ο τύπος αντιμετωπίζει το χώρο ως δεδομένα.

# 3 - Μετρήστε τις σειρές που έχουν μόνο τους αριθμούς

Εδώ θέλω να μετρήσω πόσες σειρές περιέχουν μόνο αριθμητικές τιμές.

Μπορώ εύκολα να πω ότι 2 σειρές περιέχουν αριθμητικές τιμές. Ας το εξετάσουμε χρησιμοποιώντας τον τύπο. Έχουμε έναν ενσωματωμένο τύπο που ονομάζεται COUNT που μετρά μόνο αριθμητικές τιμές στο παρεχόμενο εύρος.

Εφαρμόστε τη συνάρτηση COUNT στο κελί B1 και επιλέξτε το εύρος από A1 έως A10.

Η συνάρτηση COUNT λέει επίσης 2 ως αποτέλεσμα. Έτσι από τις 10 σειρές, μόνο οι σειρές περιέχουν αριθμητικές τιμές.

# 4 - Καταμέτρηση σειρών, που έχει μόνο τα κενά

Μπορούμε να βρούμε μόνο κενές σειρές χρησιμοποιώντας τη συνάρτηση COUNTBLANK στο excel.

Συνολικά έχουμε 2 κενές σειρές στο επιλεγμένο εύρος, οι οποίες αποκαλύπτονται από τη λειτουργία κενής μέτρησης.

# 5 - Καταμέτρηση σειρών που έχουν μόνο τιμές κειμένου

Θυμηθείτε ότι δεν έχουμε καμία ευθεία λειτουργία COUNTTEXT σε αντίθεση με προηγούμενες περιπτώσεις, πρέπει να σκεφτούμε λίγο διαφορετική εδώ. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τη συνάρτηση COUNTIF με αστερίσκο χαρακτήρα μπαλαντέρ (*).

Εδώ όλη η μαγεία γίνεται από τον αστερίσκο χαρακτήρα μπαλαντέρ (*). Ταιριάζει με οποιοδήποτε από τα αλφάβητα στη σειρά και επιστρέφει το αποτέλεσμα ως γραμμή τιμής κειμένου. Ακόμα κι αν η σειρά περιέχει αριθμητική και τιμή κειμένου, θα αντιμετωπίζεται μόνο ως τιμή κειμένου.

# 6 - Μετρήστε όλες τις σειρές στο εύρος

Τώρα έρχεται το σημαντικό μέρος. Πώς μετράμε πόσες σειρές έχουμε επιλέξει; Κάποιος χρησιμοποιεί το Name Box στο excel το οποίο περιορίζεται ενώ επιλέγει ακόμα τις σειρές. Αλλά πώς μετράμε τότε;

Έχουμε ενσωματωμένο τον τύπο που ονομάζεται ROWS που επιστρέφει πόσες σειρές έχουν επιλεγεί πραγματικά.

Πράγματα που πρέπει να θυμάστε

  • Ο ιστός χώρος αντιμετωπίζεται ως τιμή στο κελί.
  • Εάν το κελί περιέχει τόσο αριθμητική όσο και τιμή κειμένου, θα αντιμετωπίζεται ως τιμή κειμένου.
  • Η ROW θα επιστρέψει την τρέχουσα σειρά στην οποία βρισκόμαστε, αλλά η ROWS θα επιστρέψει πόσα υπάρχουν στην παρεχόμενη περιοχή, παρόλο που δεν υπάρχουν δεδομένα στις σειρές.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found