Τραπεζικές επενδύσεις στη Γαλλία | Κορυφαία λίστα τραπεζών | Μισθός | Θέσεις εργασίας

Investment Banking στη Γαλλία

Εάν πιστεύετε ότι η Γαλλία έχει να κάνει με το να πίνει κρασί και να δουλεύει σε ένα βιβλίο, πρέπει να το ξανασκεφτείτε. Υπάρχουν περισσότερα από ό, τι συναντά το μάτι. Η επενδυτική τραπεζική στη Γαλλία δεν είναι όπως οποιαδήποτε άλλη χώρα. Η διαδικασία πρόσληψης είναι διαφορετική. Ο πολιτισμός δεν είναι τόσο αριστοκρατικός. Και ο τρόπος που δουλεύουν οι άνθρωποι διαφέρει από άλλες χώρες.

Ας βουτήξουμε και θα ανακαλύψουμε λεπτομερώς τις επενδυτικές τράπεζες στη Γαλλία.

Σε αυτό το άρθρο, θα μιλήσουμε για τα ακόλουθα -

  Επενδυτική τραπεζική αγορά στη Γαλλία Επισκόπηση

  Οι τραπεζικές επενδύσεις στην αγορά της Γαλλίας είναι αρκετά διαφορετικές. Θα βρείτε κάθε είδους τραπεζικές συναλλαγές εδώ. Από τις τράπεζες διόγκωσης σε τράπεζες μικρών επενδύσεων, υπάρχουν όλοι. Αρκετές γαλλικές επενδυτικές τράπεζες έχουν κάνει το σήμα τους, π.χ. BNP Paribas, CACIB, Natixis, κ.λπ. Και επίσης λίγες ευρωπαϊκές επενδυτικές τράπεζες λειτουργούν με επιτυχία στη Γαλλία, π.χ. Santander, BBVA, HSBC κ.λπ. βασισμένες ομάδες.

  Το επίκεντρο των συμφωνιών εδώ είναι στις μεσαίες αγορές. Οι περισσότερες από τις επενδυτικές τράπεζες (boutique επενδυτικές τράπεζες, τοπικές τράπεζες και επενδυτικές τράπεζες) επικεντρώνονται στις συμφωνίες μεσαίας αγοράς και ο όγκος των συμφωνιών είναι συνήθως χαμηλότερος από τις συμφωνίες που χειρίζεται η επενδυτική τραπεζική αγορά των ΗΠΑ.

  Στη Γαλλία, θα δείτε πολλές βιομηχανίες. Και γι 'αυτό το επίκεντρο των συμφωνιών είναι συγκεκριμένη για τη βιομηχανία. Και οι τράπεζες επενδύσεων εδώ εστιάζουν σε συμφωνίες που σχετίζονται με τη βιομηχανία. Αυτό σημαίνει ότι σπάνια θα δείτε προσφορές υπηρεσιών.

  Αυτό που είναι πολύ φυσικό να περιμένουμε είναι ένας μεγάλος αριθμός συμφωνιών αμπελώνων. Θα δείτε πολλές τράπεζες επενδύσεων να χειρίζονται τέτοιου είδους συμφωνίες. Υπάρχει ακόμη και μια εξειδικευμένη τράπεζα επενδύσεων που χειρίζεται μόνο προσφορές αμπελώνων - είναι η Wine Bankers & Co.

  Η επενδυτική τραπεζική στη Γαλλία είναι αρκετά μεγάλη και αναπτύσσεται με σταθερό ρυθμό. Πολλές μικρές, νέες, μεγάλες, ξένες τράπεζες επενδύσεων απλώνουν τα φτερά τους για να πάρουν μια ευκαιρία σε αυτήν την αγορά. Αυτό σημαίνει ότι ως επενδυτές τραπεζίτες, θα έχετε μεγάλες ευκαιρίες και χώρο για να αναπτυχθείτε στην καριέρα σας.

  Τράπεζες επενδύσεων στη Γαλλία - Προσφερόμενες υπηρεσίες

  Οι επενδυτικές τραπεζικές υπηρεσίες στη Γαλλία είναι διαφορετικές. Ως αποτέλεσμα, οι τοπικές τράπεζες προσφέρουν ένα μεγάλο εύρος υπηρεσιών. Θα πάρουμε κορυφαίες υπηρεσίες που προσφέρουν αυτές οι τράπεζες και θα τις ρίξουμε μια ματιά -

  • M&A Advisory: Είναι αρκετά συνηθισμένο στο Investment Banking στη Γαλλία. Οι προσφορές είναι συνήθως μεγάλες και προσφέρουν μεγάλη βοήθεια στους πελάτες τους. Οι γαλλικές τράπεζες επενδύσεων φημίζονται για την απαράμιλλη τεχνογνωσία τους. Η πίστωση πηγαίνει στην κορυφαία διαδικασία πρόσληψης. Από τη Νέα Υόρκη έως το Χονγκ Κονγκ, το Παρίσι έως το Λος Άντζελες, αυτές οι τράπεζες βοηθούν στο κλείσιμο πολλαπλών συμφωνιών M&A από τη συμβουλευτική τους παγκόσμιας κλάσης.
  • Βοήθεια στην πώληση βιομηχανικών επιχειρήσεων: Καθώς οι γαλλικές επενδυτικές τράπεζες είναι γνωστές για το χειρισμό συμφωνιών σε βιομηχανικούς τομείς, συμβάλλουν επίσης στην πώληση των βιομηχανικών επιχειρήσεων. Η διαδικασία είναι αρκετά περίπλοκη και χρειάζεται στρατηγική συμβουλευτική.
  • Βοηθώντας εταιρείες ιδιωτικών μετοχών να πουλήσουν μία από τις εταιρείες χαρτοφυλακίου: Οι εταιρείες ιδιωτικών μετοχών αποχωρούν όταν η συμφωνία δεν τους φαίνεται πλέον προσοδοφόρα. Οι τράπεζες επενδύσεων στη Γαλλία βοηθούν αυτές τις ιδιωτικές εταιρείες μετοχών να βγουν από τη σωστή διαδρομή. Η ιδέα είναι να πουλήσετε μία από τις εταιρείες χαρτοφυλακίου ή να τις βοηθήσετε στη δευτερογενή αγορά εξαγοράς.
  • Συγκεκριμένες ευκαιρίες απόκτησης: Όταν οι εταιρείες ιδιωτικών μετοχών βλέπουν κερδοφόρες συμφωνίες, χρειάζονται πολλά κεφάλαια. Εκείνη την εποχή, οι τράπεζες επενδύσεων στη Γαλλία έρθουν στη διάθεσή τους. Αυτή είναι μια από τις αναθέσεις από πλευράς αγοράς που εκτελούνται από γαλλικές τράπεζες επενδύσεων.
  • Αύξηση κεφαλαίου: Οι τράπεζες επενδύσεων στη Γαλλία βοηθούν συχνά τις μεσαίες επιχειρήσεις να έχουν πρόσβαση σε κεφάλαια. Οι εταιρείες ασχολούνται κυρίως με ρούχα, ποτά τροφίμων, προϊόντα ομορφιάς, Διαδίκτυο, ιατρική και ενέργεια. Ο κύκλος εργασιών αυτών των εταιρειών κυμαίνεται συνήθως μεταξύ 25 και 150 εκατομμυρίων δολαρίων. Αυτές οι εταιρείες χρειάζονται συχνά κεφάλαια για να επεκτείνουν τις επιχειρήσεις τους και οι γαλλικές επενδυτικές τράπεζες αντλούν κεφάλαια για να τροφοδοτήσουν την ανάπτυξή τους. Το κάνουν αναγνωρίζοντας τον κατάλληλο επενδυτή, διεξάγουν το road-show και βοηθούν στη διαπραγμάτευση των όρων των συμφωνιών.
  • Συμβουλευτικές ομάδες διαχείρισης: Αυτή είναι μια από τις πιο σημαντικές υπηρεσίες που προσφέρονται από τις γαλλικές τράπεζες επενδύσεων. Αυτές οι τράπεζες επενδύσεων βοηθούν τους διευθύνοντες συμβούλους και τις ομάδες διαχείρισης να αναλάβουν ενεργό ρόλο σε ολόκληρη τη διαδικασία (δηλαδή ιδιωτικές εταιρείες μετοχών που πωλούν εταιρεία χαρτοφυλακίου). Το μέγεθος της συμφωνίας είναι στην πραγματικότητα περίπου 250 εκατομμύρια δολάρια.

  Κορυφαίες τράπεζες επενδύσεων στη Γαλλία

  Το Leaders League πραγματοποίησε μια έρευνα κορυφαίων τραπεζών επενδύσεων στη Γαλλία το έτος 2017 βάσει των εξαγορών M&A - Industry Large Cap. Αυτές οι τράπεζες επενδύσεων έχουν κατάταξη σύμφωνα με την απόδοσή τους. Ας ρίξουμε μια ματιά -

  Κορυφαία: Η πρώτη λίστα περιλαμβάνει τις κορυφαίες τράπεζες που είχαν σημειώσει σημαντική επιτυχία το έτος 2017. Υπάρχουν μόνο δύο επενδυτικές τράπεζες στη λίστα

  • BNP Paribas
  • Deutsche Bank CIB

  Εξαιρετικό: Αυτό είναι το επόμενο σκαλί. Κάτω από αυτό το κεφάλι, υπάρχουν πολλές κορυφαίες τράπεζες -

  • Bank of America Merrill Lynch
  • Societe Generale
  • Barclays Capital
  • JP Morgan
  • Λάζαρντ
  • Morgan Stanley Γαλλία
  • Rothschild & CIE

  Συνιστάται ανεπιφύλακτα: Κάτω από αυτό το κεφάλαιο, υπάρχουν λίγες τράπεζες επενδύσεων που μπορείτε να σκεφτείτε να συμμετάσχετε -

  • HSBC Bank PLC
  • Credit Agricole CIB
  • Credit Suisse
  • Goldman Sachs
  • UBS Investment Bank Γαλλία

  Συνιστάται: Αυτή η κεφαλή είναι η τελευταία και αυτές οι τράπεζες είχαν καλή απόδοση, αλλά όχι τόσο μεγάλες όσο οι προηγούμενες βαθμίδες -

  • Σύμβουλοι Barber Hauler Capital
  • Μαύρη πέτρα
  • Bucephale Finance
  • Παγκόσμιες αγορές Citigroup
  • Messier Maris & Associes
  • Νομούρα

  Διαδικασία πρόσληψης επενδυτικής τράπεζας στη Γαλλία

  Υπάρχουν πολλά να μιλήσουμε για τη διαδικασία πρόσληψης επενδυτικών τραπεζικών στη Γαλλία. Ας ρίξουμε μια ματιά στη διαδικασία -

  • Δικτύωση: Εάν θέλετε να μπείτε σε επενδυτικές τραπεζικές υπηρεσίες στη Γαλλία, ο καλύτερος τρόπος είναι να δικτυωθείτε σε μεγάλο βαθμό. Ο πρώτος στόχος σας θα πρέπει να είναι να ανακαλύψετε μια πρακτική άσκηση εκτός κύκλου προτού προσπαθήσετε ποτέ να πάρετε μια ευκαιρία πλήρους απασχόλησης. Ο τρόπος δικτύου είναι να ανακαλύψετε το δίκτυο αποφοίτων σας και να προσπαθήσετε να περάσετε. Μπορείτε να υποβάλετε αίτηση στο μεταπτυχιακό σας σχολείο και να αποκτήσετε πρόσβαση στο intranet ή μπορείτε να επισκεφθείτε τους ιστότοπους των κορυφαίων εταιρειών για να λάβετε τα στοιχεία επικοινωνίας.
  • Πρακτική εξάσκηση εκτός κύκλου: Εάν νομίζετε ότι μόνο 2-3 μήνες θα σας βοηθήσουν να αποκτήσετε πλεονέκτημα στις γαλλικές τράπεζες επενδύσεων, έχετε καταφανώς λάθος. Στη Γαλλία, πρέπει να κάνετε πρακτική εξάσκηση τραπεζικών επενδύσεων εκτός κύκλου για να αποκτήσετε πλεονέκτημα. Η πρακτική άσκηση εκτός κύκλου είναι διάρκειας 6 έως 12 μηνών όπου θα μάθατε τα μυστικά του εμπορίου. Και ως αποτέλεσμα, θα είστε μπροστά από το υπόλοιπο πλήθος. Ωστόσο, πρέπει να γνωρίζετε τις συνέπειες. Επειδή πολλές επενδυτικές τράπεζες προσλαμβάνουν ασκούμενους για «φθηνή εργασία» και όταν τελειώσουν τα πρακτικά, δεν ενοχλούν καν να τους προσφέρουν οποιαδήποτε ευκαιρία πλήρους απασχόλησης. Επομένως, προτού υποβάλετε αίτηση για πρακτική άσκηση, πρέπει να ερευνήσετε διεξοδικά την εταιρεία τραπεζικών επενδύσεων και την ιστορία της πρόσληψης.
  • Συνεντεύξεις: Υπάρχουν δύο είδη συνεντεύξεων που πρέπει να περάσετε - συνέντευξη πρακτικής άσκησης εκτός κύκλου και συνέντευξη πλήρους απασχόλησης. Η διαδικασία συνέντευξης είναι παρόμοια για συνεντεύξεις πρακτικής άσκησης εκτός κύκλου και συνεντεύξεις πλήρους απασχόλησης. Το μόνο πράγμα που είναι διαφορετικό είναι ο αριθμός των ατόμων που θα συναντήσετε για να πάτε στον τελευταίο γύρο. Στις συνεντεύξεις πρακτικής, θα συναντήσετε περίπου 6-12 άτομα (από αναλυτές έως MD) και σε συνεντεύξεις πλήρους απασχόλησης, θα συναντήσετε δύο φορές αυτόν τον αριθμό ατόμων κατά τη διάρκεια της διαδικασίας. Μερικές φορές, το HR έχει μεγάλη σημασία κατά τη διάρκεια της συνέντευξης. Για παράδειγμα, το BNP Paribas εκτιμά τις απόψεις και τις κρίσεις του ανθρώπινου δυναμικού περισσότερο από οτιδήποτε άλλο. Αλλά σε άλλες επενδυτικές τράπεζες, η HR δεν έχει τόσο μεγάλη αξία κατά τη διαδικασία της συνέντευξης. Στην Investment Banking στη Γαλλία, τα κέντρα αξιολόγησης δεν είναι πολύ διαδεδομένα στο Λονδίνο.Και πρωταρχικός στόχος της συνέντευξης είναι να μάθουμε αν οι υποψήφιοι είναι «κατάλληλοι» για τις επενδυτικές τράπεζες ή όχι. Κάθε τράπεζα επενδύσεων είναι διαφορετική. Ωστόσο, οι περισσότερες από τις τράπεζες επενδύσεων (τοπικές και διογκωτικές αγκύλες) υποβάλλουν τις πρώτες 5 και συναφείς τεχνικές ερωτήσεις και τις τελευταίες 2 και ερωτήσεις που σχετίζονται με τη διαδικασία. Δεν θα βρείτε κανένα ζήτημα ικανότητας στη Γαλλία, το οποίο τονίζεται περισσότερο στο Ηνωμένο Βασίλειο.

  Το να είσαι ιδανικός υποψήφιος για επενδυτική τραπεζική στη Γαλλία: Το να είσαι ιδανικός υποψήφιος είναι δύσκολο, επειδή υπάρχουν τόσες πολλές προϋποθέσεις. Οι περισσότεροι υποψήφιοι έχουν λίγες από όλες αυτές τις προϋποθέσεις -

  • Πανεπιστήμιο: Κάθε υποψήφιος αναμένεται να αποχωρήσει από ένα κορυφαίο πανεπιστήμιο. Εάν δεν είστε από πανεπιστήμιο υψηλού επιπέδου, η πιθανότητά σας να κάνετε καριέρα επενδυτικής τραπεζικής σε μια κορυφαία επενδυτική τράπεζα είναι σχεδόν δυσοίωνη. Επιπλέον, πρέπει να έχετε μεταπτυχιακό. μόνο το πτυχίο δεν θα μειωθεί. Και υπάρχουν λίγες εξειδικεύσεις που μπορείτε να επιλέξετε - χρηματοδότηση, λογιστικός έλεγχος, τραπεζικές εργασίες, μηχανικές, επιχειρήσεις κ.λπ.
  • Γλώσσα: Κάθε υποψήφιος πρέπει να αποκτήσει επαγγελματική ευχέρεια στα γαλλικά. Εάν δεν ξέρετε γαλλικά, είστε έξω. Επιπλέον, πρέπει επίσης να γνωρίζετε καλά τα Αγγλικά. Διαφορετικά, δεν θα μπορείτε να χειριστείτε διασυνοριακές συμφωνίες.
  • Gap: Αφού αποκτήσετε μεταπτυχιακό, πρέπει να αφιερώσετε ένα χρόνο κενό για να συνεχίσετε την πρακτική άσκηση. Τα περισσότερα άτομα που απασχολούνται με πλήρη απασχόληση σπάνια επιλέγονται για επενδυτικές τράπεζες στη Γαλλία.
  • Πρακτική άσκηση εκτός κύκλου: Κατά τη διάρκεια του χάσματος, πρέπει να κάνετε πρακτική άσκηση εκτός κύκλου για 6-12 μήνες. Μπορεί να είναι μια πρακτική άσκηση ελέγχου ή μπορείτε να κάνετε την πρακτική σας άσκηση σε συμβουλευτικές υπηρεσίες M&A. Η ιδέα είναι να μεταφράσετε την εμπειρία σας στην πρακτική άσκηση σε μια ευκαιρία πλήρους απασχόλησης που θα είναι ευκολότερη τόσο για τον υποψήφιο όσο και για την επενδυτική τράπεζα.
  • Μαθητείες: Στην Investment Banking στη Γαλλία, υπάρχουν μικτές απόψεις μαθητείας. Αλλά πολλοί προσλήψεις αρέσουν στους υποψηφίους που είναι μαθητευόμενοι. Η μαθητεία εργάζεται με μερική απασχόληση σε μια εταιρεία και συνεχίζει το πτυχίο σας. Πολλές τράπεζες επενδύσεων προτιμούν αυτό το είδος υποψηφίου, αλλά δεν επιλέγουν όλες αυτές τις υποψήφιες.

  Πολιτισμός στις Τράπεζες Επενδύσεων στη Γαλλία

  Ακόμα κι αν από έξω, το Investment Banking στη Γαλλία φαίνεται πολύ πιο λαμπερό. αλλά η αλήθεια δεν είναι τόσο όμορφη.

  Στην Investment Banking στη Γαλλία, οι boutique τράπεζες έχουν τη φήμη να βασανίζουν τους ασκούμενους τους δίνοντας περισσότερη δουλειά και πληρώνουν λιγότερα. και στο τέλος της ημέρας, δεν τους προσφέρουν ούτε μια ευκαιρία πλήρους απασχόλησης. Όμως δεν είναι έτσι όλες οι τράπεζες. Έτσι, προτού υποβάλετε αίτηση για πρακτική άσκηση, πρέπει να είστε προσεκτικοί σχετικά με τη συγκεκριμένη τράπεζα.

  Η κουλτούρα της τράπεζας δεν είναι τόσο καλή (όπως μπορείτε να περιμένετε). Θα εργάζεστε πολλές ώρες και θα κερδίζετε πολύ λιγότερα χρήματα από ό, τι οι επενδυτές τραπεζίτες πληρώνονται στην Ευρώπη και στις ΗΠΑ. Αλλά ταυτόχρονα, έχετε την ευκαιρία να αναπτυχθείτε, επειδή δεν υπάρχει έλλειψη ευκαιριών στις επενδυτικές τραπεζικές εργασίες στη Γαλλία.

  Αλλά αν δεν είστε εγγενής, ενδέχεται να μην μπορείτε να προσαρμοστείτε στην κουλτούρα της επενδυτικής τραπεζικής στη Γαλλία.

  Μισθοί τραπεζικών επενδύσεων στη Γαλλία

  Μπορεί να ακούγεται παράξενο. Αλλά η αποζημίωσή σας εξαρτάται πολύ από το σχολείο που φοιτήσατε προτού μπείτε στην επενδυτική τραπεζική. Αν φοιτήσατε στο Σχολείο Α και κάποιος πήγε στο Σχολείο Β. ο μισθός σας θα ήταν μικρότερος από τον άλλο υποψήφιο, επειδή το Σχολείο Β είναι κορυφαίο και πιο αξιόπιστο.

  Ας δούμε τα λίγα σημεία δεδομένων για να κατανοήσουμε τη δομή των επενδυτικών τραπεζών στη Γαλλία -

  πηγή: glassdoor.co.in

  Από τα παραπάνω σημεία δεδομένων, είναι σαφές ότι η διάρθρωση των μισθών στις γαλλικές τράπεζες επενδύσεων είναι αρκετά χαμηλή. Σκεφτείτε έναν MD που κερδίζει περίπου 152.952 ευρώ ετησίως. Μπορείτε να το σκεφτείτε στις ΗΠΑ ή στο Ηνωμένο Βασίλειο; Πιθανώς όχι!

  Ευκαιρίες εξόδου επενδυτικής τραπεζικής στη Γαλλία

  Στις ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο, οι άνθρωποι εγκαταλείπουν την επενδυτική τραπεζική μετά από 2-3 χρόνια και στη συνέχεια πηγαίνουν σε ιδιωτικά ίδια κεφάλαια ή αντισταθμιστικά κεφάλαια.

  Ωστόσο, στην Investment Banking στη Γαλλία, τα πράγματα είναι αρκετά διαφορετικά. Υπάρχουν λιγότερα ιδιωτικά μετοχικά κεφάλαια και αμοιβαία κεφάλαια αντιστάθμισης κινδύνου. Έτσι, οι άνθρωποι δεν ακολουθούν τη διαδρομή. Και στη Γαλλία, οι άνθρωποι δεν λαμβάνουν προσφορές γρήγορα. Έτσι, οι περισσότεροι απογοητεύονται μετά από ένα ορισμένο χρονικό διάστημα και φεύγουν.

  Μετά την έξοδο από τις τράπεζες, ξεκινούν κυρίως τη δική τους επιχείρηση.

  συμπέρασμα

  Αυτό που φαίνεται χρυσό δεν είναι στην πραγματικότητα χρυσό. Αυτό ισχύει για τις επενδυτικές τραπεζικές εργασίες στη Γαλλία. Υπάρχουν τρία πράγματα που ξεχωρίζουν - πρώτα, οι άνθρωποι δίνουν υπερβολική αξία στο σχολείο σας. Δεύτερον, η διαδικασία πρόσληψης δεν είναι για τους αμυδρούς. Και τέλος, ακόμη και αν μπορείτε να αναπτυχθείτε εάν μείνετε στην επενδυτική τραπεζική για μεγάλο χρονικό διάστημα, οι περισσότεροι άνθρωποι δεν κολλάνε και αφήνουν τις τράπεζες για να ξεκινήσουν το δικό τους πράγμα.


  $config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found