Τράπεζες στο Πουέρτο Ρίκο | Οδηγός για τις κορυφαίες 10 τράπεζες στο Πουέρτο Ρίκο

Επισκόπηση των τραπεζών στο Πουέρτο Ρίκο

Σύμφωνα με την έκθεση της Moody's Investors Services, μπορούμε να πούμε ξεκάθαρα ότι η προσέγγιση του τραπεζικού συστήματος του Πουέρτο Ρίκο έχει σταθεροποιηθεί από το να είναι αρνητική νωρίτερα. Αυτό συνέβη επειδή λίγες τράπεζες έχουν βελτιώσει τα αποθέματά τους, την κεφαλαιοποίηση και τη βασική χρηματοδότησή τους. Και άλλοι έχουν βελτιώσει τα χρηματοοικονομικά τους αποθέματα εν μέσω της οικονομικής ύφεσης από την οποία υποφέρει το Πουέρτο Ρίκο από το έτος 2004.

Σύμφωνα με το Moody, αναμένεται ότι η επίδραση της ύφεσης θα μειωθεί κατά τα έτη 2017 και 2018, γεγονός που θα επιτρέψει σε λίγες τράπεζες να απορροφήσουν πιστωτικές απώλειες. Πιστεύεται ότι οι τράπεζες που αξιολόγησε η Moody's Investors Services έχουν βελτιώσει τη χρηματοδότηση και τη ρευστότητά τους με την πάροδο των ετών.

Δομή των τραπεζών στο Πουέρτο Ρίκο

Το πιο σημαντικό πράγμα για το τραπεζικό σύστημα του Πουέρτο Ρίκο είναι ότι αποτελεί μέρος του αμερικανικού τραπεζικού συστήματος. Ωστόσο, υπάρχουν λίγες εξαιρέσεις όσον αφορά τη φορολογική νομοθεσία.

Ολόκληρος ο χρηματοοικονομικός τομέας του Πουέρτο Ρίκο ελέγχεται και ρυθμίζεται από το Γραφείο του Επιτρόπου των Χρηματοπιστωτικών Ιδρυμάτων του Πουέρτο Ρίκο.

Ο σκοπός της αρχής είναι να διασφαλίσει την ασφάλεια του χρηματοπιστωτικού τομέα και επίσης, ώστε οι τράπεζες και άλλα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα να τηρούν τους νόμους, τους κανόνες και τους κανονισμούς της περιοχής.

Λίστα των κορυφαίων 10 τραπεζών στο Πουέρτο Ρίκο

  1. Πρώτη τράπεζα
  2. Δημοφιλές Banco
  3. Oriental Financial Group
  4. Scotiabank του Πουέρτο Ρίκο
  5. Μπάνκο Σανταντέρ
  6. Ομοσπονδιακή πιστωτική ένωση Caribe
  7. Citibank NA (Πουέρτο Ρίκο)
  8. Υποθήκη FEMBi
  9. Ομοσπονδιακή πιστωτική ένωση Πενταγώνου
  10. JetStream Federal Credit Union

Ας δούμε κάθε ένα από αυτά με λεπτομέρεια -

# 1. Πρώτη τράπεζα:

Αυτή η τράπεζα ιδρύθηκε το έτος 1948, περίπου 69 χρόνια πριν. Είναι θυγατρική της First Bancorp, η έδρα της βρίσκεται στο San Juan. Το έτος 2016, τα συνολικά περιουσιακά στοιχεία που απέκτησε η FirstBank ήταν 12 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ και το ίδιο έτος, το καθαρό κέρδος της τράπεζας ήταν 93 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ. Ήταν προηγουμένως γνωστό ως First Federal Savings Bank και άλλαξε το όνομά του σε αυτό που είναι τώρα τον Νοέμβριο του 1994. Το επίκεντρο αυτής της τράπεζας είναι στις λιανικές τραπεζικές, εταιρικές και εμπορικές τραπεζικές.

# 2. Δημοφιλές Banco:

Αυτή η τράπεζα ιδρύθηκε το έτος 1893, περίπου 124 χρόνια πριν. Η έδρα της βρίσκεται στο Hato Rey. Κατά το έτος 2016, τα συνολικά περιουσιακά στοιχεία που αποκτήθηκαν από αυτήν την τράπεζα ήταν 38 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ και το ίδιο έτος, το καθαρό κέρδος της τράπεζας ήταν 358 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ. Διαχειρίζεται περίπου 171 καταστήματα και 635 ΑΤΜ στο Πουέρτο Ρίκο από τις 31 Δεκεμβρίου 2016. Το επίκεντρο αυτής της τράπεζας είναι στις λιανικές τραπεζικές και εμπορικές τράπεζες.

# 3. Oriental Financial Group:

Ιδρύθηκε το έτος 1964, περίπου 53 χρόνια πριν. Η έδρα της βρίσκεται στο Σαν Χουάν. Το έτος 2016, τα συνολικά περιουσιακά στοιχεία που αποκτήθηκαν από αυτόν τον όμιλο ήταν 6,5 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ και το ίδιο έτος, το καθαρό κέρδος του ομίλου ήταν 45 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ. Αυτή η ομάδα προσφέρει μια ολόκληρη γκάμα χρηματοοικονομικών υπηρεσιών σε ολόκληρο το Πουέρτο Ρίκο. Διαθέτει τέσσερις θυγατρικές - Oriental Bank, Oriental Insurance Inc., Caribbean Pension Consultants Inc. (CPC) και Oriental Financial Services Corp.

# 4. Scotiabank του Πουέρτο Ρίκο:

Ιδρύθηκε το 1910, περίπου 107 χρόνια πριν. Η έδρα της βρίσκεται στο Hato Rey. Η Scotiabank είναι μία από τις μεγαλύτερες τράπεζες στο Πουέρτο Ρίκο. Κατά το έτος 2016, τα συνολικά περιουσιακά στοιχεία που αποκτήθηκαν από αυτήν την τράπεζα ήταν 896 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ και το ίδιο έτος, το καθαρό κέρδος της τράπεζας ήταν 7368 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ. Λειτουργεί ως θυγατρική της The Bank of Nova Scotia του Καναδά. Το επίκεντρο αυτής της τράπεζας είναι η εμπορική τραπεζική, η υπηρεσία συναλλάγματος και η χρηματοδότηση εταιρειών.

# 5. Μπάνκο Σανταντέρ:

Ιδρύθηκε το 1976, περίπου 41 χρόνια πριν. Είναι θυγατρική της Santander Bancorp, η έδρα της βρίσκεται στο San Juan. Κατά το έτος 2016, τα συνολικά περιουσιακά στοιχεία που απέκτησε η τράπεζα ήταν 5 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ και το ίδιο έτος, το καθαρό κέρδος της τράπεζας ήταν 15 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ. Παλαιότερα ήταν γνωστό ως Banco De Santander-Puerto Rico και άλλαξε το όνομά του σε αυτό που είναι τώρα τον Νοέμβριο του 1989. Το επίκεντρο αυτής της τράπεζας είναι στις προσωπικές και εμπορικές τραπεζικές συναλλαγές.

# 6. Ομοσπονδιακή πιστωτική ένωση Caribe:

Αυτή η τράπεζα ιδρύθηκε το έτος 1951, περίπου 66 χρόνια πριν. Η Caribe Federal Credit Union είναι ένας από τους πιο σημαντικούς μη κερδοσκοπικούς χρηματοοικονομικούς οργανισμούς στο Πουέρτο Ρίκο. Διοργανώθηκε σύμφωνα με την Federal Credit Union Act με σκοπό την εξυπηρέτηση ομοσπονδιακών υπαλλήλων στο Πουέρτο Ρίκο. Κατά το έτος 2016, τα συνολικά περιουσιακά στοιχεία που απέκτησε η τράπεζα ήταν 336 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ και το ίδιο έτος, το καθαρό κέρδος της τράπεζας ήταν 2 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ.

# 7. Citibank NA (Πουέρτο Ρίκο):

Είναι μια από τις παλαιότερες ξένες τράπεζες στο Πουέρτο Ρίκο. Ιδρύθηκε το 1918, περίπου 99 χρόνια πριν. Η έδρα της βρίσκεται στο Hato Rey. Είναι η θυγατρική της Εθνικής Ένωσης Citibank. Η Citibank NA είναι η πρώτη τράπεζα της Βόρειας Αμερικής που ιδρύθηκε. Το επίκεντρο της Citibank NA (Πουέρτο Ρίκο) είναι να παρέχει επενδύσεις σε κτίρια και να προσφέρει εξελιγμένα χρηματοοικονομικά προϊόντα στους ντόπιους.

# 8. Υποθήκη FEMBi:

Ιδρύθηκε το 1997, πριν από περίπου 20 χρόνια. Η έδρα της βρίσκεται στο Σαν Χουάν. Το FEMBi Mortgage προσφέρει ένα ευρύ φάσμα υπηρεσιών υποθηκών στο Πουέρτο Ρίκο και σε ολόκληρη τη Νότια Φλόριντα. Η FEMBi διαθέτει μια ισχυρή ομάδα 125 ατόμων που παρέχει προσαρμοσμένες υπηρεσίες στους τοπικούς πελάτες. Η ισχύς τους είναι πολλαπλές επιλογές χρηματοδότησης, όπως τυπικά συμβατικά δάνεια, δάνεια VA, δάνεια FHA, κ.λπ. και προσφέρουν επίσης γρήγορες εναλλαγές.

# 9. Ομοσπονδιακή πιστωτική ένωση Πενταγώνου:

Αυτό είναι ένα από τα πιο σημαντικά πιστωτικά σωματεία στις Ηνωμένες Πολιτείες. Έχει παρουσία σε περισσότερες από 50 τοποθεσίες και το Πουέρτο Ρίκο είναι μία από τις τοποθεσίες όπου το Πεντάγωνο Federal Credit Union έχει υποκατάστημα. Σύμφωνα με την τελευταία έκθεση το 2017, τα συνολικά περιουσιακά στοιχεία που απέκτησε η Pentagon Federal Credit Union ήταν 23 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ. Την ίδια χρονιά, ο αριθμός των μελών ήταν 1,6 εκατομμύρια. Ιδρύθηκε το έτος 1935. Εξυπηρετεί την πολεμική αεροπορία, το στρατό, την ακτοφυλακή, το τμήμα ασφάλειας της πατρίδας κ.λπ.

# 10. JetStream Federal Credit Union:

Αυτή είναι επίσης μια άλλη πιστωτική ένωση που είναι μη κερδοσκοπική. Η έδρα της βρίσκεται στο Σαν Χουάν του Πουέρτο Ρίκο. Κατά το έτος 2016, τα συνολικά περιουσιακά στοιχεία που απέκτησε η τράπεζα ήταν 187 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ και το ίδιο έτος, το καθαρό κέρδος της τράπεζας ήταν 2,5 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ. Παρέχει μια ολόκληρη γκάμα υπηρεσιών στα μέλη της. Η ιδιότητα μέλους είναι ανοιχτή σε όποιον ζει και εργάζεται στο Σαν Χουάν του Πουέρτο Ρίκο.