Προέλευση συμφωνίας (Δεξιότητες, Σημασία) | Οι πιο δημοφιλείς στρατηγικές προμήθειας συμφωνιών

Η συμφωνία προέλευσης είναι επίσης γνωστή ως η προμήθεια διαπραγμάτευσης αναφέρεται στη διαδικασία που χρησιμοποιείται από τις εταιρείες για να βρει τις επενδυτικές προοπτικές είτε μέσω της απόκτησης των γνώσεων που υπάρχουν στην αγορά είτε μέσω της δημιουργίας της συμφωνίας για τον εαυτό τους χρησιμοποιώντας το σύνδεση με τα εμπλεκόμενα μέρη.

Τι είναι η προέλευση της συμφωνίας;

Με απλά λόγια, το Deal Origination είναι η προμήθεια επενδυτικών ευκαιριών από τις επενδυτικές τράπεζες, τα ιδιωτικά μετοχικά κεφάλαια και τις εταιρείες επιχειρηματικών κεφαλαίων.

 • Η συμφωνία προέλευσης είναι μια διαδικασία με την οποία οι εταιρείες προβαίνουν σε επενδυτικές προοπτικές που πραγματοποιούνται είτε αποκτώντας γνώση των συμφωνιών που πραγματοποιούνται στην αγορά και ανακαλύπτοντας ποιος πωλεί, ώστε να κάνει μια ανταγωνιστική προσφορά για τη συμφωνία ή δημιουργώντας μια συμφωνία για τον εαυτό τους μέσω τη σχέση τους με τους μεσάζοντες.
 • Επίσης γνωστό ως Deal Sourcing, είναι το πρώτο και το πιο σημαντικό βήμα μέσω του οποίου αυτές οι εταιρείες προωθούν τους πιθανούς αγοραστές των συμβουλευτικών υπηρεσιών τους και τις προσφορές προϊόντων τους (Συγχωνεύσεις και Απόκτηση, Αύξηση Κεφαλαίου, Αγορές Κεφαλαίων Κεφαλαίων, Χρηματοδότηση Χρεών κ.λπ.) και πώς μπορούν να παρέχουν βοήθεια στους πιθανούς πελάτες.

Η παραπάνω εικόνα είναι ένα στιγμιότυπο των ρόλων και των ευθυνών αυτών που αποτελούν μέρος της ομάδας δημιουργίας της συμφωνίας. Οι ευθύνες του δείγματος είναι οι παρακάτω.

 • Απόκτηση προμήθειας για την εταιρεία στο εύρος των 3 εκατομμυρίων $ - 20 εκατομμυρίων $ EBITDA
 • Εκτελέστε πρόγραμμα κάλυψης πηγών διαπραγμάτευσης M&A
 • Προσδιορίστε τη βιομηχανία και τις στοχοθετημένες γεωγραφικές περιοχές για την προώθηση επενδύσεων ιδιωτικών μετοχών.
 • Διαχειριστείτε ολόκληρη τη διαδικασία απόκτησης, συμπεριλαμβανομένης της προέλευσης της συμφωνίας, της εκτέλεσης, των διαπραγματεύσεων, της δέουσας επιμέλειας, της τεκμηρίωσης και άλλων.

Οι πιο δημοφιλείς στρατηγικές προμήθειας συμφωνιών

Η επιτυχία αυτής της συμφωνίας προέλευσης είναι θεμελιώδης και πιο σημαντική για την επιτυχία και την επιβίωση μιας Τράπεζας Επενδύσεων. Βασίζεται στην προηγούμενη επιτυχία αυτών των εταιρειών και στην ικανότητα εκτέλεσης και τη φήμη τους στην αγορά. Deal Sourcing, αν και μια χρονοβόρα εργασία αλλά απαραίτητη εργασία για τη διατήρηση ενός πλήρους αγωγού μιας σταθερής ροής συμφωνιών για αυτές τις εταιρείες.

Μερικές από τις πιο δημοφιλείς στρατηγικές Origin Origination που υιοθέτησε η εταιρεία περιλαμβάνουν:

# 1 - Εσωτερική προσφορά

Σύμφωνα με αυτήν τη στρατηγική, οι εταιρείες απασχολούν μια ειδική ομάδα προμήθειας συμφωνιών που εργάζεται με βάση την απασχόληση πλήρους απασχόλησης για τις εταιρείες επενδύσεων και περιλαμβάνει έμπειρους επαγγελματίες χρηματοοικονομικών που έχουν εκτεταμένη γνώση της Deal Sourcing σε αγορές και απολαμβάνουν ένα ευρύ δίκτυο επαφών και καλή φήμη .

# 2 - Ειδικός διαπραγμάτευσης για τη σύμβαση / βάση ανάθεσης

Οι ειδικοί της Deal Sourcing στη βάση σύμβασης / ανάθεσης είναι εξειδικευμένες εταιρείες / άτομα που είναι ανεξάρτητοι / εξειδικευμένοι οίκοι σε αυτήν την προέλευση των οποίων το κύριο καθήκον είναι να συνεργάζονται με τις επενδυτικές τράπεζες για την προμήθεια πελατών και συνήθως πληρώνονται βάσει ανάθεσης και δεν απασχολούνται πλήρως από την εταιρεία . Τέτοια άτομα / εταιρείες συνήθως συνεργάζονται με πολλούς πελάτες και έχουν μεγάλη εμπειρία στο Deal Sourcing.

Δεξιότητες που εμπλέκονται στη δημιουργία συμφωνίας

πηγή: πράγματι.com

 • Περιλαμβάνει την προώθηση των υπηρεσιών που η εταιρεία μπορεί να προσφέρει στον πελάτη. Ωστόσο, μαζί με αυτό, είναι επιτακτική ανάγκη να κατανοήσουμε την ανάγκη του πελάτη, ώστε να γίνει η σωστή προσφορά. που είναι αμοιβαία επωφελές και για τα δύο μέρη.
 • Αυτοί οι επαγγελματίες της Deal Sourcing απαιτούν ισχυρές αναλυτικές δεξιότητες και δεξιότητες οικονομικής αξιολόγησης με αποδεδειγμένο ιστορικό στρατηγικής σκέψης και εμπειρογνωμοσύνης στην υπηρεσία Deal Initiation.
 • Τέτοιες εταιρείες / Ιδιώτες θα πρέπει να διαθέτουν εκτεταμένη τομεακή εμπειρογνωμοσύνη για να δώσουν τη σωστή νότα για τις εταιρείες τους μπροστά σε μελλοντικούς πελάτες.

Προσεγγίσεις για την προέλευση της διαπραγμάτευσης

# 1 - Προσέγγιση δικτύου

Στο πλαίσιο αυτής της προσέγγισης, η εταιρεία επενδύσεων χρησιμοποιεί το υπάρχον δίκτυο πελατών της και τη φήμη της κοινότητας των επενδυτών για τη δημιουργία νέων συμφωνιών.

 • Είναι η παλαιότερη και η πιο συχνά χρησιμοποιούμενη μέθοδος του Deal Origination, η οποία εξακολουθεί να χρησιμοποιείται. Ωστόσο, αυτή η μέθοδος είναι αρκετά εντατική, καθώς περιλαμβάνει την πρόσβαση των ιδιοκτητών επιχειρήσεων στο άμεσο δίκτυο, τον έλεγχο μέσω εισερχόμενων δυνητικών πελατών, την ομιλία με τους διαμεσολαβητές επενδύσεων και την προμήθεια ιδιόκτητων συμφωνιών.
 • Η πιθανότητα μετατροπής των δυνητικών πελατών σε συμφωνία είναι επίσης ελάχιστη σε αυτήν τη μέθοδο. Επίσης, με το αυξανόμενο ανταγωνιστικό περιβάλλον, η πρόσβαση σε γνώσεις που αφορούν τη βιομηχανία βοηθά στην απόκτηση πλεονεκτήματος έναντι άλλων.
 • Επιπλέον, είναι δύσκολο να προσδιοριστεί το ποσοστό μετατροπής των δυνητικών πελατών στην ολοκλήρωση της συμφωνίας σε αυτή την προσέγγιση και αυτό καθιστά αδύνατη την απόδοση της εταιρείας με τους συναδέλφους της στο Deal Sourcing χρησιμοποιώντας αυτήν τη μέθοδο.

# 2 - Προμήθεια διαδικτυακής προσφοράς

Στο πλαίσιο αυτής της προσέγγισης, οι εταιρείες χρησιμοποιούν εταιρείες χρηματοοικονομικής τεχνολογίας για να προβαίνουν σε διαπραγματεύσεις μέσω των πλατφορμών τους, οι οποίες ενεργούν ως ταιριάζοντας διευκολύνοντας τις εταιρείες συγχωνεύσεων και συγχωνεύσεων που αναζητούν ευκαιρίες αγοράς και πώλησης.

 • Αυτές οι εταιρείες χρηματοοικονομικής τεχνολογίας λειτουργούν ως λύση plug and play και χρησιμοποιούν έναν έξυπνο αλγόριθμο αντιστοίχισης για τη σύνδεση ενδιαφερόμενων μερών.
 • Με την προσέγγιση Online Deal Origination, οι εταιρείες μπορούν εύκολα να αναλύσουν τα ποσοστά μετατροπής και τη διαχείριση απόδοσης για την εξασφάλιση συμφωνιών.
 • Αυτή η προσέγγιση επιτρέπει επίσης στις εταιρείες να συνδέονται εύκολα με αγοραστές και πωλητές ουσιαστικά. Χρησιμοποιούν τις υπηρεσίες αυτών των πλατφορμών πληρώνοντας περιοδική συνδρομή. Αυτή η χρέωση είναι ουσιαστικά μικρότερη σε σύγκριση με τη διατήρηση αφοσιωμένων εσωτερικών ομάδων και πιο αποτελεσματική επίσης.
 • Αυτή η προσέγγιση, το πιο σημαντικό, επιτρέπει σε μια επιχείρηση να διευρύνει την εμβέλειά της, η οποία εκτείνεται σε γεωγραφικές τοποθεσίες. Επίσης, η διαδικασία γίνεται πλήρως αυτοματοποιημένη λόγω της τυποποιημένης χρήσης του μηχανισμού από εταιρείες διαδικτυακής πλατφόρμας προμήθειας.
 • Μερικές από τις δημοφιλείς διαδικτυακές πλατφόρμες προμήθειας συμφωνιών περιλαμβάνουν Navatar, Dealsuite, Brookz κ.λπ.

συμπέρασμα

Το Deal Sourcing είναι μια σημαντική και απαραίτητη λειτουργία που εκτελείται από επαγγελματίες χρηματοοικονομικών που εργάζονται σε επενδυτικές τράπεζες, επιχειρήσεις κεφαλαίων επιχειρηματικών συμμετοχών και εταιρείες ιδιωτικών μετοχών. Είναι το πρώτο βήμα για τη δημιουργία μιας συμφωνίας και περιλαμβάνει τη δημιουργία συμφωνιών για προώθηση σε πιθανούς αγοραστές.

Οι εταιρείες κάνουν χρήση τόσο της παραδοσιακής προσέγγισης όσο και της νέας εποχής. Και οι δύο προσεγγίσεις στοχεύουν στη διασφάλιση μεγάλου όγκου ροής συναλλαγών για τη διατήρηση ενός βιώσιμου αγωγού ροής συμφωνιών. Ωστόσο, η διαδικτυακή προσέγγιση δημιουργίας διαπραγμάτευσης κερδίζει σταδιακά σημαντικό μερίδιο μέσω της οποίας γίνεται η δημιουργία διαπραγμάτευσης στο τρέχον σενάριο.

Οι εταιρείες χρηματοοικονομικής τεχνολογίας όπως η Navatar, Dealsuite κ.λπ., επιτρέπουν στους ιδιοκτήτες επιχειρήσεων, τους συμβούλους, τις εταιρείες ιδιωτικών μετοχών και τους στρατηγικούς αγοραστές να δημοσιεύουν τις εντολές τους στην αγορά και τις εντολές αγοράς μέσω της χρήσης των εξελιγμένων τεχνολογικών πλατφορμών τους, οι οποίες χρησιμοποιήστε τον προηγμένο αλγόριθμο για τη σύνδεση των σωστών μερών. Χρησιμοποιώντας αυτούς τους προηγμένους αλγόριθμους, οι εταιρείες μπορούν να καθορίσουν τον κλάδο-στόχο τους, το μέγεθος των συναλλαγών, την προτίμηση τοποθεσίας και τα κριτήρια της βιομηχανίας κ.λπ. Έτσι, μειώνοντας έτσι ουσιαστικά τον χρόνο που απαιτείται στη διαδικασία Δημιουργίας Συμφωνίας. Βελτιώνει επίσης το ποσοστό μετατροπής μέσω της αυτοματοποίησης των διαδικασιών.