Investment Banking στο Ντουμπάι | Κορυφαία λίστα τραπεζών | Μισθός | Θέσεις εργασίας

Investment Banking στο Ντουμπάι

Είναι καλή απόφαση να εγκαταλείψετε το Λονδίνο / ΗΠΑ και να αναζητήσετε μια επενδυτική τραπεζική ευκαιρία στο Ντουμπάι; Είναι το Ντουμπάι το σωστό μέρος για ανάπτυξη σταδιοδρομίας ή για υψηλό μισθό στην επενδυτική τραπεζική; Εάν κάποιος ξεκινά μια καριέρα στον επενδυτικό τραπεζικό στο Ντουμπάι και αναζητά μια ευκαιρία εξόδου, υπάρχει;

Σε αυτό το άρθρο, θα προσπαθήσουμε να απαντήσουμε σε όλες τις παραπάνω ερωτήσεις και πολλά άλλα.

Πηγή : shuaa.com

Ας δούμε την ακολουθία του άρθρου -

  Εδώ συζητάμε την αγορά Investment Banking στο Ντουμπάι, ωστόσο, αν θέλετε να μάθετε περισσότερα για τις συγχωνεύσεις και τις εξαγορές, μπορείτε να δείτε το M&A Course.

  Investment Banking στο Ντουμπάι - Επισκόπηση αγοράς

  Αναδύεται η αγορά Investment Banking στο Ντουμπάι. Οι επενδυτές τραπεζίτες στο Ντουμπάι εργάζονται κυρίως για την περιοχή MENA (Μέση Ανατολή και Βόρεια Αφρική). Αυτή η περιοχή MENA καλύπτει σχεδόν 20 χώρες (Αλγερία, Μπαχρέιν, Τζιμπουτί, Αίγυπτος, Ιράν, Ιράκ, Ισραήλ, Ιορδανία, Κουβέιτ, Λίβανος, Λιβύη, Μάλτα, Μαρόκο, Ομάν, Κατάρ, Σαουδική Αραβία, Συρία, Τυνησία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Δυτικά Τράπεζα και Γάζα, και Υεμένη). Και οι προσφορές στο Ντουμπάι περιστρέφονται κυρίως γύρω από αυτές τις χώρες.

  Οι τράπεζες επενδύσεων Bulge Bracket συνήθως εργάζονται σε μεγαλύτερες συμφωνίες, ενώ οι τοπικές τράπεζες χειρίζονται μικρότερα μεγέθη συναλλαγών.

  Οι κορυφαίες επενδυτικές τράπεζες στο Ντουμπάι (θυγατρικές και τοπικές) καλύπτουν πολλούς κλάδους. Οι περισσότεροι από τους πελάτες τους είναι χρηματοδότες, κρατικά επενδυτικά ταμεία και άλλοι οργανισμοί χαρτοφυλακίου.

  Και οι περισσότερες από τις συμφωνίες που πραγματοποιούνται στο Ντουμπάι αντιμετωπίζονται βασικά από τους επενδυτές τραπεζίτες στο Λονδίνο ή στις ΗΠΑ. Οι επενδυτές τραπεζίτες στο Ντουμπάι επικεντρώνονται στη διατήρηση μιας υγιούς σχέσης με πελάτες. Ωστόσο, οι τεχνικές λεπτομέρειες φροντίζονται από τους επαγγελματίες στις ΗΠΑ και την Ευρώπη.

  Έτσι, εάν σκοπεύετε να εργαστείτε στο Ντουμπάι (επειδή θέλετε να επιστρέψετε στη γενέτειρά σας), σκεφτείτε δύο φορές. Εάν θέλετε να μεγαλώσετε περισσότερο και να επιτύχετε καλύτερες προοπτικές σταδιοδρομίας, μπορείτε να επανεξετάσετε την απόφασή σας. Αλλά από την άλλη πλευρά, εάν ο μισθός είναι αυτός που ψάχνετε, είστε στο σωστό δρόμο.

  Ας δούμε τις υπηρεσίες που προσφέρουν οι κορυφαίες τράπεζες επενδύσεων στο Ντουμπάι.

  Investment Banking στο Ντουμπάι - Προσφερόμενες υπηρεσίες

  Γνωρίζουμε ήδη ότι οι επενδυτικές τράπεζες της κατηγορίας bulge έχουν θυγατρικές στο Ντουμπάι και χειρίζονται τις μεγαλύτερες συμφωνίες στις περισσότερες περιπτώσεις. Η πείρα τους δεν περιορίζεται μόνο στο Ντουμπάι. μάλλον η εμπειρία τους είναι παγκόσμια.

  Έτσι, θα διερευνήσουμε την τεχνογνωσία και τις υπηρεσίες που προσφέρουν οι τοπικές τράπεζες επενδύσεων στο Ντουμπάι.

  Ακολουθεί ένα στιγμιότυπο μιας επενδυτικής τράπεζας στο Ντουμπάι (Noor Capital).

  πηγή: noorcapital.ae

  Όπως σημειώνουμε από πάνω, εκτελούν τις ακόλουθες δραστηριότητες

  • Εταιρική χρηματοοικονομική συμβουλή : Οι τοπικές τράπεζες επενδύσεων προσφέρουν ένα ευρύ φάσμα συμβουλευτικών εταιρειών χρηματοδότησης, όπως διαχείριση κινδύνων, διάρθρωση συναλλαγών, δομή κεφαλαίου, πιστοληπτική ικανότητα και ρευστότητα. Καθώς οι τράπεζες διαχειρίζονται συμφωνίες που είναι μικρότερες σε μέγεθος και πεδίο εφαρμογής, είναι ευγενικές, προσανατολισμένες στις υπηρεσίες και πελατοκεντρικές.
  • M&A Expertise: Για να απολαύσετε τα οφέλη της συνέργειας, είναι σημαντικό για δύο ή περισσότερες εταιρείες να ενώνονται με τη μορφή συγχωνεύσεων και εξαγορών. Μέσω συγχωνεύσεων και εξαγορών που έχουν διαφορετικό πεδίο εφαρμογής και φύση, χρειάζονται παρόμοια τεχνογνωσία που προσφέρεται από τοπικές επενδυτικές τράπεζες στο Ντουμπάι.
  • Εταιρική συμβουλή : Οι τράπεζες μικρών επενδύσεων στο Ντουμπάι προσφέρουν εταιρικές συμβουλευτικές υπηρεσίες για να διατηρήσουν τη συνεχή εστίασή τους στις μικρές και μεσαίες εταιρείες των ΗΑΕ. Προσφέρουν πολλές υπηρεσίες, όπως υπηρεσίες M&A, έρευνα μετοχών και συμβουλευτικές υπηρεσίες χρέους.
  • Ιδιωτικές τοποθετήσεις: Οι ιδιωτικές τοποθετήσεις είναι μια από τις πιο σημαντικές υπηρεσίες που προσφέρονται από επενδυτικές τράπεζες στο Ντουμπάι. Συγκεντρώνουν εξελιγμένους επενδυτές και εταιρείες και βοηθούν τις εταιρείες να πωλούν πολύπλοκες αξίες σε εκείνους τους εξελιγμένους επενδυτές που κατανοούν τον πιθανό κίνδυνο και τα οφέλη. Αυτό βοηθά τις εταιρείες να παράγουν έσοδα από πωλήσεις σε πολύ λιγότερο χρόνο.
  • Δομημένες Επενδύσεις & Άλλες Υπηρεσίες: Οι τράπεζες τοπικών επενδύσεων στο Ντουμπάι προσφέρουν επίσης δομημένες επενδύσεις (ως ενιαία ασφάλεια ή καλάθι αξιών) και άλλες προσαρμοσμένες υπηρεσίες. Η ιδέα είναι να επικεντρωθούμε σε μικρές και μεσαίες εταιρείες, ώστε να λάβουμε όλη τη βοήθεια όσον αφορά τις υπηρεσίες παροχής κεφαλαίων και χρηματοοικονομικών συμβουλών, τόσο στο εσωτερικό όσο και στο διεθνές επίπεδο.

  Οι παραπάνω υπηρεσίες μπορεί να μοιάζουν με μια παγκόσμια τράπεζα επενδύσεων. Αλλά υπάρχουν δύο πράγματα που είναι διαφορετικά -

  • Πρώτον, σε αυτές τις τοπικές τράπεζες επενδύσεων, η σχέση είναι το παν. Και κάθε συμφωνία συμβαίνει με αμοιβαία εμπιστοσύνη και εγκάρδια σύνδεση.
  • Δεύτερον, το επίκεντρο αυτών των τραπεζών μικρών επενδύσεων είναι η ανάδειξη μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων.

  Λίστα κορυφαίων τραπεζών επενδύσεων στο Ντουμπάι

  Εκτός από τις τράπεζες επενδύσεων της κατηγορίας 1, υπάρχουν 4 τράπεζες επενδύσεων στη Μέση Ανατολή που είναι αξιοσημείωτες. Ας έχουμε μια σύντομη περιγραφή για καθένα από αυτά -

  • Rasmala: Αυτή είναι μια από τις μεγαλύτερες επενδυτικές τράπεζες στο Ντουμπάι. Η Rasmala ιδρύθηκε το 1999. Τα υπό διαχείριση περιουσιακά στοιχεία της Rasmala ανέρχονται σε 1,2 δισεκατομμύρια δολάρια και οι συναλλαγές στην κεφαλαιαγορά της αξίας 500 εκατομμυρίων δολαρίων.
  • SHUAA Capital: Η SHUAA ιδρύθηκε το 1979. Το AUM της SHUAA Capital ανέρχεται σε 232,23 εκατομμύρια δολάρια. Και δανείστηκε περίπου 1,23 δισ. Δολάρια σε μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις.
  • KFH: Αυτό είναι ένα άλλο μεγάλο όνομα στην επενδυτική τραπεζική στη Μέση Ανατολή. Το 2016, το καθαρό εισόδημα της KFH ήταν 3,18 εκατομμύρια $ και το συνολικό ενεργητικό ήταν 4265,25 εκατομμύρια $.
  • Noor Capital: Η Noor Capital ιδρύθηκε το 2005 και έκτοτε προσφέρει ένα ευρύ φάσμα υπηρεσιών τοποθέτησης επενδύσεων κυρίως στη Μέση Ανατολή. Κάθε συναλλαγή που χειρίζεται η Noor Capital είναι τουλάχιστον 5 εκατομμύρια έως 20 δισεκατομμύρια δολάρια. Τα περιουσιακά στοιχεία υπό διαχείριση (AUM) της Noor Capital είναι 500 εκατομμύρια δολάρια.

  Investment Banking στο Ντουμπάι - Διαδικασία πρόσληψης

  Η διαδικασία πρόσληψης στο Ντουμπάι είναι εντελώς διαφορετική από τις επικρατούσες πρακτικές στο Ηνωμένο Βασίλειο και τις ΗΠΑ. Και αν έρχεστε από το Ηνωμένο Βασίλειο ή τις ΗΠΑ για να βρείτε τις ρίζες σας στο Ντουμπάι, τα πράγματα μπορεί να φαίνονται δύσκολα στην επιφάνεια.

  Λοιπόν, εδώ είναι ένα πλαίσιο που μπορείτε να ακολουθήσετε εάν θέλετε να μάθετε για τη διαδικασία πρόσληψης στο Ντουμπάι -

  • Αναζητήστε πρακτική άσκηση: Ξεκινήστε με αυτήν τη μέθοδο. Κάντε αίτηση σε όσες τράπεζες επενδύσεων στο Ντουμπάι για την πρακτική άσκηση. Το επίκεντρο, φυσικά, θα ήταν στις τράπεζες των βραχιόνων διόγκωσης. αλλά μπορείτε επίσης να επιλέξετε λίγες τράπεζες μεσαίου επιπέδου για την εφαρμογή. Η πρακτική άσκηση μπορεί να είναι ένα εισιτήριο για να μπείτε στην επενδυτική αγορά και να κερδίσετε το σήμα σας, ειδικά εάν δεν έχετε σχεδόν καμία εμπειρία στον επενδυτικό τραπεζικό τομέα.

  Επίσης, δείτε - Επενδυτική τραπεζική πρακτική

  • Ξεκινήστε με κεντρικά γραφεία / θυγατρικές: Εάν βρίσκεστε σε άλλες χώρες, π.χ. στο Ηνωμένο Βασίλειο ή στις ΗΠΑ, τότε δεν θα ήταν εφικτό να κάνετε απευθείας αίτηση σε τράπεζες του Ντουμπάι (ή σε θυγατρικές). Αντίθετα, αναζητήστε επενδυτικές τράπεζες που έχουν γραφεία στο Ντουμπάι και ενώ κάνετε αίτηση αναφέρετε την προτίμησή σας για το Ντουμπάι.
  • Συνδεθείτε με συμβούλους εργασίας: Εάν δεν γνωρίζετε κανέναν στο Ντουμπάι, τότε οι σύμβουλοι θα είναι το καλύτερο σημείο επαφής σας. Δημιουργήστε μια λίστα με συμβούλους στην περιοχή και προσπαθήστε να επικοινωνήσετε μαζί τους αυτοπροσώπως (εάν είναι δυνατόν). Δημιουργήστε μια σχέση μαζί τους και πείτε την ιστορία σας με τρόπο που εντυπωσιάζει τους συμβούλους. Και μετά μπορείτε να ξεκινήσετε με τα σημεία εισόδου. Μερικές φορές, θα βρείτε θέσεις εργασίας που παρέχονται από συμβούλους όπως αυτό που φαίνεται στο παρακάτω στιγμιότυπο - 

  πηγή: naukrigulf.com

  • Συνεντεύξεις: Στο Ντουμπάι, η διαδικασία συνέντευξης είναι διακριτική με βάση το μέγεθος της τράπεζας. Για μια μεγαλύτερη τράπεζα, θα έχετε πολλούς γύρους - τεχνικό γύρο, γύρο HR και τελικό γύρο με το MD. Για μικρότερες τράπεζες, μπορεί να ξεκινήσει με τεχνικό γύρο και στη συνέχεια με το MD.
  • Το επίκεντρο των ερωτήσεων κατά τη διάρκεια της συνέντευξης: Στο Ντουμπάι, οι ερευνητές υποβάλλουν ερωτήσεις σχετικά με ευρύτερα θέματα για να δουν την κατανόηση των βασικών εννοιών στη λογιστική, τη χρηματοοικονομική μοντελοποίηση, την αποτίμηση, το βιβλίο, Συγχωνεύσεις και εξαγορές κ.λπ.

  Investment Banking στο Ντουμπάι - Πολιτισμός

  • Όπως σε οποιαδήποτε άλλη Τράπεζα Επενδύσεων στις Η.Π.Α. ή στο Ηνωμένο Βασίλειο, αναμένεται να εργάζεστε περισσότερες από 100+ ώρες την εβδομάδα τις περισσότερες φορές.
  • Η κύρια διαφορά μεταξύ της κουλτούρας του Ντουμπάι έναντι της Ευρώπης / ΗΠΑ είναι η ολοκλήρωση της εργασίας. Στο Ντουμπάι, πρέπει απλώς να ολοκληρώσουν την εργασία εγκαίρως και χωρίς καθυστέρηση. Στις Η.Π.Α. / ΗΒ, αυτό που έχει επίσης σημασία είναι οι ώρες που περνούν στο γραφείο.
  • Γενικά, οι περίοδοι Ιουνίου, Ιουλίου και Αυγούστου είναι πιο αργές και οι περισσότεροι τραπεζίτες κάνουν διακοπές κατά τη διάρκεια αυτών των μηνών. Αυτό σημαίνει ότι θα μπορούσατε να διατηρήσετε μια εξαιρετική ισορροπία μεταξύ επαγγελματικής και επαγγελματικής ζωής ακόμα και αφού πρέπει να εργαστείτε 100+ ώρες την εβδομάδα για αρκετούς μήνες.

  Investment Banking στο Ντουμπάι - Μισθοί

  Όπως γνωρίζετε ήδη, το καλύτερο μέρος της εργασίας στο Ντουμπάι είναι να λαμβάνετε αφορολόγητα κέρδη. Σύμφωνα με έναν τραπεζίτη επενδύσεων που εργάζεται στο Ντουμπάι, οι βασικοί μισθοί και τα μπόνους είναι παρόμοια με αυτά που πληρώνονται στην Ευρώπη. Ωστόσο, τα πρόσθετα πλεονεκτήματα που θα λάβετε είναι διπλάσια - πρώτα, θα λάβετε αφορολόγητα κέρδη συν θα λάβετε επίσης επίδομα στέγασης 30.000 $ (περίπου).

  Σύμφωνα με την έρευνα της Morgan McKinley, διαπιστώθηκε ότι το 2015, ο μισθός στις τραπεζικές και χρηματοοικονομικές υπηρεσίες αυξήθηκε κατά μέσο όρο 7-9%. Ας δούμε τη λεπτομερή έκθεση για το πού βρίσκεται ο μισθός των επενδυτών τραπεζίτης και ιδιωτικών κεφαλαίων από το έτος 2015 -

  πηγή: morganmckinley.com 

  Εάν κοιτάξετε τη λίστα, θα δείτε ότι οι μισθοί των επενδυτών τραπεζίτες είναι λίγο χαμηλότεροι σε σύγκριση με τους μισθούς των επενδυτών τραπεζών στο Λονδίνο (περίπου 50.000-60.000 λίρες Αγγλίας ετησίως). Αλλά αυτό που είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι οι επενδυτές τραπεζίτες στο Ντουμπάι δεν χρειάζεται να πληρώσουν φόρους που καθιστούν τα κέρδη διπλασιασμένα αμέσως.

  Επίσης, Μισθός Συνεργατών Επενδυτικής Τραπεζικής

  Investment Banking στο Ντουμπάι - Ευκαιρίες εξόδου

  • Λόγω της πολιτιστικής διαφοράς, η ιδέα της εξόδου μετά από 2-3 χρόνια επενδυτικής τραπεζικής δεν ισχύει εδώ. Οι άνθρωποι μπαίνουν στις επενδυτικές τραπεζικές συναλλαγές για μακροπρόθεσμο και παραμένουν για μεγάλο χρονικό διάστημα. Έτσι, εάν μιλάτε για ευκαιρίες εξόδου, οι άνθρωποι σπάνια τα αναζητούν μόλις μπουν στον τραπεζικό τομέα.
  • Επιπλέον, ακόμη και αν θέλουν να εγκαταλείψουν τις επενδυτικές τραπεζικές συναλλαγές και επιθυμούν να συμμετάσχουν σε ιδιωτικά κεφάλαια. οι ευκαιρίες για ιδιωτικά κεφάλαια είναι πολύ περιορισμένες σε σύγκριση με τις ευκαιρίες στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ.
  • Ωστόσο, εάν οι άνθρωποι μετακινούνται μετακινούνται για δύο συγκεκριμένες επιλογές. Το πρώτο είναι τα κρατικά επενδυτικά κεφάλαια (SWF) και το δεύτερο είναι τα ιδιωτικά κεφάλαια (ακόμη και αν η ευκαιρία είναι περιορισμένη).

  Επίσης, ρίξτε μια ματιά στο Investment Banking Exit Opportunities

  συμπέρασμα

  Το Ντουμπάι είναι υπέροχο αν θέλετε να κερδίσετε χρήματα από επενδυτικές τραπεζικές εργασίες. Ωστόσο, εάν αναζητάτε περισσότερες ευκαιρίες και ανάπτυξη, τότε ίσως θα πρέπει να αναζητήσετε Ευρώπη και ΗΠΑ επειδή, στο τέλος της ημέρας, μόνο περισσότερα χρήματα δεν θα σας έδιναν την ικανοποίηση που θα θέλατε.


  $config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found