Top 20 ερωτήσεις και απαντήσεις για συνέντευξη ιδιωτικών κεφαλαίων | WallstreetMojo

Οδηγός για ερωτήσεις συνέντευξης ιδιωτικών κεφαλαίων

Κάθε κορυφαία εταιρεία ιδιωτικών μετοχών χωρίζει τις ερωτήσεις της συνέντευξης σε δύο βασικούς τύπους. Ο πρώτος τύπος ερωτήσεων είναι για όλους. Πρέπει να καταλάβουμε εάν το άτομο είναι πραγματικά κατάλληλο για την εταιρεία ή όχι. Ο δεύτερος τύπος ερωτήσεων είναι απίστευτα σκληρός. Αυτές οι ερωτήσεις βοηθούν τον ερευνητή να διαλέξει τα καλύτερα από τα υπόλοιπα.

Σε αυτό το άρθρο, θα λάβουμε τις 20 κορυφαίες ερωτήσεις και απαντήσεις για τη συνέντευξη Private Equity (και των δύο τύπων) και θα σας καθοδηγήσουμε να απαντήσετε σωστά σε αυτές τις ερωτήσεις.

Εάν είστε νέοι στο Private Equity, ρίξτε μια ματιά στους παρακάτω πόρους -

 • Τι είναι το Private Equity;
 • Αναλυτής Private Equity
 • Εκπαίδευση Private Equity Online
 • Πώς να αποκτήσετε ιδιωτικά κεφάλαια;

Ας ξεκινήσουμε με τις ερωτήσεις στη συνέντευξη Private Equity.

# 1 - Γιατί σας ενδιαφέρει το Private Equity; Γιατί η εταιρεία μας;

Αυτή είναι μια γενική ερώτηση συνέντευξης ιδιωτικών ιδίων κεφαλαίων. Σε βασικό επίπεδο, ο ερευνητής θέλει να καταλάβει πόσο πάθος και ενδιαφέρον έχετε για το ιδιωτικό κεφάλαιο. Έτσι, για την πρώτη ερώτηση, πρέπει να δώσετε ένα υπόβαθρο της εργασίας σας (ή πρακτικής άσκησης) και να πείτε τον λόγο για τον οποίο επιλέξατε να μπείτε σε ιδιωτικά κεφάλαια. Θα βοηθήσει στη δομή της απάντησης εκ των προτέρων, ώστε να μπορείτε να την απαντήσετε σωστά.

Το δεύτερο μέρος αυτής της ερώτησης αφορά το πόσο γνωρίζετε για την εταιρεία και πώς ευθυγραμμίζονται οι στόχοι σας και οι στόχοι της εταιρείας. Για να απαντήσετε σε αυτήν την ερώτηση, πρέπει να κάνετε την έρευνά σας πριν από τη συνέντευξη. Και πρέπει να τους πείτε τι γνωρίζουν ήδη για την εταιρεία (τα είδη των κεφαλαίων που χειρίζονται, το περιθώριο κέρδους, το πελατολόγιο, τα σχέδια ανάπτυξης και ούτω καθεξής).

Προτεινόμενα μαθήματα

 • Εκπαίδευση πιστοποίησης στο Διαδίκτυο σε χρηματοοικονομικό αναλυτή
 • Διαδικτυακό μάθημα πιστοποίησης σε Private Equity
 • Εκπαίδευση VC

# 2 - Τι πιστεύετε ότι κάνει αυτή η εταιρεία; Τι νομίζετε ότι κάνουμε λάθος;

Είναι μια ερώτηση κόλπου στη συνέντευξη Private Equity και δεν πρέπει να πέφτεις γι 'αυτό.

Πρώτα απ 'όλα, καμία εταιρεία δεν κάνει ποτέ κάτι λάθος. Αντίθετα, έχουν τομείς για βελτίωση.

Έτσι, η απάντησή σας θα ήταν παρόμοια. Ενημερώστε τους ερωτηθέντες σχετικά με τα δυνατά σημεία της εταιρείας και τι είδους συμφωνίες έχει κλείσει και πώς προστέθηκε αξία στην πελατεία της. Ωστόσο, μην μιλάτε για τους τομείς βελτίωσης με αρνητικό τρόπο. μάλλον αναφέρετε απαλά για το τι μπορεί να βελτιωθεί και λίγα πράγματα για το πώς μπορεί να βελτιωθεί.

# 3 - Γιατί να μην εργάζεστε για Hedge Fund / Portfolio Company;

Αυτή είναι μια απάτη ερώτηση στη συνέντευξη Private Equity. Επειδή μέσω αυτής της ερώτησης, ο ερευνητής προσπαθεί να καταλάβει εάν έχετε πραγματικό ενδιαφέρον για τα ιδιωτικά κεφάλαια ή ο απώτερος στόχος σας είναι να βγείτε από τα ιδιωτικά κεφάλαια και να συμμετάσχετε σε κάτι άλλο.

Εδώ η απάντησή σας θα ήταν σύντομη και στο σημείο.

Πείτε όλα τα πλεονεκτήματα του ιδιωτικού κεφαλαίου (εξαιρετικό εργασιακό περιβάλλον, σπουδαίοι συνεργάτες, εξαιρετική διαχείριση κεφαλαίων κ.λπ.) και όλα τα μειονεκτήματα του hedge fund (υψηλός κίνδυνος, τεράστια αβεβαιότητα κ.λπ.). Και μετά πείτε στον ερευνητή γιατί είστε τέλειοι για ιδιωτικά κεφάλαια.

Επίσης, ρίξτε μια ματιά στις διαφορές μεταξύ Private Equity και Hedge Fund

# 4 - Πώς βοηθήσατε την προηγούμενη εταιρεία σας να βρει αξία;

Ως επαγγελματίας ιδιωτικών μετοχών, θα πρέπει να έχετε μερικά σταθερά παραδείγματα μαζί σας, όπου έχετε βοηθήσει την προηγούμενη / τρέχουσα εταιρεία σας να βρει αξία. Μπορεί να δημιουργεί λειτουργικές αποδόσεις που να εξοικονομούν κόστος στη συμφωνία M&A ή μπορεί να είναι η έρευνά σας που βοήθησε την εταιρεία να ξεκινήσει νέες υπηρεσίες / γραμμή προϊόντων

Ό, τι αναφέρετε, βεβαιωθείτε ότι είναι κάτι για το οποίο έχετε αποδείξεις και πού μπορείτε να χρησιμοποιήσετε συγκεκριμένους αριθμούς για να δείξετε αυτό που μιλάτε.

# 5 - Τι κάνει έναν σπουδαίο συνεργάτη / ερευνητή / διαπραγματευτή ιδιωτικών μετοχών;

Οι εταιρείες ιδιωτικών μετοχών θέλουν τρία πράγματα -

 • Για να βρείτε νέες, επαναλαμβανόμενες και καλύτερες επενδυτικές ευκαιρίες.
 • Για να κερδίσετε περισσότερα χρήματα &
 • Για να εξοικονομήσετε περισσότερα χρήματα.

Ως υπάλληλος ιδιωτικών μετοχών, η δουλειά σας θα ήταν η ίδια. Και θα απαντούσατε σε αυτήν την ερώτηση λέγοντας κάτι στην ίδια γραμμή όπως εύρεση νέων και τακτικών ευκαιριών για δημιουργία αξίας, παρέχοντας τα πράγματα που είπατε ότι θα εκτελέσετε και εξοικονομώντας κόστος μέσω της έρευνας και της λειτουργικής αποτελεσματικότητας.

# 6 - Ποιες τάσεις στον κλάδο θα εξετάσετε όταν αναζητάτε μια πιθανή επένδυση;

Αυτή δεν είναι ακριβώς μια τεχνική ερώτηση συνέντευξης μετοχικού κεφαλαίου Για έναν υποψήφιο PE όπως εσείς, θα ήταν ευκολότερο να απαντήσετε σε αυτήν την ερώτηση. Εδώ πρέπει να εστιάσετε κατά την απάντηση σε αυτήν την ερώτηση -

 • Θέση στην αγορά και ανταγωνιστικό πλεονέκτημα: Πριν από το LBO, είναι σημαντικό να γνωρίζετε τη θέση στην αγορά και το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα της πιθανής επένδυσης. Τα χαρακτηριστικά θα περιλαμβάνουν υψηλά εμπόδια εισόδου, ισχυρές σχέσεις με τους πελάτες και υψηλό κόστος αλλαγής.
 • Σταθερές & επαναλαμβανόμενες ταμειακές ροές: Χωρίς συνεχείς και σταθερές ταμειακές ροές, καμία εταιρεία PE δεν θα αγόραζε μια επένδυση.
 • Πολλαπλοί οδηγοί για να προκαλέσουν ανάπτυξη: Αυτό είναι σημαντικό. Μόνο ένας οδηγός δεν θα ωθούσε την εταιρεία σε ένα εκτεταμένο στάδιο. Περισσότεροι οδηγοί, καλύτερες διαφοροποιημένες στρατηγικές ανάπτυξης και καλύτερη εκτέλεση θα ήταν απαραίτητες για τη μακροπρόθεσμη ανάπτυξη.
 • Ισχυρή διαχείριση: Οι περισσότερες εταιρείες του κλάδου θα πρέπει να έχουν ισχυρή ομάδα διαχείρισης, ώστε η εταιρεία PE να μπορεί να έχει στρατηγική καθοδήγηση προς ένα καλύτερο μέλλον.

Αυτά είναι τα κλειδιά που θα έβλεπε ένας επενδυτής PE πριν σκεφτεί ένα LBO. Εκτός από αυτά, θα εξέταζε επίσης τις μεταβαλλόμενες συνήθειες του πελάτη, τον βελτιωμένο αυτοματισμό, την εφαρμογή διαταραχών τεχνολογιών κ.λπ.

# 7 - Εάν θα ήθελα να προστατεύσω το μειονέκτημά μου, πώς θα δομήσω την επένδυση;

Ο καλύτερος τρόπος για να προστατέψετε το μειονέκτημα είναι να πάρετε μια δομημένη συμφωνία, ακόμη και στο μεταγενέστερο στάδιο της επένδυσης. Για παράδειγμα, το 2010, η Temasek επένδυσε στην GMR Energy μέσω ενός δομημένου χαρτιού που πρέπει να μετατραπεί υποχρεωτικά σε ίδια κεφάλαια. Η Temasek επένδυσε 200 εκατομμύρια δολάρια σε GMR μέσω της θυγατρικής της Claymore Investments.

# 8 - Κοιτάξατε τον ιστότοπό μας; Ποια επένδυση σας άρεσε περισσότερο; Και γιατί?

Για να απαντήσετε σε αυτήν την ερώτηση, το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να ερευνήσετε σχετικά με την εταιρεία πριν πάτε ποτέ για τη συνέντευξη. Κοιτάξτε τον ιστότοπό τους. Μάθετε για τις επενδύσεις τους. Και περιηγηθείτε σε όλες τις πιθανές ειδήσεις σχετικά με την εταιρεία. Και μετά αναλύστε τι σας αρέσει και τι δεν σας άρεσε.

Και, στη συνέχεια, κάντε μια αναφορά που μπορεί να τους πει για την προτίμησή σας. Εάν μπορείτε να εξηγήσετε λίγο και να τους δείξετε την αναφορά, θα καταλάβουν ότι έχετε ήδη κάνει την εργασία σας και είστε πολύ ειλικρινείς για αυτήν τη δουλειά.

# 9 - Εάν μπορείτε να εξετάσετε μόνο ένα οικονομικό δελτίο, τι θα ήταν και γιατί;

Αυτή είναι μια βασική ερώτηση συνέντευξης ιδιωτικών ιδίων κεφαλαίων, αλλά τίθεται συχνά.

Οι περισσότεροι άνθρωποι επιλέγουν την κατάσταση λογαριασμού αποτελεσμάτων λόγω της λογιστικής μεθόδου της δεδουλευμένης. Αλλά η πιο σημαντική δήλωση που πρέπει να αναλυθεί πριν από οτιδήποτε είναι η κατάσταση ταμειακών ροών γιατί μόνο μέσω της κατάστασης ταμειακών ροών μπορείτε να δείτε την πραγματική εικόνα για το πόσα μετρητά εισέρχονται και πόσα βγαίνουν ανεξάρτητα από τα μεγάλα κέρδη και τα έσοδα.

# 10 - Εάν μπορείτε να επιλέξετε δύο οικονομικές καταστάσεις, ποιες θα είναι και γιατί;

Αυτή είναι η παραλλαγή της προηγούμενης ερώτησης, αλλά η απάντηση σε αυτήν την ερώτηση θα ήταν εντελώς διαφορετική.

Η απάντηση θα ήταν ισολογισμός και κατάσταση λογαριασμού αποτελεσμάτων. Εάν έχετε τις αρχές του έτους και το τέλος του έτους για όλα τα στοιχεία στον ισολογισμό μαζί με την κατάσταση λογαριασμού αποτελεσμάτων, μπορείτε να κάνετε μια κατάσταση ταμειακών ροών από εσάς.

# 11 - Πώς θα επαληθεύατε τις πληροφορίες σε ένα βιβλίο συναλλαγών που έδωσε ένας επενδυτής τραπεζίτης;

Για να απαντήσετε σε αυτήν την ερώτηση συνέντευξης ιδιωτικών ιδίων κεφαλαίων, πρέπει να έχετε προηγούμενη εμπειρία στην αντιμετώπιση επενδυτικών τραπεζιτών ή θα πρέπει να ρωτήσετε κάποιον που έχει συνεργαστεί με τους επενδυτές.

Συνήθως, πρέπει να δημιουργήσετε ένα πλαίσιο ερωτήσεων για να ελέγξετε τις πληροφορίες που ανέφερε ο τραπεζίτης επενδύσεων στο βιβλίο συναλλαγών.

Ο Bill Snow, συγγραφέας του Mergers & Acquisitions for Dummies, ανέφερε ότι μπορείτε να αρχίσετε να κάνετε τις ακόλουθες ερωτήσεις για να ξεκινήσετε τον έλεγχο αναφοράς και αργότερα εάν πρέπει να σκάψετε βαθιά, πρέπει να το κάνετε επίσης -

 • Σας παρείχαν την αξία για την οποία πληρώσατε;
 • Διατήρησαν την ακεραιότητα (έκαναν αυτό που είπαν ότι θα κάνουν);
 • Παραβρέθηκαν σε όλες τις συναντήσεις που είπαν ότι θα παρευρεθούν;
 • Εάν ο αγοραστής έχει προσπαθήσει να ανταλλάξει εκ νέου τη συμφωνία πώς χειρίζεται ο επενδυτής τραπεζίτης;
 • Χωρίς αυτούς θα μπορούσατε να το κάνετε;

# 12 - Πώς θα χειρίζεστε μια κατάσταση όπου έχετε μια ερώτηση και κανείς δεν έχει απάντηση;

Αυτή είναι μια ερώτηση συνέντευξης ιδιωτικών κεφαλαίων που θα δοκιμάσει τη συναισθηματική σας ευελιξία σε μια συνέντευξη. Όταν υποβάλλεται αυτή η ερώτηση, η απάντησή σας θα ήταν σύντομη και στο σημείο.

Μπορείτε να πείτε κάτι σαν - «Σύμφωνα με μένα, τα πάντα είναι ικανά να ξεχωρίσουν. Ας πούμε ότι κανείς δεν έχει απάντηση στην ερώτηση που έχω. Τώρα αν μιλάμε για «κανέναν», το πρώτο πράγμα είναι ποιοι είναι αυτοί οι άνθρωποι; Αυτά τα άτομα είναι γενικά συγγενείς, συμμαθητές, φίλοι ή μέλη της οικογένειας. Τι γίνεται όμως αν μπορώ να ρωτήσω έναν ξένο ή έναν ειδικό; Σε αυτήν την εποχή μαζικής συνδεσιμότητας, το να μην απαντήσεις σε μια ερώτηση είναι το πιο σπάνιο πράγμα.

# 13 - Εάν η επένδυσή σας αυξήθηκε κατά 25% και τώρα έχετε 100 $ πόσο ξεκίνησες από την αρχή;

Είναι μια απλή ερώτηση συνέντευξης ιδιωτικών κεφαλαίων και ο ερευνητής θέλει να δει πόσο γρήγορα μπορείτε να την απαντήσετε. 25% αύξηση στο κεφάλαιο σημαίνει 20% αύξηση στο κεφάλαιο + τόκος.

Αυτό σημαίνει ότι έχετε ξεκινήσει με = [100 - (100 * 20% 0] = 80 $.

# 14 - Τι θα προτιμούσατε - ένα εφάπαξ ποσό 1 εκατομμύριο $ αυτήν τη στιγμή ή 2.000 $ κάθε μήνα για το υπόλοιπο της ζωής σας;

Αυτή είναι μια ερώτηση συνέντευξης ιδιωτικών ιδίων κεφαλαίων με βάση την αξία του χρόνου.

Από την προσέγγιση της χρονικής αξίας των χρημάτων, $ 2000 αυτόν τον μήνα δεν θα ήταν παρόμοια σε αξία τον επόμενο χρόνο. Η αξία του χρήματος θα μειωθεί με το χρόνο. Έτσι, είναι πάντα καλύτερο να λαμβάνετε ένα εκατομμύριο δολάρια αυτήν τη στιγμή από το να λάβετε 2.000 $ το μήνα για το υπόλοιπο της ζωής σας.

# 15 - Πιστεύετε ότι η αγορά για το mega-cap LBO / M & A έχει τελειώσει;

Για να απαντήσετε σε αυτήν την ερώτηση συνέντευξης ιδιωτικών μετοχών, πρέπει να είστε προσεκτικοί με τα τρέχοντα γεγονότα στον κλάδο σας. Διαβάστε ό, τι μπορείτε. Και ρωτήστε τις συνδέσεις σας - "τι νέο υπάρχει στην αγορά;" και απορροφήστε τη γνώση όσο μπορείτε. Υπήρχε μια εποχή που ο κλάδος ήταν έτοιμος για συμφωνία LBO 100 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Αλλά πρόσφατα, πρόκειται για πολύ σπάνια γεγονότα. Μπορείτε να επιλέξετε κάτι στο οποίο έχετε εργαστεί στο παρελθόν (αν έχετε εργαστεί ποτέ σε ένα mega-cap fund) και να εξηγήσετε γιατί αυτό δεν είναι πιθανό από τώρα.

# 16 - Τι πιστεύετε ότι θα συμβεί στο LBO / M&A τα επόμενα 10 χρόνια;

Αυτή είναι μια άλλη ερώτηση συνέντευξης ιδιωτικών κεφαλαίων που απαιτεί να γνωρίζετε για τα τρέχοντα γεγονότα.

Εάν θέλετε να μπείτε σε μια κορυφαία εταιρεία, η μάθηση πρέπει να είναι ο καλύτερος φίλος σας. Και αν περιηγείστε στα υλικά που σχετίζονται με ιδιωτικά μετοχικά κεφάλαια, LBO & M&A, mega-cap funds, εξαγορές, χρηματοοικονομικές αναλύσεις κ.λπ. θα ξέρετε τι να πείτε σε αυτήν την ερώτηση.

Βασικά, πρέπει να δώσετε την άποψή σας. Και αν μπορείτε να αναφέρετε οποιοδήποτε παράδειγμα γιατί λέτε αυτό που λέτε, θα σας χωρίσει από το πλήθος.

# 17 - Η εταιρεία MNC αγωνίζεται με τα ακίνητα. Τι θα κάνατε - για να το διαλύσετε ή να προσπαθήσετε να αναζωογονήσετε την επιχείρηση;

Μπορείτε να περιμένετε τυπικές υποθετικές ερωτήσεις συνέντευξης ιδιωτικών ιδίων κεφαλαίων όπως αυτή. Το μόνο που χρειάζεται να γνωρίζετε για να απαντήσετε σε αυτήν την ερώτηση είναι να ενημερωθείτε για οποιοδήποτε σημαντικό, πρόσφατο γεγονός στον παρόμοιο κλάδο.

Σηκώστε το και εξηγήστε πώς θα χειριστείτε αυτήν τη συγκεκριμένη κατάσταση.

# 18 - Εάν έχετε την ευκαιρία να ακολουθήσετε μια εταιρεία S, θα την ακολουθούσατε; Και γιατί?

Αυτή είναι μια άλλη τυπική, υποθετική ερώτηση συνέντευξης ιδιωτικών ιδίων κεφαλαίων. Εάν ο ερευνητής μιλάει για την Εταιρεία S, ίσως αυτή η εταιρεία είναι στα νέα.

Εάν βλέπετε ότι αυτή η εταιρεία έχει μεγάλο χρέος και κανένα πιθανό πλεονέκτημα, φυσικά, θα πρέπει να πείτε «όχι» και εάν η εταιρεία έχει αξιοπρεπείς οικονομικές καταστάσεις, αλλά υπάρχουν λίγα λειτουργικά ζητήματα, πρέπει να εξηγήσετε πώς θα αναλάβατε η πρόκληση.

# 19 - Εάν θέλετε να βελτιώσετε τα IRR, ποιοι διαφορετικοί μοχλοί μπορούν να χρησιμοποιηθούν;

Αυτή είναι μια τεχνική ερώτηση συνέντευξης ιδιωτικών κεφαλαίων και πρέπει να γνωρίζετε την ακριβή απάντηση.

Εδώ είναι μερικοί πιθανοί μοχλοί που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε -

 • Μπορείτε να αυξήσετε το ποσό του χρέους στη συμφωνία. Θα αυξήσει τη μόχλευση.
 • Μπορείτε να μειώσετε την τιμή αγοράς που πρέπει να πληρώσει η εταιρεία ιδιωτικών μετοχών για να εξαγοράσει.
 • Μπορείτε επίσης να αυξήσετε το ρυθμό ανάπτυξης της εταιρείας για να βελτιώσετε τα λειτουργικά έσοδα / EBITDA της εταιρείας.

Επίσης, ρίξτε μια ματιά σε λεπτομερές άρθρο για NPV εναντίον IRR

# 20 - Θα επενδύατε ποτέ σε μια αεροπορική εταιρεία; Εάν ναι, γιατί; Εάν όχι, γιατί όχι;

Η απάντηση μπορεί να διαφέρει από άτομο σε άτομο, αλλά οι αεροπορικές εταιρείες δεν είναι πολύ επικερδείς στο επίπεδο της επιφάνειας.

Για να αναφέρουμε μια στατιστική άποψη, οι εγχώριες αεροπορικές εταιρείες των ΗΠΑ έχουν αναφέρει αρνητικά καθαρά έσοδα σε 23 στα 31 χρόνια από την απορρύθμιση. Ωστόσο, οι επιβατικές αεροπορικές εταιρείες σημείωσαν σταθερή ανάπτυξη με την πάροδο των ετών, περίπου 4,9% ετησίως όσον αφορά τα αεροσκάφη και 3,6% όσον αφορά τις θέσεις των αεροσκαφών.

Αλλά ακόμη και μετά από όλα αυτά, μια αεροπορική εταιρεία είναι μια πολύ επικίνδυνη επένδυση και είναι καλύτερα να μην μπείτε σε αυτήν.

Στην τελική ανάλυση

Το να σπάσεις τη συνέντευξη σε μια κορυφαία εταιρεία ιδιωτικών μετοχών είναι μεγάλο πράγμα. Και πρέπει να έχετε μια μεγάλη ποικιλία γνώσεων στον χρηματοοικονομικό κλάδο, τα οικονομικά, τα μαθηματικά, τις στατιστικές, τη διαχείριση των επιχειρήσεων, τις τρέχουσες υποθέσεις και διάφορα άλλα θέματα για να μπορείτε να απαντήσετε σε ερωτήσεις. Επομένως, η ιδέα είναι να είναι ξερόλας.

Οι παραπάνω 20 κορυφαίες ερωτήσεις θα σας βοηθήσουν να προετοιμάσετε τους τύπους ερωτήσεων συνέντευξης ιδιωτικών κεφαλαίων που μπορείτε να περιμένετε να ζητήσετε σε μια συνέντευξη.

Προετοιμαστείτε σκληρά. Όλα τα καλύτερα για τη συνέντευξή σας!

βίντεο